Viv’s Eetoverzicht week 51/2019

Ik heb de afgelopen week veel gerechten gegeten die ik al een tijdje niet meer gegeten had, en die dus nodig weer eens op de planning moesten komen. Van die ‘klassiekers’ die het bij ons thuis altijd goed doen. Zo aten we bijvoorbeeld een gerecht met bulgur, champignons en dille van Ottolenghi, en maakte ik gisteren een pasta die ik al jaren zo af en toe eens maak. Echt zo’n pasta waar je even de tijd voor neemt. En pasta is echt wel mijn vorm van comfort food, heerlijk op de zaterdagavond. Voor de rest at ik donderdag een bijzonder lekker ‘kliekje’ en vorige week zondag vierden wij al kerst bij mijn ouders; met gourmet. En omdat we ook de verjaardag van mijn moeder vierden was er taart, haar taart; de Hemelse Schuimtaart. Oh jongens, ik heb er met liefde twee stukken van weggewerkt.

Eetoverzicht Vivian week51 1

Zondag

Yes, gourmetten! We doen het bijna ieder jaar bij mijn ouders en naast dat we het allemaal heel lekker vinden, is het ook gewoon lekker makkelijk. Er stond van alles op tafel (hier was het nog niet compleet), van stoofpeertjes en appelmoes tot uiteraard vele soorten vlees, sausjes en salade. Altijd jammer als ik vol zit en nog niet alles geprobeerd heb.

Eetoverzicht Vivian week51 2

En daar was de fijne afsluiter. Al was ik er bij binnenkomst ook al mee begonnen; de schuimtaart van mijn moeder. HEERLIJK. Het is echt gewoon schuim met verse slagroom en wat cacao, maar je mag er mij voor wakker maken.

Eetoverzicht Vivian week51 3

Maandag

Ik had nog een aubergine en Parmezaan in huis en daar maak ik dan, zoals wel vaker, graag een pasta alla norma mee. Met zelfgemaakte tomatensaus en gegrilde aubergine. Ik hoefde die avond niet meer weg dus nam hier lekker de tijd voor. Wat pasta’s betreft is dit een van mijn favorieten.

Eetoverzicht Vivian week51 4

Dinsdag

Ik besloot dit gerecht van Ottolenghi weer eens te maken; bulgur met kastanjechampignons en ui in balsamicoazijn. Met verse dille en feta. Lekker licht, heel smaakvol.

Eetoverzicht Vivian week51 5

Woensdag

Op woensdag moet ik altijd om 19u weer bij de Barbell Club in Apeldoorn zijn en daardoor is het handig als ik op deze avond een snel in elkaar te zetten maaltijd kan eten, of iets in de koelkast heb staan wat ik kan eten óf iets uit de vriezer kan trekken. Deze keer werd het dat laatste want ik had nog wortel tijm soep in de vriezer. Deze warmde ik op en at het vervolgens met een dot mierikswortelcrème/Griekse yoghurt.

Eetoverzicht Vivian week51 6

Donderdag

Ik besloot even wat restjes op te maken uit onze koelkast en daar ontstond dit gerecht uit wat eigenlijk wel voor herhaling vatbaar is. Het zijn zoete aardappelblokjes waar ik een beetje olijfolie overheen sprenkelde en wat zoet en smokey paprikapoeder overheen strooide en vervolgens heb ik ze geroosterd in de oven. Later voegde ik nog blokjes zoete puntpaprika toe en liet ook die even mee roosteren + ik strooide een beetje cheddar over de zoete aardappel. Eenmaal klaar husselde ik dit met wat feta, bosui, chilisaus, verse koriander en een beetje limoensap.

Vrijdag

Oeps, door de gezelligheid helemaal vergeten foto’s te maken. We aten vrijdag met mijn collega’s bij Jackies in Deventer en vooraf koos ik voor de ‘dragon roll’, als hoofdgerecht voor de gegrilde tonijn. En ik vind de cheesecake daar heel erg lekker, maar ik zat goed vol dus die is het deze keer (boehoe) niet geworden.

 

Eetoverzicht Vivian week51 7

Zaterdag

Voor mij is comfortfood in het weekend vaak een pasta, heel lekker vind ik dat. Ik maakte deze favoriet met gebakken spinazie, cherrytomaatjes, zelfgemaakte pesto en ricotta.

Voor vandaag heb ik op de planning staan dat ik onze koelkast even ga uitzoeken dus de kans is groot dat ik vanavond iets maak met dat wat we nog hebben.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close