Viv’s Eetoverzicht week 47/2017

Het komt hier momenteel met bakken uit de hemel vallen en het is behoorlijk donker, dus de toon van ‘herfst/winter’ wordt goed gezet. Daar passen goed vullende maaltijden bij en dat is precies wat we deze week veel gegeten hebben. Veel pasta maar ook vaak iets wat we al lang niet meer gegeten hebben, een beetje nostalgie zeg maar. Gisteren bereikten we redelijk het toppunt met iets wat ik al in geen jaren meer gegeten heb. Kwam eigenlijk voort uit veel gemak. Na een drukke ochtend en nadat ik 2 taarten gebakken had, was de zin om nog even lekker te koken namelijk best wel verdwenen. En dus doen we dan niet te moeilijk, vinden we prima op zaterdagvond. Lees mee wat er deze week allemaal op ons menu stond!

Foto 19 11 17 19 26 54

Zondag

Op verzoek van Tobias onze simpele pasta met gebakken bacon, tomaten/kaassaus en cherrytomaatjes.

Foto 20 11 17 19 14 12

Maandag

Maandagavond ging ik direct uit mijn werk langs mijn schoonzus dus at ik daar een bordje mee. Fijn, want ik zou namelijk niet meer langs huis komen en direct doorrijden naar mijn ouders in Brabant. Ze maakte rijst met kip en groenten, lekker en gezond.

Foto 21 11 17 18 19 21

Dinsdag

Ik bleef 1 dagje bij mijn ouders en nam daar wegens omstandigheden even het huishouden over. Ik kookte er voor 2 dagen en maakte boerenkool en lasagne voor ze. We aten die avond lasagne, voor de volgende dag hadden ze nog een flinke pan boerenkool staan.

Foto 22 11 17 18 20 30

Woensdag

Een tijdje geleden maakte ik deze zoete aardappel curry met spinazie en zilvervliesrijst, en dat was ons goed bevallen. Maakte ik deze week dus nog een keertje.

Foto 23 11 17 21 13 22

Donderdag

Alles hier op dit bord heeft een beetje dezelfde kleur dus er valt niet veel te onderscheiden. Het is in ieder geval een salade nicoise met een twist. Aardappel blokjes, pasta, tonijn, ei, rode ui, en courgette.

Foto 24 11 17 18 13 08

Vrijdag

Ik had eigenlijk iets anders bedacht om te maken maar als je ‘even een klein boodschapje’ gaat doen en vervolgens langs de zalm loopt, dan ontstaat bij mij al vrij snel het idee om een poké bowl te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Wel even een makkelijke variant.

Foto 25 11 17 19 22 10

Zaterdag

Culinair hoogstandje hier hoor. Gisteren was heel erg oldskool voor mij. Brood met kipsaté. Dat is namelijk iets wat ik vroeger bij mijn ouders vaak op zaterdagmiddag at. Ineens had ik daar zin in, net als in een kroketje op brood met een dot mayo. Dus dan doen we het gewoon allebei toch? Kwam ook nog eens goed uit want dit was zo klaar en we hadden nog een verjaardag dus veel tijd om te koken had ik ook niet.

Vandaag is het eigenlijk hoog tijd om boodschappen te doen, maar ik bekijk nog even of ik daar vandaag zin in heb en anders doe ik dat morgenavond. De planning ga ik vandaag wel alvast maken, heb ik in ieder geval alvast een richting voor wat ik allemaal in huis moet halen.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close