Week van OMF #28-2023

Woohoo, heugelijk moment deze maandag want de eerste vakantieweek zonder mijn kinderen zit erop. Het was even pittig en ergens fijn tegelijk afgelopen week. Ik vond het vreselijk om ze te moeten missen maar ik heb wel flink meters kunnen maken qua werk en de tijd genomen om regelmatig te sporten deze week. Zo kan ik eind deze week, als ze weer bij mij thuis komen, mijn volle aandacht aan hen besteden. Zo fijn!

IMG 8427

Maandag

Rond 09.00u werden de jongens opgehaald door hun vader en ging ik aan het werk. Mijn doel is om tot en met eind augustus alles af te hebben zodat ik rustig op vakantie kan en daarna ook niet als een gek weer hoef te beginnen met werken.

IMG 8428

Ik geloof dat alle dieren in huis voelden dat ik er niet zo lekker in zat; ze bleven allemaal dichtbij.

IMG 8431

Eind van de middag fietste ik met een vriendin naar de stad om een snel hapje te eten op het terras en daarna samen naar yoga te gaan. Heerlijk was het en hele fijne afleiding.

IMG 8451

Dinsdag

Tussen alle bedrijven door probeerde ik ook een beetje te ontspannen. En dus ging ik dinsdag aan het eind van de ochtend even met Cass naar het bos. Dan kon die ook lekker uitrazen.

IMG 8457

Daarna stapte ik in de auto richting Giethoorn, hier was ik namelijk op een boerderij uitgenodigd door Lays. Wist je dat de chips van Lays worden gemaakt van Hollandse aardappelen en dat de fabriek in Noord-Holland staat?

IMG 8468

Samen met de aardappelboer gingen we het veld in. De aardappelen moeten nog een goede 10 weken doorgroeien voordat ze goed genoeg zijn om chips van te maken.

IMG 7103 kopiëren

Zodra de aardappels met een vrachtwagen worden opgehaald, worden ze binnen een uur(!) verwerkt tot chips. Super vers dus eigenlijk. Ik vind dit soort dingen toch wel erg tof om te weten. Ga je toch anders naar een zakje chips kijken hè?

IMG 8473

Collega Eefje was er ook, zo gezellig.

IMG 8484

’s Avonds liet ik mijn Ninja Creami weer een rondje draaien. Super simpel kersenijs met pure chocolade. Zo dol op dat apparaat.

IMG 8488

Ik ging afgelopen week iets later slapen dan normaal, aangezien er geen kinderen om 06.00u naast mijn bed zouden staan. Daardoor keek ik weer wat vaker tv vanuit bed. Zo relaxt.

IMG 8489

Woensdag

Normaal ben ik op woensdag natuurlijk vrij, maar deze keer werkte ik door zodat ik hopelijk aankomende week iets eerder vakantie kan nemen. Er stond een kookdag op de planning!

IMG 8492

En ik had ruzie met de oven waar ik uiteindelijk een brandblaar van 2cm aan over hield. Tooppp.

Maar het koken ging lekker! Sowieso zat ik in een goede workflow, want al mijn to-do’s kwamen op tijd af.

IMG 8495

De middag tikte ik weg met het uitwerken van recepten en een lekkere ijskoffie.

IMG 8509

Ook maakte ik van de gelegenheid gebruik om het speelgoed van de jongens eens gróndig uit te mesten. Ik ben alle kasten nagelopen, zo fijn.

Woensdagavond ging ik padellen en daarna dook ik met Netflix op de bank.

IMG 8513

Donderdag

Kookdag nummer twee van de week! Weer drie recepten kunnen afstrepen van mijn lijstje. Alles t/m eind augustus is nu gekookt.

IMG 8517

Ik begon afgelopen week ook met het ‘verbouwen’ van Cody’s slaapkamer. In november wordt hij 4, dus tijd voor een grote jongens kamer. Geen rigoureuze veranderingen hoor. Met name een nieuwe kledingkast, wegdoen van spullen en het schuiven met meubels.

IMG 8521 kopiëren

Spaardoel gezet: ik wil een nieuwe vloer! De huidige (tegel)vloer ligt er al 12+ jaar en raakt nu wel erg beschadigd. Bovendien wil ik graag een lichtere woonkamer. Ik was wat aan het spelen met de visualizer van Carpetright en LOVE DIT.

IMG 8523

Aan het eind van de dag ging ik even langs de apotheek en bij de supermarkt nam ik deze beker mee. Leek me perfect om ijs van te maken met de Ninja Creami.

IMG 8539

Vrijdag

De dag begon vrijdag met een derde keer sporten deze week. Boksen deze keer!

IMG 8540

En ik kwam terug met een soort leeuwenkapsel, hahaha. Jeetje wat was het zweten geblazen. Maar zo lekker.

IMG 8544

Gauw douchen en daarna aan het werk. Met een flinke bak proteïnekwark, die had ik wel even nodig.

IMG 8550

In de middag reed ik naar IKEA om een bestelling op te halen: een nieuwe PAX kast voor Cody’s kamer. Wát een gesjouw en het paste allemaal maar net in de auto.

IMG 8555

Weekend

De zaterdag stond, na een rondje over de markt, in het teken van Cody’s kamer afmaken.

IMG 8562

En dat lukte! In 1,5 uur had ik de hele kast in elkaar en was zijn kamer af en opgeruimd. Ben heel benieuwd wat hij ervan vindt als ‘ie weer thuis komt vrijdag!

De rest van het weekend stond in het teken van relaxen en The Witcher kijken op Netflix. Gisteren deed ik nog een rondje IKEA met mijn ouders, ging met Cass naar het bos en werd mee uit eten genomen door vrienden.

Aankomende week ben ik hopelijk nog maar drie dagen aan het werk en heb ik daarna vakantie. Vandaag sta ik in de keuken voor deadlines en morgen ben ik de hele dag op pad voor Gelderse Streken. Mijn vader gaat gezellig mee! Woensdag rond ik veel dingen af en dan kan dus hopelijk mijn out of office aan voor 2,5 week vakantie. Vrijdag komen de boys weer thuis en maandag gaan we lekker een weekje weg.

Zoveel zin in.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close