Week van OMF #31-2020

Op het moment dat ik dit stukje typ is het vrijdagmiddag, 31 graden buiten en mijn kantoor begint flink op te warmen inmiddels. Ik had zo hard de hoop dat ik vandaag een dagje vrij kon nemen om met een boek op Bussloo te liggen in mijn eentje, maar helaas – niet gelukt. Als zelfstandig ondernemer kun je je eigen agenda indelen en in theorie dus ook vrij nemen op momenten dat je dit wilt, maar tegelijkertijd ga ik als ondernemer ook afspraken met mezelf aan. Zo wil ik mijn to do lijst aan het einde van de week gewoon af hebben omdat ik niet geloof in het verschuiven van ‘deadlines’ (tenzij het echt niet anders kan natuurlijk) en daardoor achter de feiten aan te lopen. Ik heb geen zin om aankomende week werk in te moeten halen omdat ik zo nodig een paar uur met mijn billen in de zon wilde liggen. Dus dat doe ik dan ook niet. Het was hierdoor dus een normale week: ik was vier dagen op kantoor aan het de slag en had woensdag mijn mamadag.

IMG 6468

Maandag

Ik moest wel écht even inkomen maandag, pfoeeee. Ik kreeg mezelf maar met moeite het bed uit gesjord dus koffie it is.

IMG 6471

Gelukkig mocht ik overdag lekker de keuken in om wat recepten voor OMF te maken, daar leef ik altijd wel van op.

IMG 6479

Koekoek!

IMG 6480

Na lang wachten mochten we afgelopen week eindelijk voor het eerst bij Picnic bestellen. Ik keek in eerste instantie wel een beetje gek op van al deze plastic tassen, maar gelukkig zijn ze gemaakt van gerecycled plastic en zit er statiegeld op. Dat maakt het toch alweer iets minder erg.

IMG 6481

Ook heb ik afgelopen week flink gebuffeld om dit boek uit te lezen. Ik vind het geen aanrader, mijn hemel wat een traag verhaal. Het is het eerste boek van Stephen King dat ik las, maar ik vond zijn schrijfstijl hierin echt veel te langdradig. Moest hem wel uitlezen van mezelf want ik kreeg het boek van vriendinnetje Nanda en het is een van haar favoriete boeken. Maar nop, niet die van mij.

IMG 6485

Dinsdag

Een nieuwe werkdag waarop ik wederom lekker in de keuken stond. Ik ging aan de slag met de eerste recepten voor het vervolg op het Guilty Pleasures kookboek. Komt pas in sept. 2021 dus nog even geduld hebben.

IMG 6490

Maandag maakte ik al een fruitsalsa voor een recept en daar kon ik dinsdag nog lekker van snoepen. Zo handig om al gesneden fruit in de koelkast te hebben staan vind ik.

IMG 6492

Hoi kuifje!

IMG 6497

Ik besloot The Shining (de film) aan te zetten in de hoop dat het me zou motiveren om het boek uit te lezen. Dat lukte, haha! Ondertussen was ik aan het diamond painten, dat doe ik ook nog steeds.

IMG 6498

IMG 6498

Woensdag

Mamadaaaag. We ontbeten met yoghurtpannenkoekjes, gemaakt met 4 eieren, 50g volkoren bloem en 200g halfvolle yoghurt. Dat is genoeg voor twee personen.

IMG 6500

Beef Shanghai willen eten ’s avonds en dan ALLES in huis hebben, behalve het pakje. Dus hup naar de supermarkt.

IMG 6509

’s Middags kwam Annemie langs met haar jongens maar helaas hadden Vic en Nick weinig zin om met elkaar te spelen (lees: ruzie!). Ik was ’s avonds behoorlijk klaar met deze mamadag en ging lekker in bad waar ik per ongeluk een bubble bar in plaats van een bath bomb in gooide. OEPS. Schuim tot aan het plafond bijna, haha.

IMG 6511

Donderdag

Een rondje foodpost op donderdagochtend. Van Stegeman kreeg ik een pakket met plantaardige producten waaronder deze spinazieburgers. Spoiler alert: we vonden ze erg lekker!

IMG 6512

Ook kreeg ik twee flessen wijn van Rueda thuisgestuurd. Ze hebben/hadden(?) een samenwerking met Freshly Fish. Rueda adverteert op hun flessen natuurlijk altijd dat het een lekkere wijn is bij vis, dus de match was heel logisch. Donderdag kwam het wijnpakket bij me binnen, vrijdag de vis.

IMG 6513

Het was weer tijd voor een shootdag met Fatima! We zetten 9 recepten op de foto.

IMG 6514

Eind van de middag kroop ik nog even achter mijn pc om vast wat social posts in te plannen voor volgende week.

IMG 6517

Vrijdag

En zie daar de box van Freshly Fish! Ik heb deze zelf al twee keer eerder besteld en vind het een mooi concept. Je kunt iedere maand een doos vol (gemarineerde) vis ontvangen en er zitten echt lekkere dingen tussen. Een leuke manier om eens vis te eten die je niet zo vaak eet. En lekker dus met een fles Rueda wijn.

IMG 6518

Ook IKEA was langsgekomen met een maaltijdpakket vol lekkers…

IMG 6524

… en hier draaide het allemaal om. Leden van de OMF nieuwsbrief hebben het afgelopen zaterdag al kunnen lezen: IKEA heeft haar Zweedse balletjes in plantaardige variant gemaakt. Top hè? Verkrijgbaar in de restaurants van IKEA maar ook als diepvrieszak in het supermarktje dat je tegenkomt na de kassa’s.

IMG 6519

Na het uitpakken van de pakketten dook ik lekker de keuken in om aan de slag te gaan met het kookboek This is a book about dumplings van Masterchef Australia deelnemer Brendan Pang.

IMG 6520

Een flinke klus kan ik je vertellen, maar het resultaat mag er zijn! En AAARGH, die fruitvliegjes die je overal aanvallen op dit moment. Om agressief van te worden.

IMG 6521

Terwijl de dumplings lagen te rusten ging ik aan de slag met het maken van een aardbeienmoussetaart. Binnenkort online!

IMG 6523

Mag ik hier alsjeblieft iedere dag mee lunchen? Wat was dit LEKKER. Het recept (of eigenlijk zijn het er drie in een) komt over enkele weken in een Cook the Books voorbij.

IMG 6525 2

Weekend

Lang leven ons huis waar het altijd heerlijk koel blijft wanneer het buiten warm is. We hebben daar echt zo’n mazzel mee.

IMG 6542 2

Zaterdag overdag speelden we vooral lekker buiten met de jongens. We hadden een zwembadje opgezet en waren veel buiten te vinden. ’s Avonds ging Tim weg, ik maakte een snackplate voor mezelf en spendeerde de hele avond met mijn boek.

Gisteren was een hele normale dag en heb ik geen foto’s gemaakt. Een echte luie zondag – heerlijk.

Goed, aankomende week gaat het me gelukkig wél lukken om een extra dagje vrij te plannen. Ik ben mezelf al een paar weken aan het voorhouden om een weekje vakantie te nemen als het echt zomerweer wordt maar tot nu toe is het nog geen week lang echt lekker weer geweest. Maar hoe top: vrijdag ga ik met Tim twee dagen naar Thermen Bussloo en dan belooft het ook op en top zomer te worden. Yeeeesss, twee dagen lekker zonnen, zwemmen, lezen en aandacht hebben voor elkaar – ik heb er zó veel zin in. Voor de rest is het een vrij rustige week. Ik duik de keuken weer in om het e.e.a. te koken en te fotograferen en heb donderdag datenight met een vriendinnetje. Fijne vooruitzichten dus.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close