Sab’s Eetoverzicht week #8-2020

Zo, na een hele week kant-en-klaarmaaltijden eten hadden we afgelopen week echt wat in te halen. Ik zei vorige week al dat ik van plan was veel te koken en dat heb ik ook echt gedaan. Iedere avond stond ik lekker in de keuken en ik had ook echt zin om te koken. Lucky me want onze eerste OMF Agenda 2021 shoot stond gepland dus ik heb ook wat meer in de keuken gestaan dan de afgelopen weken. Héérlijk, deed mij weer even beseffen waarom ik mijn werk zo leuk vind. Omdat onze vriezer vol ligt met vlees uit pakketten van Koop een Kip, Koop een Koe en Freshly Fish heb ik mijn eetplanning voornamelijk daaromheen gemaakt. En dat beviel heel goed!

zondag 3

Zondag

Een makkelijke maaltijd op zondag en ik hoefde er zelf niets aan te doen want Tim zette deze burgers in elkaar. Heel simpel maar doeltreffend. De burgers kwamen uit ons Koop een Koe pakket en waren erg lekker. Augurkjes, (plastic) cheddar, gebakken ui, mayonaise en ketchup en klaar! Hartstikke prima voor de zondag vind ik.

maandag 3

Maandag

Maandag aten we een heerlijk pastagerecht. Ik had verse tonijn uit de vriezer gehaald uit ons Freshly Fish pakket en deze was al gemarineerd in knoflook en verschillende kruiden. Ik maakte een sausje met tomatenblokjes, cherrytomaatjes, kappertjes en ansjovis en schepte hier uiteindelijk volkorenspaghetti door. Zo simpel maar zo smaakvol!

dinsdag 3

Dinsdag

Tijd voor een stamppotje. De snijbonen waren in de Bonus afgelopen week en tijdens het maken van de eetplanning bedacht ik dat ik hier wel een stamppotje van zou kunnen maken. Het werd een stamppot met snijboontjes dus, cannellinibonen, ui en hamblokjes. Van het bakvet van de worstjes maakte ik een jus voor erbij. Ik had stiekem de pan met jus wel leeg willen lepelen, maar niet gedaan.

woensdag 3

Woensdag

Koop een Koe en Koop een Kip hebben op hun websites ook recepten ter inspiratie staan en van een van deze websites maakte ik woensdag de stroganoff met gehaktballetjes. Ik ben gék op stroganoff, in alle vormen en maten. De roomsaus en grote hoeveelheid aan champignons… Héérlijk! Deze stroganoff was verder nog gevuld met rode paprika en in plaats van stoofvlees draaide ik er dus gehaktballetjes bij. We aten het met rijst, ontzettend lekker en zeker voor herhaling vatbaar.

donderdag 3

Donderdag

Mijn schoonzusje bleef na het oppassen op de jongens eten. Ik had ’s ochtends voordat ik naar kantoor ging al chickenwings in de marinade gezet dus deze hoefde ik ’s avonds alleen nog maar te bakken. Het restantje van de marinade gebruikte ik om noedels met wokgroenten op smaak te brengen.

zaterdag 4

Vrijdag

Vrijdag was onze eerste agenda-shoot en aangezien er 8 recepten op de foto gingen, hadden we genoeg eten om mee te nemen naar huis voor ’s avonds. Scheelde me ’s avonds weer tijd, ik hoefde het eten alleen nog maar op te warmen namelijk haha. We aten fantastisch lekkere spareribs die ik had besteld bij BBQuality en erbij een risotto van Orzo. Op de recepten hiervoor moeten jullie dus nog even wachten, die komen in de OMF Agenda te staan.

Zaterdag

Gisteren gingen we met de kindjes uit eten bij het wereldrestaurant. Ik vind dat altijd een perfect restaurant om heen te gaan met een peuter en baby. Vic kon zelf kiezen wat hij wilde eten, het is rumoerig dus het maakt ook niet uit als de kindjes lawaai maken, echt prima! Ik ben alleen vergeten een foto te maken want tja, family time. 

In het Nederland Kookboek kwam ik laatst een recept tegen voor Limburgs Zoervleis dus daar ben ik de afgelopen dagen mee aan de slag gegaan. Het vlees heeft 24 uur gemarineerd en mag vandaag nog 9 uur de oven in voordat we het vanavond eindelijk kunnen eten. Ik vind het zo tof om dit soort ‘projecten’ te doen. Geen snelle maaltijd maar een maaltijd waar je echt de nodige tijd en moeite instopt voordat je kunt proeven wat al jouw moeite heeft gedaan. Vanavond eten we het met Vlaamse friet dus volgende week ga je zien of alle tijd en moeite het ook daadwerkelijk waard is geweest, haha. De rest van de week is ook fijn wat eten betreft. Donderdag ga ik met vriendinnetje Nanda eten bij de nieuwe vestiging van HappyHappyJoyJoy in Amsterdam en vrijdag staat de eerste filmdag gepland voor mijn nieuwe YouTube-serie Uit de keuken van… We koken Vietnamees en Grieks die dag dus er gaat ongetwijfeld iets mee naar huis voor het avondeten. Jummie.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close