Week van OMF #47 – 2017

Ik krijg er steeds meer moeite mee om de Week van OMF te beginnen. Over de inleiding heb ik het dan he, niet over het daadwerkelijk in elkaar zetten van dit artikel. Hoe dat precies komt weet ik niet, wellicht dat het iets met de hoeveelheid werk van deze tijd te maken heeft en dat ik simpelweg gewoon even niet meer weet wat er allemaal in één week gebeurt. Ik bedoel, hoe kan het nu alweer maandag zijn? Hoe kunnen we eind deze week al in december zitten? What happened?! Afgelopen week was me er weer een. Hij bestond uit vooral heel veel werkuren en ook een hele fijne mijlpaal: Vic kan kruipen! Zó ontzettend leuk. Na een periode van best wel veel ellende begin ik eindelijk weer wat lekkerder in mijn vel te zitten en dat is ook ontzettend fijn, ik merk dat ik wat vrolijker opsta ’s ochtends, veel gedaan krijg overdag en veel leuke samenwerkingen mag doen. Als het zo doorgaat gaan we onwijs positief het jaar uit en dat zou toch wel heel mooi zijn. Kijk, heb ik toch maar weer een inleidinkje in elkaar geflanst. Nu over naar het echte werk.

foto1 3

Maandag stond er weer een shootdag op de planning! De hele dag stond ik in de keuken en stylede ik gerechten die op de foto moesten. Nog één shootdag te gaan en dan zijn we er denk ik. Veel werk hoor, maar onwijs leuk.

foto2 3

Altijd maar weer die papa’s die de draak met je steken.

foto3 3

Maandagavond gaf ik een workshop bij De Klup hier in Apeldoorn, een ontmoetingsplek voor mensen met een verstandelijke beperking. Iedere maandagavond wordt de JongerenSoos georganiseerd voor jongeren met een verstandelijke beperking en/of autisme en eens per maand hebben ze dan een kookavond. Eind vorig jaar werd ik al benaderd of ik een keer een kookworkshop wilde geven maar toen kwam het er met mijn zwangerschapsverlof en bevalling niet van. Nu was het dan eindelijk zover, samen met 8 jongeren bakte ik kruidnotencupcakes met speculaasbotercrème. Vond het heel erg leuk om te doen en de cupcakes waren goed geluk. Iedereen nam na afloop van de workshop zijn/haar eigen cupcakes mee.

foto4 3

Vic was weer heerlijk veel aan het slapen op dinsdag en dus kon ik bergen werk verzetten. Op de momenten dat hij op dinsdag en woensdag wakker is werk ik niet (pas ’s avonds na 19.00 uur weer als hij naar bed is) en daardoor kom ik zo af en toe best in tijdnood. Geeft niets want tijd doorbrengen met mijn zoon vind ik belangrijker dan werken, maar als hij dan slaapt neem ik het er wel even van.

foto5 3

Ik lunchte met dit goedje, ziet er ontzéttend smerig uit maar was in werkelijkheid heel lekker. Het was ‘kip in kruidige kokossaus’ van Van Blik met wat groenten die ik zelf op zuur had gezet.

foto6 3

Ook begon ik aan een grote baktest en bakte ik drie cakes met drie soorten vet om te kijken met welk vet je nou eigenlijk het beste een cake kunt bakken. Het resultaat zie je snel!

 

foto7 3

En toen ineens vanuit het niets KROOP HIJ. Vic króóp! Hij zat er al een aantal weken tegenaan te hikken maar echt vooruit kwam hij niet en ja hoor, ineens ging ‘ie het hoekje om op zoek naar Senna. Zo leuk! Inmiddels kruipt hij het hele huis door, haha.

foto8 3

Toen Vic op bed lag werkte ik weer verder en deden Tim en ik de taste test van de cakes die ik ’s middags bakte.

foto9 3

En EINDELIJK rondde ik de 6.000 woorden tellende City Guide voor New York af. Wat een werk, maar erg blij met het resultaat. De guide komt deze week online!

foto10 3

Woensdagochtend: quality time met de kleine. Ik ging met hem zwemmen! Vond ik best een dingetje want ik ging helemaal alleen en zag een beetje op tegen al het gesleep, maar uiteindelijk viel het reuze mee. Vic vond het súper leuk en voor mij was het fijne afleiding. Dit gaan we vaker doen dus.

foto11 3

Na het zwemmen een broodje eten en daarna gauw naar bed, hij was zó moe.

foto12 3

Foodpost van Oot, lekkere granola’s!

foto13 3

Ook kwam deze steenstrip binnen. We willen de achterwand van onze nieuwe keuken waarschijnlijk bekleden met steenstrip; de glazen plaat die er nu hangt vinden we niet zo mooi namelijk. Online vonden we een adresje waar je gratis een proefje kon aanvragen, dus dat hebben we gedaan. Op slag verliefd, hopelijk gaat het allemaal passen straks.

foto14 3

Terwijl Vic sliep maakte ik een nieuw hapje voor hem, daarvoor gebruikte ik bijna alle restjes groenten die nog in de koelkast lagen haha. Hij kreeg een prakje van pastinaak, broccoli, zoete aardappel en wortel met tilapia erbij.

foto15 3

Mama stuurde me ’s avonds deze foto, kleine Sabine op haar eerste verjaardag! Vic lijkt toch ook wel een beetje op mij hè?

foto16 3

Voor het eerst in tijden kroop ik ’s avonds lekker op de bank met een tijdschrift. Ik begon met de LINDA. van september, die zat even hiervoor nog in plastic… Oeps.

foto17 3

Nadat ik Vic donderdag naar de gastouder had gebracht dook ik de keuken in om video’s op te nemen. Onze gastouder (Aranka, Binkiez) heeft trouwens weer wat plekjes vrij dus mocht je in Apeldoorn wonen en op zoek zijn naar een fantastische gastouder, she’s it! Je kunt contact opnemen via gastouderbureau OOK-Thuis.

foto18 3

Enfin, ik nam vier video’s op donderdag dus ik was lekker op dreef. Ik maakte onder andere hele fijne donuts waar het recept binnenkort van online komt.

foto19 3

Onze drankenkast begint uit te puilen, foei toch.

foto20 3

OMG OMG OMG, zó verliefd op een deel van mijn nieuwe servies. Ik ben een beetje uitgekeken op mijn vierkante witte servies en wil langzaamaan wat dingen gaan vervangen. Van fonQ kreeg ik gewéldige dinerborden en een kommetje van Broste Copenhagen en pastaborden van Serax. Ik zal ze binnenkort wat beter aan je laten zien maar wow, zo blij mee.

foto21 3

Nog meer foodpost! Van Fever-Tree in dit geval. Ik heb deze doos nog niet uitgepakt want dat wil ik binnenkort in een proefvideo doen. Gauw meer hierover dus.

foto22 2

Senna moet nog even wennen aan het kruipende gevaarte in ons huis, hahaha.

foto23 3

HALLO? MAM? Mag ik op de bank?

foto24 3

Kun je je nog herinneren dat ik een tijdje terug mijn Monstera heb gestekt? Deze stek die met de (lucht)wortel in het water staat begint wortels te schieten. YES, ik word nog eens een plantenmama!

foto25 3

Vrijdag was Vic weer bij Aranka en dook ik de keuken weer in. Deze keer zonder camera op mijn snufferd, ook fijn hoor.

foto26 3

Multitasken met twee schermen, haha. Zo handig af en toe.

foto27 3

De kwijlslabben die ik voor Vic had besteld via AlieXpress kwamen ook eindelijk binnen. Vind ze zo leuk! Op de foto lijken het net onderbroeken zie ik, hahaha. Zijn het dus niet.

foto28 2

Foodpost van Albert Heijn, heerlijke chocoladeletters van hun Delicata lijn. Tim balen met zijn notenallergie…

foto29 2

Dit spannende cadeautje werd ook nog bezorgd…

foto30 2

.. AH YES, foodpost van Madame Cocos. Ik ben gék op hun kokosballen en nu kan ik ze dus thuis maken. Instant happiness hier.

foto40

Foodpost! ‘Vitamin well awake’, een cafeïnehoudend drankje waarmee je dat goed kunt beginnen zonder kop koffie. Smaakt een beetje naar Vitamin water in de smaak framboos en is heel licht bruisend. Lekker wel!

foto42

Ook kreeg ik de Christmas en Adventmuesli’s binnen van MyMuesli. Mocht je vaker MyMuesli bestellen, als je via deze link besteld (ik word hier niet voor betaald), krijg je een bus van de Adventsmuesli gratis.

foto31 2

Een collega van Tim had overdag getrakteerd op werk vrijdag en aangezien ik ze meestal voorzie van lekkers, nam Tim deze keer voor mij een stuk taart mee naar huis. Lekkeeeer.

foto35 1

Kind op bed, man de deur uit en ik lekker op de bank aan het werk op vrijdagavond. Met taart en cappuccino dus.

foto41

Maar ook met deze fijne foute playlist van Spotify op de achtergrond, haha!

foto32 2

foto38 1

Na ons standaard rondje over de markt zaterdagochtend reden we door naar de Intratuin in Duiven. Tim had namelijk gelezen dat daar het allergrootste mini kerstdorp van Europa stond. Tim is dol op kerstdorpjes en dus gingen we erheen. Het was inderdaad HEEL tof. Instant zin in de Kerst!

foto37 1

De rest van de middag waren we druk met klusjes in huis. Vic zijn bed moest naar beneden worden geplaatst want afgelopen week stond hij ineens rechtop, en ook moest er dus helaas nog een traphekje komen. Ik had gehoopt dit uit te kunnen stellen tot het nieuwe huis maar helaas.

foto33 2

Ook besloot ik mijn MacBook helemaal opnieuw te installeren. Het besje is 3,5 jaar oud en hoewel dat voor een laptop niet per se super oud is, wordt mijn MacBook natuurlijk o-ve-ral mee naartoe gesleept. Vliegtuig in, vliegtuig uit, ik sta ermee in de keuken etc. Hij begon steeds meer kuren te vertonen en dus besloot ik hem helemaal leeg te halen en opnieuw te installeren. Lijkt een beetje geholpen te hebben!

foto34 2

Nadat Vic op bed lag filmden Tim en ik een video waarin we Gin & Tonics proefden. Naderhand namen we een plak ijstaart.

foto36 1

De hele zondagochtend hebben we besteed aan het huishouden; aan het begin van de middag reden we naar Ken en Annemie waar we gingen lunchen..

foto39

.. en waar we de rest de middag hebben bijgekletst terwijl onze kleine mannen aan het ‘spelen’ waren samen. Ze schelen een half jaar, kleine Nick is voor ons nog ZO mini. Stiekem ook wel weer lekker hoor, knuffelen met zo’n klein baby’tje <3

foto43

Tot slot reden we aan het einde van de middag door naar een diner met de opa en oma van Tim. Om 20.30u waren we weer thuis en besteedde ik de rest van de avond aan werk.

Een druk en productief weekend!

Aankomende week wordt weer lekker druk! Vanochtend heb ik een afspraak met de boekhouder en vanmiddag film ik met Eef, heel gezellig. Morgen staat er een lunch van het Frites Atelier op de planning (ja, je mag jaloers zijn) en ’s avonds mag ik weer naar de masseur. Donderdag start de dag met een maagonderzoek (bah, zo geen zin in) en rijd ik eind van de middag met Viv naar Amsterdam voor de Ierland Press Awards (we zijn genomineerd!). Vrijdag ga ik met vriendinnetje Nanda naar Zwolle voor een diner en overnachting en zaterdagavond gaan we uit eten met Tobi en Viv. Leuk weekje dus, afgezien van het maagonderzoek.

Fijne week! x

 

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Wat een volle week! Leuk dat Vc kan kruipen nu en gaaf die stenen voor jullie keuken!

 2. Elize says:

  Stille meelezer hier! :)
  Wilde je toch even waarschuwen voor de steenstrips. Ze zijn heel gaaf, ik heb deze zelfde strips op mijn keukenachterwand (niet boven het fornuis maar boven de rest van het aanrecht) maar helaas zie je er alles op en gaan de vlekken er echt niet meer uit. Ik heb dus al tijden een potje botenlak staan om ze mee af te werken, dit zorgt er echter wel voor dat de kleur een heel stuk donkerder gaat uitpakken.
  Wilde het je toch even laten weten, ondanks dat ik het bij ons nog steeds heel gaaf vind staan had ik een ander alternatief gekozen als ik had geweten dat het zo snel vuil zou worden en niet schoon te krijgen is (zelfs niet met agressieve middelen) want juist de lichte kleur sprak mij aan.
  Veel plezier met het uitzoekwerk!

  1. Sabine Author says:

   Ooh, dankje voor de waarschuwing! Ik denk dat ik de sample die we hebben ontvangen dan maar even in onze huidige keuken zet om het te ’testen’. Kijken wat de stenen doen als er spetters op komen enzo. Het lijkt me ook geen doen om constant aan de slag te moeten gaan met botenlak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close