Week van OMF #19-2020

Ik vind het bijna bizar dat er alweer een nieuwe week is aangebroken, wat is afgelopen week snel gegaan! Dit komt onder andere doordat ik jarig was en dus een dag minder werkte natuurlijk. Hierdoor leek het op woensdag alsof het pas maandag was en tja, dan gaat de tijd snel. Wel had ik weinig zin om overal foto’s van te maken afgelopen week. Ik weet niet hoe het kwam, maar ik voelde me iedere dag moe en een beetje lusteloos en dit zorgde er ook voor dat ik er weinig voor voelde om alles vast te leggen. Iedereen heeft wel eens zulke dagen/weken denk ik, zo ook ik! Neemt niet weg dat het wel een fijne week was. Ik was dus jarig en werd 30, maar ook paste mijn schoonzusje weer een dag op de jongens waardoor ik voor het eerst in weken weer eens een hele dag op kantoor was en echt lekker kon werken. Fijn!

IMG 5309

Maandag

Dat het niet helemaal mijn week zou worden bleek maandag eigenlijk al tijdens een bakdag die compleet in de soep liep. Ik bakte maandag taarten voor mijn verjaardag en er ging wel zó veel fout, zo heb ik het niet vaak meegemaakt. Ik heb twee keer vlaaideeg moeten maken, twee keer het beslag voor carrotcake, moest drie keer naar de supermarkt en moest twee keer mijn slagroom opkloppen omdat hij de eerste keer in de schift ging. Hoe dan?

A98BC98F CE72 4ADA B2BC 69B4A949B9EB

Mijn eerste verjaardagscadeautje belandde al wel in de brievenbus. Vriendinnetje Nanda had hem uit voorzorg maar opgestuurd, haha. Ik kreeg van haar een boek, super fijn! Sowieso kreeg ik veel boeken op mijn verjaardag, haha. Altijd goed.

IMG 5311

Na alle bak-ellende was ik wel heel tevreden met de rijstevlaai, ziet er goed uit toch? Ik gebruikte het recept van RutgerBakt maar klopte de slagroom op met een beetje mascarpone zodat hij stevig zou blijven.

IMG 5314

Ook maakte ik een appeltaart en van de restantjes deeg maakte ik appelkoeken. Was een top idee!

IMG 5316

Het was maandag natuurlijk 4 mei en een aantal bewoners van onze wijk hadden een oproep gedaan om de Taptoe en het Wilhelmus te blazen vanaf de bult. Vanuit ons zolderraam kon ik het zien, zó mooi en indrukwekkend vond ik het.

IMG 5319

Dinsdag

Yaaay, happy birthday to me! Het is een gekke tijd om 30 in te worden maar ik wilde mijn verjaardag zo goed en kwaad als het ging toch vieren. En daarom nodigde ik alsnog iedereen uit en iedereen kwam. Na elkaar en met afstand in onze tuin. De eerste was er om 10.00u en de laatste ging om 22.00u weer weg. Niemand heeft elkaar gekruist/gezien en dus konden we binnen alle regels toch mijn verjaardag vieren, súper fijn en heel gezellig. Mijn telefoon zwierf ergens rond de hele dag maar ik ben enorm verwend met cadeaus en heb me echt enorm jarig gevoeld. Jullie ook bedankt voor alle felicitaties, heel lief! Ik maakte alleen een foto van mijn verjaardagsdiner: een hele berg sushi, haha.

IMG 5323

Woensdag

Mijn schoonzusje kwam een dagje op de kinderen passen en dus kon ik woensdag de hele dag naar kantoor. ’s Ochtends was ik me tijdens het ontbijt aan het bedenken hoe gek dat weer even was. Op de foto trouwens The Ultimate Travelist die ik cadeau kreeg van vriendinnetje Kevser en de Kletspot kreeg ik van Cody.

IMG 5324

Ik begon mijn werkdag in de toko want ik ging de hele dag Indonesisch koken. Ik kwam de favoriete spekkoek van Tim tegen in de vriezer, dus die ging mee naar huis.

IMG 5325

Ik ging aan de slag met De bijbel van de Indonesische keuken en maakte soto ayam…

IMG 5329

… en lemper! Ik ben er de hele dag mee bezig geweest maar ’s avonds hebben we er echt van genoten. Beide recepten komen binnenkort online.

IMG 5337

Cody vermaakte zich tijdens het inpakken van de vaatwasser met een ballon, haha. Dinsdag was hij er nog doodsbang voor, maar sinds woensdag vindt hij het helemaal te gek.

IMG 5348

Donderdag

Donderdagochtend werkte ik op kantoor achter de computer en de enige foto die ik maakte was ’s middags toen ik even lekker met Cody buiten zat. Wat een traktatie hè, het mooie weer?

IMG 5351

Vrijdag

Vic was bij vriendjes spelen vrijdag en Tim was aan het werk. Aangezien het een prachtige dag zou worden, besloot ik terwijl Cody sliep hard te werken zodat ik ’s middags vrij zou zijn en lekker in de zon zou kunnen zitten. En dat lukte! Mijn werkplek thuis is wel ietsje anders dan op kantoor, haha.

IMG 5352

Ik nam Cody in zijn stoere outfitje in de MaxiCosi mee uit wandelen zodat hij een beetje om zich heen kon kijken. Hij vermaakt zich nog prima in de kinderwagenbak hoor, maar aangezien hij net uit bed kwam, dacht ik dat hij het wel fijn zou vinden om nu een beetje te kunnen ‘zitten’ en kijken i.p.v. direct weer te moeten liggen.

IMG 5355

We liepen lekker een heel stuk met Senna.

IMG 5357

En ’s middags nam ik dus vrij. Ik zat de hele middag met boek in de tuin.

IMG 5358

Zonnebrandcrème, boek en een glas koud drinken. In het glas zat een zakje Clipper tea voor koud water in de smaak munt & citrus. Erg lekker en verfrissend. Te koop bij Albert Heijn!

IMG 5362

Mijn allerlievelings kloffiebroek van dit moment. Velvet en dus súper zacht en comfortabel. Ik scoorde hem mega in de sale bij Hunkemoller. Heb hem inmiddels ook in een andere kleur besteld, haha.

IMG 5364

Weekend

Wat een heerlijk weekend was het hè? Hopelijk hebben jullie net zo genoten van het mooie weer als wij. Wij zaten het grootste deel van de zaterdag op Bussloo. Cody lekker in het tentje.

IMG 5365

En Vic rende in zijn zwembroek overal heen en ging zelfs zwemmen. Geweldig zo.

IMG 5366

’s Avonds slingerden we de barbecue aan.

IMG 5368

IMG 5371

Terwijl Cody en Vic lekker op een broodje knaagden, haha.

IMG 5373

Op Moederdag ging de (natuurlijke) wekker al vroeg maar dat kwam goed uit. Voor onze eigen moeders hadden we ontbijtkratten gemaakt met verse croissantjes en nog meer lekkers. Tim heeft uiteindelijk de kratten voor de deur van onze moeders gezetten, ze waren blij verrast!

IMG 5376

Ook ging ik zoals tegenwoordig iedere zondag een stuk met mama wandelen in de Kroondomeinen. Ruim 10km deze keer, heerlijk.

IMG 5379

Deze had een chille dag gisteren, net als wij allemaal.

IMG 5382

Ik knutselde een plaskaart in elkaar. Vic vindt het helemaal prima en handig om luiers te dragen, maar zo langzaamaan moeten we toch wel naar zindelijkheid toe gaan werken. Hopelijk geeft dit hem een zetje!

En dat was het. Mijn mood was in het weekend stukken beter dan de rest van de week, gelukkig – goede afsluiter!

Wow, en toen ging voor ons ineens alles weer een eind richting het normale – dat gaat even wennen zijn! Vanaf vandaag mogen de kindjes weer naar de opvang natuurlijk en daar gaan we ook gebruik van maken. Ook mijn schoonzusje komt weer voor vast oppassen op de donderdag en dus ben ik weer vier hele dagen op kantoor te vinden deze week. Héérlijk. Ik vond de tijd met de kindjes thuis heel waardevol, maar vind het ook fijn om weer in een normaal ritme te komen. Dit komt de harmonie in huis ook ten goede denk ik, haha. Betekent wel dat we/ik ineens weer minder tijd voor mijn hobby’s ga hebben, dus dat wordt ongetwijfeld even afkicken.

Er staan in ieder geval deze week nog weinig bijzondere dingen op de planning. Sowieso gaat dit de komende weken/maanden ook nog niet veel gebeuren gok ik. Lekker rustig mijn eigen ding doen dus, heerlijk.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Rachel Kromdijk says:

  Ziet er allemaal zo goed uit en wat een berg sushi, dat is nog eens een goed verjaardagsbuffet haha!

 2. Corrie says:

  Wauw, wat een mooi gezin heb je toch! 2 prachtige gezonde kindjes, een succesvol bedrijf, en een prachtig huis. Je hebt er hard voor gewerkt maar als je dat op je 30ste al bereikt hebt mag je supertrots op jezelf zijn.

  Ik lees elke week met veel plezier je blog en volg alle nieuwe recepten.
  Dat blijf ik zeker doen, het geeft mij in elk geval veel inspiratie.
  Dankjewel daarvoor:-)
  Liefs, Corrie

  1. Sabine Author says:

   Wat een ontzettend lieve reactie, dankjewel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close