Sab’s Eetoverzicht week 16/2017

Om maar direct met de deur in huis te vallen: wat een heerlijke eetweek was dit! Ik merk dat we samen met baby Vic steeds meer in een ritme terecht komen wat er ook direct voor zorgt dat het me gewoon lukt om iedere avond weer te koken. Ok, bijna dan want afgelopen week heb ik twee keer buiten de deur gegeten maar de dagen daarvoor stond het eten netjes op tafel als manlief thuis kwam. Fijn hoor. Afgelopen eetweek stond in het teken van veel groenten, daar hadden we ook echt zin. We aten Tweede Paasdag witte asperges net als de rest van Nederland (zo leek het echt) en varieerden verder lekker met de gerechten. Hier en daar moest er een beetje gefreestyled worden omdat niet alles uitpak zoals het moest uitpakken maar ach, er bestaan ergere dingen op de wereld. Kijk je mee naar een nieuw Sab’s Eetoverzicht?

spaghetti met tonijn

Zondag

Eerste Paasdag ‘vierden’ we met een brunch bij mijn schoonmoeder. Pasen is ervoor bedoelt om lekker te eten en om een beetje te snoepen dus ’s avonds hadden we niet veel zin in een heel uitgebreid maaltje. Gelukkig hadden we daar zaterdag toen we op de markt waren al rekening mee gehouden. Ik kocht verse tonijnsteak die ik in de pan bakte en daarbij maakte ik citroenspaghetti. Simpel maar wel heel erg lekker. Ik ga het gerecht binnenkort nog eens maken om het met jullie te kunnen delen, het had namelijk nog een beetje finetuning nodig. Note to self: vaker verse tonijn op de markt kopen. Zo lekker!

witte asperges

Maandag

Zoals ik al zei was maandag de dag van de witte asperges nadat we ’s ochtends bij mijn ouders hadden gebruncht. Ik kocht bij gebrek aan beter de witte asperges bij Albert Heijn (alles was natuurlijk gesloten) en dat is ook direct de laatste keer geweest. Ik kon de helft van de asperges weggooien omdat ze niet vers meer waren. De volgende keer ga ik gewoon weer naar de teler. Maar goed, vandaar de doperwtjes op het bord want ik wilde wel voldoende groente eten. Bij de asperges beenham, gekookte krieltjes en wat verse kruiden en olijfolie. Geen gesmolten boter deze keer want je weet wel #fitfoodmom.

soep met toast

Dinsdag

Een simpel maaltje op de dinsdag want Tim moest ’s avonds naar CrossFit. We aten geroosterde paprika-cherrytomaatjes soep met daarbij toast met chorizo en kikkererwten. Dit laatste is een recept uit een kookboek dat ik heb gerecenseerd. De Cook the Books van dit boek komt aankomend weekend online. Ik kan alvast verklappen dat dit echt goddelijk was!

sushisalade

Woensdag

Eigenlijk wilde ik voor woensdag weer verse tonijnsteak halen bij de visboer op de markt – en anders was ik van plan om verse zalm mee te nemen voor een pokebowl – maar helaas stond er geen viskraam op de woensdagmarkt hier om de hoek. Althans, niet eentje met verse vis, hij verkocht alleen gefrituurde vis. JAMMER! Even schakelen dus en uiteindelijk haalde ik gerookte makreel en surimi en besloot ik daar een sushisalade van te maken. Maaarrr toen ik thuis kwam bleek ik niet genoeg rijst meer te hebben, hándig Sab. Ik vond nog wat Orzo in de voorraadkast en besloot dat maar te gebruiken. Fusion cooking, laten we het daarop gooien. Gelukkig smaakte het wel goed!

groentelasagne

Donderdag

Lasagne, dát hadden we al even niet gegeten. De laatste keer was een paar maanden terug bij oma en dat was echt een volvette lasagne met pastabladeren, bechamelsaus en héél veel kaas. Mijn groentelasagne van donderdag was toch een beetje anders. Met courgette en aubergine in plaats van pastabladeren en vooral ook heel veel groenten in de saus. In de saus verwerkte ik ook nog een restje kipgehakt en spekblokjes uit de koelkast. Is dat ook weer op. Lekker!

secret pizzeria

Vrijdag

Vrijdag ging ik voor het eerst sinds de bevalling weer met Viv de deur uit voor een boeklancering. De Pizzabijbel werd zowaar in Apeldoorn gelanceerd en tja, dat kunnen we dan niet overslaan. De lancering werd gevierd tijdens Secret Pizzeria, een evenement dat een paar keer per jaar hier in Apeldoorn wordt georganiseerd. Secret Pizzeria wordt aangekondigd, je reserveert een tafel en vervolgens krijg je pas een dag van te voren te horen waar het restaurant deze keer zijn pop-up heeft. Het is bijvoorbeeld eens georganiseerd in een carwash, de Apenheul en in een oude fabriek – heel tof. Deze keer was het, súper toepasselijk natuurlijk, in een kerk – heel erg leuk. We aten vrijdag dus met pizza’s uit de Pizzabijbel, jum. Binnenkort meer over het boek.

goesting

Zaterdag

Datenight, een echte! Vic ging voor het allereerst uit logeren, Tim en ik hadden een verjaardagsfeestje van Viv en besloten het er maar van te nemen en voor die tijd uit eten te gaan. We reserveerden bij restaurant Goesting in Deventer. Ik was er nog nooit geweest maar ben er vaak langsgelopen, nu aten we er dus eindelijk. Súper goede keus want wauw wat een leuk restaurant. Super lekker een, leuke bediening, mooie kaart en helemaal niet zo duur ook. Vooraf koos ik voor Tataki van diamanthaas met wakame, geroosterde zwarte sesam, rauwe groenten en Deventer mosterdmayonaise. Zó goed. Als hoofdgerecht had ik Surf & Turf van bavette en garnalen met misosaus, rucola en champignons gewokt in oestersaus. Nagerecht uiteraard de cheesecake van witte chocolade met bosvruchten en Oreo. Een dikke vette aanrader dat Goesting.

Ik zei toch, fijne eetweek? Heb echt iedere avond genoten van het eten, hoe simpel het af en toe ook was. Vanmiddag halen we Vic weer op en gaan we bij Ken en Annemie langs. Ik denk dat we vanavond dus heel simpel eten, Tim had het over pasta met kip en dat vind ik prima. Ik merk dat zondagavond pasta-avond aan het worden is. Lekker makkelijk en we zijn er dol op. Voor de rest van de week zien we het wel! Morgenavond eet ik alleen dus dat wordt ook redelijk simpel, nu met baby heb ik niet zoveel zin om voor mezelf in de keuken te staan – teveel gedoe. Koningsdag zit er natuurlijk tussen deze week en ook zaterdag ben ik alleen. De eetplanning kan nog alle kanten op dus.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close