Sab’s Eetoverzicht #47-2022

Onbewust was afgelopen week een echte soepweek. Letterlijk, alsin: er werd veel soep gegeten – haha! Dat was niet per se de bedoeling maar achteraf paste dat prima bij het druilerige en koude weer.

Waar ik vroeger echt een hekel had aan soep, vind ik het tegenwoordig heerlijk om te eten. Lekker vers brood erbij, wat dipjes… Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan, toch?

De variatie aan soep was wel heel groot dus zo achteraf bekeken heb ik niet het idee dat we eentonig hebben gegeten.

IMG 3700

Zondag

Vic wilde vorig weekend heel graag sushi eten. In eerste instantie hadden we het idee om dit op zaterdag te doen, maar die planning liep anders.

Van mij mocht hij zondag kiezen: patat of sushi en tot mijn grote verbazing vroeg hij of we alsjeblieeeeeeft sushi konden eten. Prima kind. Zo gezegd zo gedaan.

IMG 3715

Maandag

Maandag ging ik aan de slag met het recept voor de nieuwsbrief, je kunt je NU nog inschrijven als je het recept van dit lekkere borrelbrood van de foto wil krijgen!, en dat kwam ’s avonds op tafel. Samen met zoete aardappelsoep die ik via Crisp had besteld. Lekker was die joh, aanrader!

IMG 3724

Dinsdag

Toegegeven: het gerecht ziet er op de foto niet uit. Maar het was wel erg lekker! Een ovenschotel met kip, champignons en broccoli. Erbij maakte ik aardappelpuree, vandaar het hoge prutjes-gehalte.

Jullie moeten nog wel even wachten op het recept, die komt pas begin januari online.

IMG 3738

Woensdag

Soepgerecht nummer 2 van deze week. Ik dook ’s middag voor een samenwerking nog even de keuken in, met hulp van Cody, en zette ’s avonds de verse soep op tafel. Heerlijk was ‘ie, het recept kun je binnenkort van mij verwachten.

Voor de foto kocht ik een stokbroodje en die ging er ’s avonds bij op tafel. Samen met kruidenboter en saucijzenbroodjes die ik al eerder had gemaakt (hiervan komt het recept in januari).

IMG 3762

Donderdag

Na een hele dag op kantoor was ik blij dat ik nog een gerecht van Crisp thuis had liggen die vrij snel op tafel gezet kon worden. Het was pappardelle met paddenstoelenragout en burrata. De perfécte smaakcombinaties als je het mij vraagt.

IMG 3768

Vrijdag

Ook vrijdag kwam er een gerecht van Crisp op tafel, ik had gezien de drukke planning van afgelopen week voor de zekerheid wat dingen mee besteld – top keuze. Soepje nummer 3 van de week: miso ramen met shiitake en spinazie.

Eerder deze week had ik al Siu Mai, een variant dim sum, gemaakt en die stoomde ik erbij. Heerlijk, zulke dingen zou ik iedere dag wel kunnen eten. Het recept deel ik in januari met je!

IMG 3789

Zaterdag

Had ik al een heel verhaal bedacht over het eten van frietjes gisteravond omdat ik daar zo’n zin in had, werden de plannen last minute gewijzigd naar diepvriespizza’s hahaha. Ook prima.

Heerlijk, bij het terugkijken op afgelopen eetweek word ik toch wel blij hoor. Het valt voor mij allemaal onder de noemer comfort food en daar had ik best behoefte aan.

Aankomende week heb ik véél afspraken op de planning staan en maar één dag waarop ik echt de keuken in duik. Ik moet dus aan een eetplanning geloven en op het moment dat ik dit schrijf heb ik nog geen flauw idee. Werk aan de winkel dus.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Odette says:

    Ik ben lid van de nieuwsbrief maar heb nog niets over het borrelbrood ontvangen, klopt dat?

    1. 1e van de maand komt de nieuwsbrief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close