Sab’s Eetoverzicht week 24-2023

Aan mijn eetoverzicht begin je goed te kunnen zien wanneer mijn kinderen bij mij zijn en wanneer bij hun vader. Zodra ze het huis uit zijn worden er achter elkaar Aziatische gerechten op tafel gezet, haha!

Ik had afgelopen week alleen maar afspraken waardoor er geen ruimte was voor een kookdag. Ik moest dus iedere avond zelf aan de kook en dat vond ik heerlijk om te doen. Het is een mixje geworden van restjes, zomerproof gerechten en makkelijke (Aziatische) maaltijden. Absoluut geen straf.

IMG 7868

Zondag

Met nul plannen voor het avondeten en uiteindelijk twee extra eters aan tafel, ging ik op het laatste moment nog even naar de supermarkt. Een rondje navraag bij de tafelgasten zorgde voor keuzestress bij iedereen en dus werd er een snackdiner ingelast. We hadden minipizza’s en frietjes maar ook frisse salades en een groenten- en fruitbordje waar vooral ik heel veel zin in had.

IMG 7878

Maandag

Ik besloot maandag de fles gazpacho die al sinds mijn keeloperatie in de koelkast lag open te maken. Helaas, ik ben toch echt niet gemaakt voor koude soep en mijn kinderen overduidelijk ook niet. Gelukkig stond er ook zelfgemaakte focaccia op tafel met lekkere dips en een frisse salade. Daar hadden we met de hoge temperaturen allemaal behoefte aan.

IMG 7886

Dinsdag

Tijdens het doen van de weekboodschappen bedacht ik spontaan weer een keer zin te hebben in mijn Zomerstamppot met ijsbergsla. Ik vergat de crème fraîche mee te nemen, in plaats daarvan roerde ik Boursin door de stamppot. Gelukkig smaakte dat ook hartstikke prima.

Het worstje lijkt bijna verbrand op de foto, maar dat zal wel een gevalletje lichtinval zijn ofzo. Zo donker waren ze in het echt namelijk totaal niet, haha.

IMG 7899

Woensdag

We gingen woensdagmiddag na schooltijd varen, dus ik calculeerde voor ’s avonds een maaltijd in die snel op tafel zou staan. We waren tegen 18.00u namelijk pas thuis en woensdagavond is onze ‘wisseldag’. De papa van de jongens kon mooi aanschuiven bij het avondeten.

Ik zette een simpele pasta op tafel waarvoor ik echt tal van restjes uit de kasten trok. De basis bestond uit tomaten penne (van Knorr, waar ik vorige week de spinazie-penne van maakte) met daardoor spekblokjes, kipdijfilet, doperwtjes, worteltjes, Boursin, roomkaas, ui en goed veel knoflook.

Klinkt nergens naar maar was verrassend lekker en we hebben er flink van gegeten.

IMG 7925

Donderdag

Ik had bijzonder weinig in huis voor het avondeten van donderdag. Bovendien ging ik ’s avonds nog sporten waardoor ik ook niet te zwaar wilde eten. Het werd uiteindelijk een hele simpele miso soep met paksoi en bosui. Daarbij haalde ik gyoza uit de vriezer. Blijft mijn favoriet hoor, dit soort eenvoudige maaltjes.

IMG 7948

Vrijdag

Vrijdagmiddag had ik een lunchafspraak en doordat ik voornamelijk onderweg was die dag, had ik geen tijd om boodschappen te doen. Ik had Thuisbezorgd al geopend want voor mijn gevoel was er echt nauwelijks iets meer in huis, maar ik vond dat toch zonde van het geld en dook nóg een keer mijn kasten in.

Uiteindelijk fabriceerde ik iets heel lekkers. Ik haalde ‘popcorn chicken’ (krokante kipstukjes) uit de vriezer, maakte een wokschotel van bosui, gegrilde paprika en komkommer en maakte daar een woksausje bij. Rijst erbij een klaar. Súper lekker. Zo blij dat ik toch zelf nog even de keuken in ben gegaan.

IMG 7958

Zaterdag

Op de markt waren de aubergines in de aanbieding en daar had ik wel zin in als avondeten. Ik grilde de groenten en maakte er een sausje van (soja)yoghurt, knoflook, citroen en tahin bij. Geroosterde pijnboompitjes en verse peterselie erover, broodje erbij die over was van de lunch. Perfecte maaltijd voor zo’n warme dag.

Is het normaal al rennen en vliegen, wordt dat aankomende week helemaal het geval met het lopen van de Avondvierdaagse met Vic. Hij start woensdag t/m zaterdag om 18.30u dus ik gok dat we vooral lichte en hele simpele maaltijden op tafel gaan zien.

Misschien moet ik maar weer eens mealpreppen, daar ga ik mezelf aardig dankbaar voor zijn deze week.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close