Viv’s Eetoverzicht week #19-2020

Onze eetweek was deze keer een combinatie van geplande gerechten, waar ik alles al voor in huis had, en creatieve samenstellingen van de left-overs die we nog in huis hadden. Zo had ik nog een aubergine in de koelkast liggen bijvoorbeeld, en om te voorkomen dat ik die een dag later weg kon gooien heb ik daar een lasagne mee gemaakt. En een geopende pot zongedroogde tomaatjes laat ik nooit te lang in de koelkast staan want ik heb ooit bedacht dat zoiets na het openen niet al te lang meer houdbaar blijft. Pasta dus. Met tomato frito en courgette, onder andere. Onze eetweek was dus eigenlijk gewoon een beetje van alles wat, met een zomers begin én een zomerse afsluiter.

Eetoverzicht Vivian week19 1

Zondag

Want borrelplanken met een glas wijn zijn voor mij toch wel de fijnste avonden op mooie dagen zoals we die nu hebben – en leuk gezelschap, uiteraard. En met een borrel die in de middag begint en ’s avonds ergens een keer eindigt, dan zijn borrelhapjes zoals deze voldoende. Prima maaltijd.

Eetoverzicht Vivian week19 2

Maandag

Ik heb vorig weekend een paar gerechten voor OMF gemaakt en het was de bedoeling dat de koude pizza hierboven al eerder gemaakt werd. Echter liep het het hele weekend allemaal iets anders en aangezien het tegenwoordig weer lekker lang licht is zodat ik nog lang kan fotograferen, maakte ik maandagavond dit gerecht nog even. Binnenkort online, en ik zeg je alvast dat deze pizza een héle lekkere voor de zomer is.

Eetoverzicht Vivian week19 3

Dinsdag

Die aubergine. Die moest dus op en daar maakte ik een lasagne mee. Gevuld met een tomatensaus die ik op smaak bracht met flink wat kruiden, knoflook en uit. Lekker laten pruttelen en daarna de boel opbouwen. Overigens stopte ik er deze keer ook nog wat lasagnebladen in (kun je ook gewoon weglaten namelijk).

Eetoverzicht Vivian week19 4

Woensdag

Had ik al verteld dat ik laatst de broccoli- en bloemkoolroosjes uit de diepvries bij de Appie ontdekte? Nou, daar ben ik dus fan van en ik mik ze tegenwoordig bijna standaard in mijn kar. Handig om te hebben want ik kan hier altijd veel kanten mee op. Ik maakte woensdag de bloemkoolsalade van Ottolenghi, die met mosterd/dille/kappertjes dressing. En tomaatjes en rucola. Héél lekker, dikke aanrader, vaak maken.

Eetoverzicht Vivian week19 5

Donderdag

Tobias kookte, en maakte een Griekse bowl. Met rijst, op smaak gebracht met een dressing, en flink wat toppings. Olijven, lente-ui, cherrytomaatjes, komkommer en feta. Een lekker fris gerecht!

Eetoverzicht Vivian week19 6

Vrijdag

Ik ruimde vrijdag onze koelkast leeg om te checken wat we nog hadden, wat op moest en wat weg kon. Vaak doe ik dit even voordat ik boodschappen ga doen zodat ik weet wat ik op korte termijn ga maken en wat ik daar eventueel nog voor nodig heb. Die zongedroogde tomaatjes spotte ik dus, en die wilde ik opmaken. Ik kookte penne en maakte een saus van tomato frito, knoflook, ui (ik weet, er zit knoflook en ui in tomato frito maar er kan nooit genoeg knoflook en ui in een gerecht zitten), zoete paprikakruiden, bruchettakruiden, pittige kaas, peper, zout, suiker, zongedroogde tomaatjes en gebakken courgette. Zoiets ongeveer. Lekker was het!

Zaterdag

Ik at gisteren (gele) M&M’s, naturel chips, oregano crackertjes, truffelmayonaise, tomaten/kaas-tapenade en olijven. En daar vergat ik dus een foto van te maken :-)

Voor vanavond nog geen plannen, en voor de hele week eigenlijk nog niet. Maar dat komt wederom goed, straks maar even plannen.

Fijne zondag! 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close