Viv’s Eetoverzicht week 16/2017

Goedemiddag! Nog een beetje brakkig zit ik dit eetoverzicht te schrijven, want gisteravond vierde ik mijn verjaardag. Morgen word ik 30 en dat moest natuurlijk uitgebreid gevierd worden. Patat, taart, hapjes en drankjes, de hele reutemeteut was aanwezig. Kan natuurlijk ook niet anders bij een foodie thuis. Veel en lekker gegeten dus en de afgelopen week at ik meer lekkere dingen. Niet heel gezond geloof ik, als ik zo terug kijk. Maarja, die weken zitten er ook tussen en soms is dat ook wel even heel lekker!

Foto 16 04 17 18 04 13 2

Foto 16 04 17 18 18 47 2

Zondag

Op eerste Paasdag reden we naar mijn ouders en aten we gezellig met zijn zessen. Mijn moeder heeft heel fijn makkelijk gedaan en trok de grillplaat uit de kast dus we hebben met zijn allen zitten gourmetten. Met vlees van een slachterij daar uit de buurt, en dat dat goed vlees was proefde je absoluut, heel lekker.

Foto 17 04 17 17 44 18 2

Maandag

Oké, ik had dus al bedacht wat te gaan maken op tweede Paasdag, maar omdat ik wat werk in te halen/voor te bereiden had voor OMF ging ik nog even aan de slag in de keuken en maakte deze 4-kazen nacho’s. En tja, dan ziet dat er wel heel lekker uit, eet je dat toch op met zijn tweeën en kookte ik niets meer. Het vulde nogal met al die kazen. Recept hiervan komt binnenkort online!

Foto 18 04 17 19 26 51 2

Dinsdag

Tijd voor en bordje lekker en gezond. Ik maakte een ei-omelet met ijsbergsla, kalkoen, homemade pesto en amandelen.

Foto 19 04 17 17 53 33 2

Woensdag

Weer een lichte maaltijd en die bestond deze keer uit een hamburger met een salade die ik al een tijdje niet meer had gemaakt. Eentje die mijn tante soms maakte toen ik nog bij haar in huis woonde (vanwege stage) en dat recept heb ik dus van haar overgenomen. Heel lekker fris met komkommer, kaas, walnoten en druiven.

Foto 20 04 17 21 16 11 2

Donderdag

Ik had donderdag een fotografie klus in Brabant en op de terugweg ben ik via Apeldoorn gereden zodat ik nog even een training mee kon pakken. Daarna reed ik door naar de supermarkt om het grootste gedeelte van de boodschappen voor mijn verjaardag in te slaan en toen ik eenmaal thuis was moest ik nog koken. Ik deed even makkelijk en mikte zoete aardappel met kastanjechampignons in de oven. Ik marineerde alles in een beetje olie met smokey paprikapoeder, een goede combi met de zoete aardappel.

Foto 21 04 17 19 06 31 2

Vrijdag

Een foto zoals deze heb je wellicht ook al in het eetoverzicht van Sabine zien staan. We hadden de boeklancering van de Pizzabijbel, bij ons om de hoek in Apeldoorn. En daar aten we geheel vanzelfsprekend, verschillende pizza’s. Er stonden 9 soorten op het menu. Hierboven zie je de Mexicaanse Kip en die met Tonijn en Rozemarijn.

Foto 22 04 17 18 38 40 2

 

Zaterdag

’s Middags en ’s Avonds vierde ik gisteren mijn verjaardag. Omdat ik al behoorlijk druk was geweest met hapjes en taarten (het werd vrijdagnacht half 3), maakte ik het mezelf makkelijk met het avondeten. Ik wilde eigenlijk een pastasalade maken maar we hadden onverwachts wat mee-eters en besloten het helemaal makkelijk te doen met patat. En natuurlijk weer mijn vaste recept: een frietje mayo/satésaus en een frikandel speciaal. Was een goede bodem zullen we maar zeggen ;-)

Vanavond maak ik denk ik de pastasalade die ik voor gisteren bedacht had. Morgen en dinsdag zijn de enige dagen waarvoor ik boodschappen moet doen (al ga ik proberen het zoveel mogelijk te doen met wat we nog in huis hebben, hoef ik ook niks weg te gooien) want woensdagavond vliegen Tobias en ik naar Bali. We gaan heerlijk vakantie vieren en ik kijk nu al uit naar het moment dat ik met mijn voeten in het warme strandzand sta. Wat het eetoverzicht betreft, de komende weken zal alleen die van Sabine online komen. Ik ga wel foto’s maken van wat ik allemaal voor lekkers in Bali eet, dus er komt zeker nog een ‘Foodie in Bali’ artikel!

Fijne avond!

Join the Conversation

  1. De salade van je tante klinkt lekker! Wat is het precieze recept? Of is wat je hebt geschreven alles? Fijne vakantie alvast!

    1. Vivian Author says:

      Bijna wel, de ingrediënten zijn: rucola, kleine stukjes oude kaas (een paar plakjes tot snippers gesneden), witte pitloze druiven, walnoten, komkommer en een dressing van honing met mosterd en dille.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close