Sab’s Eetoverzicht week 22/2019

Een solo-eetoverzichtje op Ohmyfoodness vandaag. Vivian is aan het genieten van een zeer welverdiende vakantie en publiceert deze en volgende week geen eetoverzicht. Maar hé, jullie krijgen daar zeer waarschijnlijk wel een Foodie in… voor terug, ze bevindt zich momenteel namelijk in het prachtige en snikhete Jordanië! Hopelijk kan ik jullie met mijn eetoverzicht deze week een beetje inspireren, want ik stond best wel regelmatig in de keuken als ik er zo op terugkijk. Althans, niet helemaal in de keuken want UITERAARD is in dit prachtige zomerweekend de barbecue bij ons aangegaan.

zondag

Zondag

Voor het avondeten van vorige week zondag mochten we aanschuiven bij Ken en Annemie. Ken was een paar uur in de weer geweest met de barbecue en toverde verrukkelijke spareribs en picanha op tafel. Erbij een lekkere koolsalade en brood met smeersels. Heerlijk hoor, we hebben er echt van genoten. Onze kleine mannen trouwens ook, die werkten het vlees naar binnen alsof het niets was – haha.

maandag1

maandag2 1

Maandag

Maandagavond stond er een zakelijk etentje gepland en Tim mocht gezellig mee. We aten bij Grand Café de Lindenhof in Soest en ik koos als voorgerecht voor de aspergesoep. Normaal gesproken eet ik nooit soep als ik in een restaurant eet, maar zolang de witte asperges nog in het seizoen zijn moet ik daar echt gebruik van maken. Als hoofdgerecht ging ik voor de zeebaars met gekruide rijst en gamba’s. Het was lekker en heel gezellig; we zaten met zijn zevenen aan tafel.

dinsdag

Dinsdag

Goed, dinsdag stond ik dan wél zelf in de keuken. Voornamelijk op kantoor, ik filmde namelijk zes kookvideo’s deze dag! Eén van de gerechten die ik maakte bewaarde ik voor het avondeten. Het werden Rendangballetjes uit de slowcooker; erbij kookte ik rijst. Mijn hoofd liep een beetje over van alle dingen die ik nog moest doen afgelopen week, dus ik was compléét vergeten en groenten bij te doen – oeps. Gelukkig hadden we nog Atjar en augurkjes in huis.

woensdag

Woensdag

Ik was wat aan het rondneuzen op de blog van Fatima laatst en daar kwam ik een recept tegen voor zoete couscous met kip, ui en rozijnen. Leek mij héérlijk en aangezien ik een beetje verliefd ben geworden op de Marokkaanse keuken, toverde ik het gerecht op tafel. Ik vond het fantastisch, Tim iets minder maar die is gewoon niet zo’n fan van kaneel en rozijnen in zijn eten. Ik paste het recept overigens wel heel iets aan. Kan ik toch niet laten.

donderdag

Donderdag

Hoewel ik donderdag écht voornemens was om te koken, was ik ronduit gesloopt nadat we de hele dag bezig zijn geweest in de toekomstige babykamer. Mijn lijf wil simpelweg niet zo goed meer sinds ik zwanger ben en dus gaven we eraan toe om eten te bestellen. Het werden uiteindelijk frietjes!

vrijdag

Vrijdag

Maar vrijdag haalde ik dat niet koken van donderdag wel weer in hoor. Bij het doen van de boodschappen had ik een verspakket voor Roti gehaald bij de Albert Heijn en dat maakte ik vrijdag klaar. Smaakte prima! Lekker veel groenten. Daardoor geloof ik totaal geen échte Roti, maar ach.

zaterdag

Zaterdag

Uiteraard ging gisteren bij ons de barbecue aan gisteren, net als vanavond. Wat een genot om zolang nog buiten te kunnen zitten hè?

Volgende week staat er nog een eetoverzicht online waarin ik laat zien wat ik heb gegeten t/m vrijdagdit in verband met onze vakantie naar Italië. De twee weken erop deelt alleen Vivian haar eetoverzicht met jullie; eind juni ben ik er weer.

Geniet van het mooie weer! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close