Sab’s Eetoverzicht week 36/2019

Afgelopen week verliep een beetje anders dan anders. In plaats van boodschappen te bestellen of echt weekboodschappen te doen, nam ik vooral het een en ander van kantoor mee om op te maken. Mijn kantoor gaat straks praktisch vier maanden dicht en in die maanden wil ik de koelkast gewoon uit kunnen zetten en de meeste, niet echt houdbare, etenswaren op hebben gemaakt. Omdat er vooral nog heel veel restjes liggen, besloot ik daar creatief mee om te gaan afgelopen week. Het is immers zonde om restjes, hoe klein ze ook zijn, weg te doen! Zo had ik bijvoorbeeld nog vier verschillende geraspte kazen in open zakjes liggen, nog wat zakjes gehakt in de vriezer en de nodige foodpost die ook prima te gebruiken is voor het avondeten. Ik keek dus een beetje per dag wat we gingen eten en dat zorgde weliswaar voor een iets minder gevarieerde eetweek dan normaal, maar het smaakte wel allemaal! En het gaf mij een súper voldaan gevoel om al die restjes op te maken in een week.

zondag 1

Zondag

In eerste instantie zouden we vorige week zondag bij mijn ouders gaan barbecuen, maar last minute werd dit een dagje vervroegd in verband met de weersvoorspellingen. Achteraf nergens voor nodig want we hebben, in ieder geval in Apeldoorn, echt nog kunnen genieten van het mooie weer! In de middag gingen we naar het Craft Beer Festival dat georganiseerd werd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn en in plaats van naar huis te gaan om te eten, liepen we naar stadsstrand Soap om daar wat te drinken en te borrelen. Vic kon lekker spelen en onderuit hangen op de loungebanken en wij pakten nog even wat zonnestralen mee. Ultiem vakantiegevoel bijna!

maandag 1

Maandag

Vorige week kreeg ik veganistische pastasauzen thuisgestuurd van het merk Pianta en in de koelkast op mijn kantoor had ik nog verschillende geraspte kazen, een halve courgette, champignons en een rode paprika liggen. Ik besloot dit te combineren met pasta die ik nog in huis had liggen en voila, hartstikke lekkere pasta uit de oven.

dinsdag 1

Dinsdag

Ook dinsdag teerden we op dingen die nog op kantoor lagen. Ik nam een pakje kruidenpasta voor Harira (Marokkaanse soep) mee van FairTrade, een zak linzen en kikkererwten van HAK, tomaten en een biologische flespompoen. Van dit alles maakte ik een flinke pan soep waarbij we vers brood met roomboter en Heksenkaas aten.

woensdag 1

Woensdag

Wederom een foodpost maaltje op woensdag want op kantoor stonden in mijn ‘foodpostkast’ nog zakken met bonenschotels van HAK. Dit combineerde ik met gehakt uit de vriezer en maakte er uiteindelijk chili con carne van. Lekker met wat rijst, avocado en een restje geraspte cheddar dat we ook nog hadden liggen.

donderdag 1

Donderdag

Donderdag was de enige dag waarvoor ik écht boodschappen moest doen, maar dat liep allemaal even anders. Overdag bracht ik mijn ouders weg naar Schiphol voor hun vakantie en Vic lag hierdoor een stuk later in bed ’s middags dan normaal. Werd dan ook een stuk later wakker en dat gecombineerd met mijn bekken waar ik irritant veel last van heb gehad afgelopen week, zorgde ervoor dat we maar wat eten bestelden. We gingen voor Thais en kozen voor Pad Thai met loempiaatjes en kipsaté. Heerlijk!

vrijdag 1

Vrijdag

In plaats van boodschappen te doen voor het avondeten vrijdag, besloten we kliekjes uit de koelkast op tafel te zetten. We hadden nog wat pasta van maandag en pad thai van donderdag over en dus warmde ik dat ’s avonds voor ons op. Lekker makkelijk na een hele dag werken en de koelkast was weer leeg voor het weekend.

zaterdag 1

Zaterdag

Gisteren hadden we een borreldate bij Ken en Annemie en uiteindelijk bleven we daar ook voor het avondeten gezellig hangen. We bestelden een stapel pizza’s en ik koos voor een kleine Caprese pizza. Kreeg ‘m niet helemaal op, maar hij was lekker!

Hoe leuk ik het ook vond om op mijn creativiteit aangewezen te zijn afgelopen week, alhoewel… zo creatief hoefde ik er niet voor te zijn, doe ik het aankomende week toch weer even anders. Ik vind het simpelweg niet prettig om meerdere malen per week in de supermarkt te zijn als het niet hoeft, dus ik denk dat ik voor aankomende week gewoon weer boodschappen ga bestellen en een eetplanning ga maken. Kijkend naar de producten die ik nog op kantoor heb liggen dan. De enige bijzonderheid die op de planning staat voor aankomende week is een bezoekje aan Deventer! Donderdag en vrijdag ben ik de hele dag in deze stad te vinden om eens te kijken wat deze Hanzestad allemaal te bieden heeft op culinair en cultureel gebied. Uiteraard volgt later op OMF nog een Hanzestadsgids.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Wat ziet die pizza er lekker uit! Waar heb je deze besteld?

    1. Sabine Author says:

      Haha, bij New York Pizza! Is hun Caprese pizza, zo lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close