De week van OMF #16

Wat een drukke week, nagenoeg de hele week was ik aan het rennen, vliegen en springen en geen een dag had geen afspraak in de planning staan. Geeft niets hoor, ik ben dol op drukke weken. Met drie dagen in het hotel, een waanzinnig leuke patisserie workshop in Amsterdam en het spectaculaire concert van Justin Timberlake was het bovendien een fijne afwisseling van werk- en privédingen en zo zie ik mijn weken het liefst ingevuld. Hoewel ik op de eerste dagen van de week niet heel veel foto’s maakte, heb ik getracht dit later weer goed te maken en dus kan ik jullie als nog veel laten zien van mijn afgelopen week. De week van OMF #16.

Maandag

foto1Oh mijn hemel. Hoewel ik over het algemeen best wel goed slaap zijn de nachten waarop ik dat niet doe ook direct verschrikkelijk. Na een lange en vermoeiende dag (IJsselloop) sliep ik zondagnacht welgeteld tot 03.15 uur en daarna lukte het niet meer. Bijzonder fijn gezien het feit dat om 05.45 uur mijn wekker zou gaan voor een dienst in het hotel. Sigh. Uiteindelijk was ik er ruim voor de wekker uit en ging ik maar beneden zitten met een vroeg ontbijt en mijn MacBook om wat blogs te lezen.

foto2Eenmaal thuis lag er een leuk pakketje op mij te wachten van VitaCoco. Foodpost maakt het leven altijd weer een stukje mooier haha. De rest van de avond deed ik helemaal niets meer. Op de bank hangen en Orange is the New Black kijken via Netflix. Heerlijk.

Dinsdag

Vanwege een zieke op het werk werden mijn geplande ochtenddiensten van dinsdag en woensdag omgezet naar avonddiensten. Prima en eigenlijk ook wel zeer welkom. Kon ik mooi wat uurtjes slaap inhalen! Ik begon de dinsdag dus rustig en ging daarna boodschappen doen voor de rest van de week.

foto5En er kwam weer foodpost binnen! Normaal laat ik jullie het eigenlijk nooit zien, maar aangezien ik deze week minder foto’s heb gemaakt dan de bedoeling was vind ik het voor een keer wel leuk. Ik kreeg een tof sushipakket van Kikkoman met hun sojasaus en een aantal gadgets. Ook werden er twee pakjes vegetarische (paddenstoelen!)burgers bezorgd.

foto3Ik ben langzaamaan een beetje bezig een nieuwe layout. De indeling en de stijl heb ik zo goed als zeker, de header is echter een heel ander verhaal. Man wat is het moeilijk. Op zoek naar een beetje inspiratie dus.

En daarna aan de slag met het avondeten. Om 14.00 uur vertrok ik richting Deventer.

Woensdag

foto4Afgelopen woensdag stond ik om 07.00 uur op, tegelijkertijd met Tim. Ik had een aantal deadlines en met een volle agenda de rest van de week moest ik er woensdagochtend dus nog even tegenaan. Ik begon de dag met een tripje naar de supermarkt (alweer ja) om een aantal inkopen te doen voor een advertorial.

foto8Daarna werkte ik vooral. Ik schreef een advertorial en stuurde hem door, plande een aantal artikelen in, beantwoorde mail en bewerkte foto’s. Het laatste uurtje voordat ik naar mijn werk moest besloot ik nog even te genieten van de zon, heerlijk zo’n tuin.

foto9En kijk mijn plantjes het goed doen! De veldsla en rucola groeien enorm snel en ook de kruiden doen het goed. Fijnn!

De rest van de dag werkte ik dus, iets voor half twaalf was ik ’s avonds weer thuis.

Donderdag

foto10Rise and shine! Donderdag was een echte OMF dag, vol met afspraken in Amsterdam. Wanneer ik ’s ochtends ontbijt met een kommetje yoghurt mag Dino altijd mijn bakje uitlikken.

foto11Een snelweg over een brug, ugh.. Sta je dan ineens stil, te wachten tot de boten voorbij zijn.

foto12Ik begon mijn ochtend met een zakelijke afspraak in de grachtengordels van Amsterdam (waar ik zeker 20 minuten deed over het vinden van een parkeerplaats) en daarna ging ik op bezoek bij de open dag van een persbureau. Ze organiseerden een heerlijke Tex-Mex barbecue.

foto28Jummm!

foto29Vervolgens met de auto naar de volgende afspraak. Ik was iets te vroeg en dus besloot ik bij Vinnies Deli aan de Haarlemmerstraat nog even wat te drinken. Een groene smoothie met spinazie, avocado, sinaasappel en peer. Zo lekker! Hier kwam ik ook Liselotte en Kelly tegen. Met zijn drieën gingen we uiteindelijk naar de volgende afspraak.

foto30En dat was bij Le Petit Gateau in Amsterdam! Namens Rosti Mepal was ik uitgenodigd om een patisserie workshop te volgen.

foto31Taartbodempjes in de maak…

foto32En zelf mochten we ondertussen ook proeven wat er in de bakkerij wordt gemaakt.

foto13Yaay, wij zijn blij met onze taartjes!

foto14En dit was uiteindelijk het resultaat van de workshop. Vier Petit Gateaus met: chocolade ganache, citroenvulling, citroen met abrikoos en pistache en banketbakkersroom met frambozen. Heerlijk. En bovendien waanzinnig leuk.

foto15Dit mooie boek kregen we mee Tarte Tartin. Bomvol authentieke Franse patisserie recepten. Hier ga ik veel uit maken denk ik.

De weg naar huis duurde nogal lang, 2,5 uur heb ik er uiteindelijk over gedaan. Fijn ja, in de spits moeten rijden en vlak voor het Paasweekend. Enfin, ’s avonds keek ik nog een aflevering van Orange is the New Black en daarna naar bed!

Vrijdag

foto16Ontbijten met een kommetje yoghurt met muesli, chia, kokos, witte chocolate chips en gedroogde ananas. Daarna bracht ik Tim naar zijn werk en deed ik wat boodschappen.

foto17Daarna op naar de kapper! Ik stel het al weken/maanden uit en nu kon ik er toch écht niets meer mee. Lang leve WiFi bij de kapper, ik werkte wat terwijl ik wachtte tot ik aan de beurt was.

foto23Uiteindelijk heb ik er 3,5 uur gezeten, knippen en kleuren met lang haar duurt nou eenmaal even. Hello new hair! Het is weer fris en gezond en valt weer normaal.

foto24Om 15.00 uur was ik klaar en daarna haalde ik direct Tim op, tijd om naar het concert van Justin Timberlake te gaan. Jaaaa eindelijk! We aten wat en deden een drankje op de Korenmarkt.

foto27

foto26

foto25En toen was het zo ver! Wat was JT verschrikkelijk goed. Zingen tijdens het dansen, alles live, een fantasische show met liveband.. we hebben echt genoten. Mensen die nog moeten in de Ziggodome: het is fantastisch.

Zaterdag

foto18Zaterdagochtend even gauw naar de stad om wat dingetjes te kopen. Ik scoorde deze toffe sapkan met tapkraan en glazen bij Xenos.

foto19En ook haalde ik een bosje pioenrozen op de markt. Op de foto nog dicht, maar een paar uur laten waren ze geopend. Bloemen van bijna 10 centimeter groot, prachtig.

foto20Hier zie je mijn ‘nieuwe’ haar nog even wat beter. Ze maakte gebruik van de Color ID techniek waarbij ze mijn haar in drie kleuren blond verfde en dit als een soort vissengraat in elkaar vlechtte. Resultaat is dus eigenlijk heel natuurlijk en niet zo saai dan wanneer je slechts één kleur gebruikt.

foto21Deze draak vond ik ’s middags op de bank.

foto22De rest van de dag was ik bezig met het avondeten, mijn ouders kwamen namelijk eten. Deze Tarte Tartin maakte ik ’s middags al, ik vind hem koud toch lekkerder dan warm..

foto6Het was een heel gezellige avond met lekker eten. Nadat mijn ouders weg waren doken wij nog even de bank op met een aflevering van Orange is the New Black en een wijntje.

Zondag

foto7Zondagochtend werden we rond 08.30 uur wakker. Wat zit daar nou achter het gordijn? ;)

foto 34

foto34Vervolgens ging ik aan het werk tot we tegen elven weggingen, op weg naar mijn schoonmoeder die een heerlijke Paasbrunch voor ons klaar had staan.

foto35Na het brunchen namen we de hond even mee naar het bos. Het was prachtig weer, lekker warm en de hond vindt het altijd geweldig als ze uitgebreid uitgelaten worden.

foto36’s Middags pakten we nog even een terrasje in het zonnetje. Jammer genoeg waaide het erg hard waardoor het niet heel aantrekkelijk was om er lang te zitten.

foto33Kijk hoe mooi de pioenrozen zijn! <3

De rest van de dag waren we echt vrij. Lekker thuis gezeten, series gekeken en makkelijk gegeten. Een ideale Eerste Paasdag.

Vandaag is het voor ons een zondag. We ontbijten uitgebreid en doen de rest van de dag zondagse dingen. Het huishouden, ik zal waarschijnlijk een beetje aan het werk gaan maar verder beperken we alles zoveel mogelijk. De rest van de week is namelijk druk genoeg!

Fijne Tweede Paasdag!

Join the Conversation

 1. Tessa says:

  Die taartjes zien er heerlijk uit <3

 2. Susanne says:

  Wat een leuke gevarieerde week! De taartjes zien er heel aantrekkelijk uit, yum!

 3. Hester says:

  Leuke week! Ik ben stiekem echt nog een beetje jaloers op iedereen die naar Justin Timberlake is geweest want dat is nou precies zo’n artiest waar ik toch echt wel fan van ben. Maar goed, het is je natuurlijk wel gegund ;) Leuk om te zien dat je zo druk bezig bent geweest deze week, en je haar zit weer fabulous! Het moet alleen ‘als’ zijn in de zin ‘Resultaat is dus eigenlijk heel natuurlijk en niet zo saai dan wanneer je slechts één kleur gebruikt’.

 4. Wat een leuke foto’s

 5. Toevallig de afgelopen weken 3x een tarte tatin gemaakt en elke keer was hij net even anders en ook allemaal lekker. Verschil zal wel zitten in op de gok suiker en boter in de pan doen en andere appels. Boek lijkt me erg leuk ik eet graag die kleine taartjes in Frankrijk.

 6. The Berbs says:

  Sounds like a good week!

 7. MySimplySpecial says:

  Hm, dat eten ziet er allemaal erg goed uit en die foodpost ook. Leuk om te zien. En JT was inderdaad geweldig! Ik was er ook vrijdag en heb onwijs genoten!.

 8. Nadia says:

  Wat een leuke week! Ik vind je katten ook altijd zo leuk, en je haar is mooi!

 9. Roxanne says:

  Ziet er uit als weer een heerlijk weekje! Mooi nieuw haar, lieve katten (hoewel, draak op de bank? ;))
  En lekkere taartjes gemaakt! Gaan wij ook nog recepten uit het boek zien langskomen?

 10. Kelly says:

  Heeee wat een leuk stuk! En wat heb je prachtig nieuw haar =D
  Was gezellig bij Petit Gateau! Ik ging wel even de beslagkom uitproberen en de ananastaart uit tarte tatin maken. Les 1: altijd bakpapier tussen je deeg en de blindw vulling doen. Had ik niet gedaan dus we hebben mooi geen paastaart ;)

  1. Sabine Author says:

   Oooh, wat zonde! Daar moet inderdaad altijd iets tussen liggen.

 11. Alice says:

  Grappig dat Belgische bier op de foto. maakt me een beetje trots :-)
  En dan drink je nog mijn favoriete bier. Peche!

  1. Sabine Author says:

   Haha! Wij hebben een Belgisch biercafe in Apeldoorn waar ze alleen maar Belgische bieren schenken. Heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close