Viv’s Eetoverzicht #36-2021

Zo! Mijn eerste werkweek zit er weer op! Ik ben er 16 weken uit geweest omdat ik zwangerschapsverlof had en ik moet zeggen dat ik het ritme wat er nu weer lekker in zit, wel heel fijn vind. De gedachte die ik een maand geleden nog had – HOE ga ik dit doen als ik weer aan het werk ga straks?! – is volledig weggeëbd en alles gaat eigenlijk als vanzelf. Het vraagt even wat planning hier en daar maar daar komen we prima uit. En soms ook niet hoor, want de afgelopen week móest ik ergens boodschappen gaan doen maar ik kon geen gaatje vinden. En bestellen kwam deze keer erg onhandig uit omdat ik het dan pas twee dagen later zou ontvangen. Dus ja, de komende week hoop ik dat beter te organiseren ;-) Zondag sloten we mijn verlof af op het terras aan de IJssel. Ultiem de zomer beleven vind ik dat, met die heerlijke zon, aan het water, en met een drankje in je hand. Zonnebril op, zonnebrand smeren en daar uren blijven zitten… Verder kookte ik aardig volgens de planning die ik had gemaakt, kookte Tobias een keer (en maakte hij de foto), en maakte ik op verzoek nasi voor mijn moeder die rond etenstijd kwam oppassen.

Vivian Eetoverzicht week36 1

Vivian Eetoverzicht week36 2

Zondag

Zoals gezegd sloten we zondag mijn verlof af en zaten we heerlijk aan de IJssel. Eigenlijk wilden we ergens anders nog een hapje gaan eten maar omdat we zó lekker in de zon zaten, hebben we dat niet gedaan en besloten we wat hapjes te bestellen en voor de nacho’s in de bios te gaan. Hierboven gefrituurde dim sum en peking eend bitterballen. Vooral die laatste waren erg lekker!

Vivian Eetoverzicht week36 3

En de nacho’s in de bios!

Vivian Eetoverzicht week36 4

Maandag

Ik zit een beetje in een AH flow en heb al een paar keer gerechten van de Appie gemaakt de laatste tijd. Ik geloof dat dit er weer eentje was al deed ik een aantal dingen anders hoor. De basis was in ieder geval wel een beetje hetzelfde. Het is gnocchi met ricotta, bimi, doperwtjes, Parmaham en Pecorino.

Vivian Eetoverzicht week36 4B

Dinsdag

Dinsdag kookte Tobias. Hij maakte bloemkoolrijst met gegrilde aubergine, geroosterd amandelschaafsel en witte kaas. O, en pittige hummus. Een gezonde hap, en lekker licht. Sporten deed ik erna niet hoor (wat bij mij een veelvoorkomende combi is: licht eten vanwege het sporten erna), maar bevalt me altijd wel zo’n licht gerecht.

Vivian Eetoverzicht week36 5

Woensdag

Ik maakte woensdag weer eens bulgur, en deed daar gegrilde groenten bij. En ook wat geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Die laatste twee vind ik een hele goede combi en kun je ook goed door bijvoorbeeld een zoete aardappel stamppot roeren. Lekker!

Vivian Eetoverzicht week36 6

Donderdag

Van deze maaltijd maakte ik echt een veel te grote hoeveelheid. Ik hield de hoeveelheden van het recept aan maar vond dat achteraf toch echt teveel want er staat nu nog steeds een grote, voor de helft gevulde schaal in onze koelkast. Lekker was het wel. Het is volkoren pasta met bloemkoolrijst erdoorheen, boontjes, geroosterde amandelen, pesto en Pecorino. Pecorino haal ik overigens (nu het weer mag) regelmatig in huis. Dat vind ik lekker bij veel gerechten die ik maak dus zo’n blokkie schaaf ik er zo doorheen.

Vivian Eetoverzicht week36 7

Vrijdag

Mijn moeder kwam een paar uurtjes oppassen vrijdag, net rond etenstijd. We hadden nog het avondeten van de dag ervoor en dat aten Tobias en ik ook (als lunch) maar ik wilde graag voor mijn moeder koken. Ze komt immers helemaal uit Brabant en als ze dan bij ons eet, dan maak ik graag iets waar ze zin in heeft. En dit vindt ze erg lekker. Nasi met als basis veel ui, knoflook, gember en rode peper. Met komkommer erbij, en gebakken uitjes. Voor haar en Tobias bakte ik nog een eitje erbij.

Zaterdag

Gisteren werden het restjes. We hadden nog een aantal dingen staan en ik vond het zonde om weg te gooien dus ik besloot niet te koken (al had ik de boodschappen er al wel voor in huis gehaald), maar dit eerst op te maken.

Voor vandaag heb ik alweer wat gepland en voor de komende week eigenlijk ook al wel. Ik heb een paar dagen vrij gehouden qua planning omdat het maar zo kan zijn dat we veel over hebben van andere avonden. Dus dan komt er weer een kliekjesdag tussendoor.

Fijne zondag!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close