Wat stond er op tafel week 16 – 2014

Met blijdschap kijk ik terug op de afgelopen week want wat hebben wij heerlijk gegeten. Etentjes buiten de deur, gezonde salades, bijzonder vette pizza’s en als klapper van de week een enorm gezellige afsluiter met mijn ouders. Deze week bestond uit een gezonde afwisseling van zelf koken en voor me laten koken en waarschijnlijk zal dit de komende weken nog veel vaker het geval zijn. Van mij mag het echter wel weer gauw zomer worden, kom maar op met de barbecues! Eerst nog even een terugblik voor degenen die op deze Eerste Paasdag achter de computer zitten: Wat stond er op tafel in week 16?

Nacho'sZondag
Na de IJsselloop van zondag dook ik met een aantal van mijn collega’s El Popo (Mexicaans restaurant) in om nog een hapje te gaan eten. Niets uitgebreids want we waren allemaal ontzettend moe, maar wel even gezellig een hapje eten. Ik ging voor de Nacho’s. De Nacho’s bij El Popo bestel je eigenlijk als voorgerecht maar wanneer je er vlees bij neemt (gekruide kip of gekruid gehakt) wordt het automatisch een schaal voor twee personen. Aangezien we enkel voor een hoofdgerecht gingen nam ik de nacho’s met vlees. OOMMMNOMNOM. Het was niet de eerste keer dat ik bij dit restaurant at en de nacho’s blijven groot favoriet. Nu at ik dus een schaal (bijna, het was alsnog teveel) in mijn eentje als volwaardig gerecht voor een luttele € 9,00. Als ik de foto zie heb ik er direct weer zin in, jum.

Samhoud versmaaltijdenMaandag
Na een nacht van pakweg vier uur, een drukke ochtenddienst en een vermoeid lijf had ik geen zin meer om nog in de keuken te staan. Nu wilde ik voor OMF dolgraag de Samhoud versmaaltijden nog testen en dit leek me een mooie gelegenheid. Uit het werk haalde ik er drie zodat we zoveel mogelijk konden proeven. Op Meatless Monday at ik dus drie verschillende vegetarische maaltijden: Moussaka, Lasagne en Chili Sin Carne.

BBQ ChickensaladeDinsdag
Onverhoopt veranderde mijn geplande ochtenddienst van dinsdagochtend naar een avonddienst en dus moest ik halsoverkop iets anders verzinnen voor het eten. Iets om mee te nemen dus. En nog altijd maak je me gelukkig met het meenemen van salades en dus maakte ik er afgelopen dinsdag weer één. Het werd uiteindelijk een BBQ Chicken salade die niet alleen bij mij heel erg in de smaak viel, maar ook bij de BF die hem ’s avonds ook at. Altijd fijn, van die ‘ik-doe-maar-wat’maaltijden die zo goed uitpakken. Binnenkort het recept op OMF dus.

blt saladeWoensdag
Omdat dinsdag een avonddienst werd, werd mijn geplande ochtenddienst van woensdag ook omgezet. Nog een salade mee naar het werk maar deze keer een pastasalade. Ik besloot de BLT die ik jullie laatst in Fastfood Friday liet zien om te toveren naar een salade. Ooooh so good! Deze salade is denk ik een van de makkelijkste om te maken maar ook hier is de smaak weer fantastisch van. Zeker een aanrader voor zowel de lunch, het diner of als bijgerecht. Recept volgt.

pizzaDonderdag
Donderdag had ik de hele dag afspraken in Amsterdam en toen ik eenmaal op weg naar huis was heb ik er 2,5 uur over gedaan om van Amsterdam naar Apeldoorn te komen, normaal is dit slechts een uurtje. Ik had dan ook geen zin meer om nog te koken en dus bestelden we pizza. Tim en ik zorgen er altijd voor dat we allebei iets anders bestellen zodat we kunnen delen. Uiteindelijk at ik Shoarmapizza, Buffalo chicken en American Meatlovers (ik had zelf een Doubly Tasty).

kipsatéVrijdag
Afgelopen vrijdag gingen we ’s avonds na maanden wachten eindelijk naar het concert van Justin Timberlake. Tim kreeg iets eerder vrij van zijn werk en dus gingen we wat vroeger richting Arnhem (hij trad op in het Gelredome) zodat we daar nog een hapje kunnen eten. We hadden van te voren al een plekje gereserveerd maar uiteindelijk bleek dat ze zonder kennisgeving een ‘Concertmenu’ hanteerden. Man, dan wisten we niet! En we hadden ons juist verlekkerd op de andere gerechten die uiteraard nu niet geserveerd konden worden. Uiteindelijk gingen we dus maar voor een snelle kipsaté en dronken we elders nog een drankje. Lekker wel, maar jammer.

eendenborstfiletZaterdag
Gisteren kwamen mijn ouders eten. We hadden ze uitgenodigd als bedankje voor alles wat ze hebben gedaan tijdens de verhuizing. Het was de allereerste keer dat mijn ouders bij ons aten (we hadden in het vorige huis gewoon geen plek) en dus pakten we meer uit. Drie gangen serveerden we:

 • Carpaccio van gerookte zalm;
 • Eendenborstfilet met gegrilde groene asperges, gebakken paddenstoelen en pepersaus;
 • Tarte tartin met vanille roomijs

Het was een bijzonder gezellige avond en het eten was heerlijk. Zo fijn om zo uitgebreid te kunnen koken én tafelen!

Aangezien wij met Pasen nooit zo van het uitgebreid dineren zijn maar eerder van het uitgebreid ontbijten en brunchen, zullen we deze dagen niet veel bijzonders eten. Dit geldt ook voor de rest van de week. Ik werk, heb een borrel van mijn mediabureau en ga vrijdag naar de Primark maar in de avonden is het gewoon normaal. Vooralsnog kook ik aankomende week op donderdag en zaterdag na iedere dag en de bedoeling is om daar lichte, healthy gerechten van te maken.

Fijn Pasen!

Join the Conversation

 1. MySimplySpecial says:

  Wat een lekkere dingen weer! Ik heb nu wel trek gekregen in pasta.

 2. Dat ziet er heerlijj uit

 3. Ranna says:

  Wat is eigenlijk het verschil tussen chili con carne en Chili sin carne? (Snap er niet veel van , ik ben 12 jaar)

  1. Sabine Author says:

   Con betekent ‘met’ in het Spaans, ‘sin’ is zonder. Dus Chili Con Carne wordt gemaakt met vlees, Chili Sin Carne is vegetarisch :)

   1. Ranna says:

    Ok dankjewel!

 4. Hester says:

  Ohh nacho’s! Die BBQ-chicken salade ziet er heerlijk uit en pizza… Heerlijk.

 5. Roxanne says:

  Oh die nacho’s! Ik heb spontaan opnieuw honger!
  Ik ben erg benieuwd naar de recepten van de salades :)
  En tja, pizza, wij bestellen meestal allebei pizza taco omdat we die allebei zo lekker vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close