Sab’s Eetoverzicht week #19-2020

Het voelt een beetje alsof we een gigantische cheatweek achter de rug hebben en als ik zo naar mijn eetoverzicht kijk, is dat misschien ook wel een beetje het geval – haha! Pizza, sushi, patatjes, barbecue… Laten we maar zo zeggen dat we een klein feestje hebben gevierd afgelopen week. Om mijn verjaardag te vieren, maar ook door te genieten van het mooie weer.

zondag 1

Zondag

We begonnen de week met pizza! Daar hadden we stiekem al eventjes zin in en dan niet in bestelpizza maar pizza uit de diepvries. Dat eten we maar zelden, maar soms kun je er ineens zin in hebben. We kopen steevast een aantal pizza’s, zetten deze in het midden van de tafel en eten van alles wat. Ook Vic eet altijd gretig mee, echt een peuter.

maandag 1

Maandag

Patatjes op een doordeweekse dag, iets dat we nóóit doen maar soms moet het een keertje kunnen. Maandag aten we het onder de noemer Fish & Chips. Ik had nog lekkerbekjes van Freshly Fish in de vriezer liggen die ik iets opkrikte in een laagje olie en erbij aten we frietjes uit de Airfryer en doperwtjes. Jum! 

dinsdag 1

Dinsdag

En toen was ik jarig! Het was al eventjes geleden dat we sushi hadden besteld en dus had ik daar wel weer eens zin in. Sowieso vind ik dat altijd een typisch verjaardagsmaaltje. We bestelden een flinke schaal met daarbij wat warme snacks want daar is vooral Tim dol op. Alles ging op.

woensdag 1

Woensdag

Woensdag moest er dan maar weer eens normaal gekookt worden en dat deed ik dan ook flink. Ik stond vrijwel de hele dag in de keuken om Indonesisch te koken en maakte Soto Ayam en Lemper. Beide veel werk om te maken, maar het loont wel echt de moeite – zalig was het ’s avonds.

donderdag

Donderdag

Een old school gerecht op de planning voor donderdag, ik maakte namelijk de klassieke macaroni met smac, ham en kruidenmix uit een zakje. Echt een guilty pleasure voor ons en we genieten er altijd intens van. In plaats van normale macaroni gebruikte ik Maccheroni van DeCecco, echt een aanrader.

vrijdag 1

Vrijdag

We zouden eigenlijk stamppot eten vrijdagavond. Een lenteproof stamppotje met prei weliswaar, maar na een middag in de zon had ik daar geen zin meer in. En dus gebruikte ik alle ingrediënten van de stamppot maar maakte ik er een aardappelschotel van. Was hartstikke lekker. Wat ook waanzinnig was, was de worstjes die we erbij aten. Jalapeño Cheddar worstjes van BBQuality. Wooaah, die moet je echt proberen!

zaterdag

Zaterdag

Net als in nog veel meer delen van Nederland ging bij ons gisteren de barbecue aan. De aardappelschotel van vrijdag aten we gisteren bij wijze van salade koud, samen met stokbrood, caprese en huzarensalade. Uiteraard ging daar nog een stukje vlees van de barbecue bij, perfecte afsluiting van een zomerdag.

De planning voor aankomende week is al gemaakt en die ziet er toch iets gevarieerder/gezonder uit. We gaan natuurlijk weer terug naar onze normale routine nu de kindjes morgen weer naar de opvang gaan, dus het wordt ook weer een kwestie van iets later eten ’s avonds en kiezen voor wat simpelere dingen denk ik. Geeft niet, ben er wel weer aan toe! Momenteel is het weer niet zo denderend maar ik geloof dat de lentedagen wel weer terugkomen later deze week toch? Hope so, dat buiten eten bevalt me namelijk wel.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Karen says:

    Oh ik ben dol op Lemper, maar nog nooit zelf gemaakt. Komt het recept een keer online?

    1. Sabine Author says:

      Jazeker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close