Viv’s Eetoverzicht week 21/2018

Wat een práchtige dag is het vandaag. Op het moment van schrijven is het half 8 ’s ochtends en zit ik lekker buiten op ons dakterras. We hebben een ‘drukke’ dag voor de boeg (lees: trainen bij the Barbell Club en daarna de hele dag aan het water liggen) dus ik ben wat eerder opgestaan om mijn eetoverzicht te schrijven. En ik vind het heerlijk. Het vroege ochtendzonnetje, de rust die nu nog in de stad heerst en de vogels die ik hoor fluiten.. Ik kan er heel erg van genieten.

Maar, mijn eetoverzicht. Het was een gekke week. Ik heb een nieuwe baan en had de afgelopen week mijn laatste week bij Penn&Ink N.Y waar ik 8 jaar gewerkt heb. Dat voelde heel vreemd, en ik merkte donderdagavond dat het me ook aardig vermoeid heeft maar desalniettemin kan ik concluderen; ik heb een hele mooie periode afgesloten bij dat bedrijf. Dat zo’n week me aardig wat energie kostte, zorgde er geloof ik wel een beetje voor dat mijn eetplanning niet helemaal op orde was. Een beetje warrig was ik en ik deed halverwege de week een keer boodschappen maar zonder enige structuur. Dus ook mijn eetweek was een gekke week. En een gehaaste. En een heel ontspannende, maar dat voornamelijk gisteren. Goed, komt -ie!

 Foto 20 05 18 14 17 24 e1527402833867

Zondag

Samen met vriendin Sanne reed ik vorige week zondag van Berlijn weer terug naar huis. We vertrokken rond een uur of 4 in de middag omdat het een té mooie dag was om de hele dag in de auto te zitten. We pakten dus nog even de Flohmarket mee in het Mauerpark, aten daar een heerlijk GROOT broodje falafel en teerden tijdens onze autorit op theebiscuitjes, pringles en suikerhartjes. Je kent het wel, een lange rit naar huis zonder fatsoenlijk eten maar met genoeg snaaierij. Dat dus.

Foto 21 05 18 19 23 42

Maandag

Als ik een weekend weg ben doe ik voor Tobias altijd boodschappen zodat hij dat niet meer hoeft te doen. Meestal haal ik wat makkelijke dingen zodat hij er niet teveel werk aan heeft, en zo ook deze keer. Er was nog wat over maandag want ik had weer eens teveel in huis gehaald. Ik maakte van wat er nog was en wat echt op moest, een salade. Met gebakken aardappeltjes, gemengde sla, gerookte kip slices en feta. Een bmgz-tje, maar prima zo.

Foto 22 05 18 17 51 28

Dinsdag

We aten dinsdag een lekkere pasta met gegrilde aubergine en wat pecorino. Heer-lijk.

Foto 23 05 18 18 53 54

Woensdag

Ik maakte een salade met veel bacon in citroensap, olijfolie en een beetje knoflook gebakken. Met gebakken kastanjechampignons, rucola, geitenkaas en een beetje honing. Bacon en honing = TOP.

Foto 24 05 18 21 07 38

Donderdag

Ik zei het al, donderdag had ik mijn laatste werkdag bij Penn&Ink N.Y. Na mijn afscheidsborrel met heel veel lekker eten had ik niet veel honger meer. Later op de avond schoof ik toch nog maar een pizza in de oven.

Foto 25 05 18 17 04 42

Vrijdag

Op vrijdag heb ik altijd vrij en besteed ik mijn tijd aan freelance klussen. Afgelopen vrijdag was ik weer lekker voor OMF bezig en zoals altijd kom ik aan het einde van de dag in tijdnood (ik wil altijd teveel op 1 dag doen én kan dan zo lekker in de OMF-flow zitten dat ik de tijd niet meer in de gaten heb). Het avondeten werd dus even in een recordtempo gemaakt en deed ik snel in bakjes zodat we het in de auto op konden eten of in mijn geval, bij the Barbell Club. Ik had daar namelijk een paar uurtjes te overbruggen. Het werd een salade van mozzarella, tomaat, rucola, basilicum en groene aspergepunten met een beetje balsamico azijn, olijfolie en peper en zout.

Foto 26 05 18 19 03 51

 

Foto 26 05 18 23 09 40

Zaterdag

Gisteren heb ik zo ongeveer de hele dag aan het water gelegen in Emst. Rond een uur of 7 kregen we trek en we waren in dubio. Of het terras in Apeldoorn op, óf een hapje eten bij Burnside Cablepark. Het werd dat laatste en ik zag een poké bowl op de kaart staan. En dan weet je het wel. Vooraf overigens een lekker broodje met 3 dips. Heerlijke dag, goede afsluiter.

Vandaag dus weer zo’n dag. Gezien het mooie weer weet ik niet waar onze dag gaat eindigen maar het idee is om vanavond uit eten te gaan ter ere van Tobias’ verjaardag. Voor de rest van de week ga ik nog even zitten, ik ben lekker vrij dus alle tijd om te bedenken wat het deze week allemaal gaat worden.

Fijne zonnige zondag!

 

Join the Conversation

  1. Karin says:

    gefeliciteerd met je nieuwe baan! wat ga je nu doen, dan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close