Mijn top 3 nationale parken van Amerika

gesponsord

Als je mij al wat langer volgt dan weet je dat ik (en Tim ook) een enorme Amerika-liefhebber ben en dat mijn ultieme reisdroom bestaat uit een roadtrip door dit land. Een poosje geleden deelde ik al mijn bucketlist-route, de route die wij graag zouden willen rijden. Wellicht is het je toen al opgevallen maar de route die wij hebben ‘uitgestippeld’ (hij is natuurlijk nog lang niet definitief), ging langs een heel groot aantal nationale parken van Amerika. Want ja, Amerika mag dan wel onwijs toffe steden hebben, hallo New York – hallo Las Vegas!, die natuurparken doen het hem hoor. Omdat ik nooit genoeg over Amerika geschreven heb, neem ik je vandaag even mee in mijn top 3 van nationale parken van Amerika. Dit zijn de natuurparken die het allerhoogst op mijn bucketlist staan en die ik héél graag nog een keer wil bezoeken.

yosemite valley

1. Yosemite

Yosemite National Park ligt in Californië en staat ook zeker op onze roadtrip route. Het is een van de meest populaire nationale parken van de Verenigde Staten. Yosemite is een vallei die door een gletsjer is gevormd en is tevens de plek waar je de sequoias vindt, die reusachtige bomen die wel 80 meter hoog en 2.000 jaar oud kunnen worden. Yosemite biedt een combinatie van al het moois dat de natuur te bieden heeft: flora, fauna, watervallen, rotsformaties… Hoe geweldig is het om dat allemaal samen te kunnen zien?!

Yosemite is ook de plek waar je beren kunt spotten, met heel veel mazzel een rode lynx kunt zien en waar bergleeuwen leven. Daar gaat mijn dierenhart toch wel wat sneller van kloppen.

grand canyon

2. Grand Canyon

Uiteraard mag de Grand Canyon ook niet op mijn lijstje ontbreken. Het stomme is dat ik gewoon al twee keer in de buurt ben geweest van dit nationale park maar dat het beide keren niet in onze planning paste om hierheen te gaan. Over de Grand Canyon hoef ik eigenlijk niet zoveel te vertellen want iedereen kent de prachtige foto’s met de vergezichten wel. De Grand Canyon is overigens een kloof die ontstaan is door de erosie van de Colorado rivier. De kloof verdeelt de canyon in twee delen: de North Rim en de South Rim, deze laatste is het drukst bezocht. Wat super tof is, is dat je met een Navajo-indiaan een tour kan maken die je dichterbij de rotsformaties brengt en die je de geheimen van de canyon kunt vertellen. Dat is nog wel een stukje mooier dan met een helikopter het park ontdekken toch?

Yellowstone Caldera

3. Yellowstone

Het eerste en grootste nationale park van Amerika, Yellowstone, hoort thuis op mijn bucketlist. Het park ligt op een plek waar de aardkorst heel dun is en dit zorgt ervoor dat het park voorzien is van warmwaterbronnen en ontelbare geisers. Je hoeft dus niet speciaal naar IJsland om geisers te zien! De meest bekende geiser is Old Faithful. Ieder half uur spuit de geiser een straal van 30 meter kokend water de lucht in, bi-zar toch? Wat ik misschien nog wel toffer vind, ik: verwende reiziger heb namelijk al eens een geiser mogen bewonderen, is de Yellowstone caldera, de grootste vulkaankrater ter wereld. Alleen die kleuren al, wauw. Hoeveel selfies zouden hier ieder jaar genomen worden? Haha! Wikipedia vertelt trouwens dat de vulkaan om de 600.000 jaar uitbarst en dat, wanneer dit weer gebeurt er mogelijk een volgende ijstijd komt als gevolg van de grote hoeveelheid stof die vrijkomt bij de uitbarsting. Maar ehm, de laatste uitbarsting is 640.000 jaar geleden, dus wat betekent dit precies?

Naast mijn bovenstaande top 3 heeft Amerika natuurlijk nog veel meer héle mooie nationale parken. Vergeet bijvoorbeeld ook Valley of Fire niet, waar ik vorig jaar ben geweest tijdens onze babymoon. Reisorganisatie FOX, verre reizen van ANWB heeft een top 10 met de mooiste nationale parken van Amerika samengesteld. Check vooral ook het artikel dat zij hebben gemaakt voor nog veel meer inspiratie. Ik weet zeker dat jouw bucketlist in no-time is uitgebreid met deze nationale parken. Op de website van FOX vind je bovendien prachtige rondreizen die je kunt boeken zodat je zeker weet dat je geen enkel hoogtepunt mist.

Welk nationaal park van Amerika zou jij echt nog eens willen bezoeken?

In samenwerking met FOX, verre reizen van ANWB

Join the Conversation

 1. Jolanda says:

  Deze 3 zijn top, al staan de Grand Canyon en Yosemite niet in mijn top 3. Mijn favoriet is Canyonlands (bestaat uit o.a. de delen Needles en Isle in the sky. Beide zijn adembenemend en veel puurder en rustiger dan de Grand Canyon. En als je daar toch zit, Arches ligt vlakbij en is ook heel mooi) Maar naar Bryce, Glacier, Mount Rainier, Volcanoes (Hallo Hawaii) etc…. zou ik ook zo terug gaan. Het is zo mooi in de USA.

  1. Sabine Author says:

   Er zijn zoveel mooie parken daar he… Mijn lijst is eigenlijk ook eindeloos hoor, kan nog zoveel mooie dingen bedenken waar ik graag heen zou willen gaan.

 2. Marloes says:

  Idd drie topparken, ikzelf wil zo graag terug naar Glacier NP, daar ben ik echt verliefd op!
  Maar ook Yellowstone, Grand Teton, Mnt Rainier, Bryce….prachtige wandelingen gemaakt. Hoop op veel plaatsen nog eens terug te komen!

 3. Marije says:

  Yosemite is ook mijn nummer 1. Daarna Grand Canyon en daarna Bryce. Oooh ik wil NU weer naar Amerika haha.

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, SNAP IK! Ik wil ook altijd direct weer als ik er iets over lees.

 4. Maaike says:

  Mijn vriend en ik hebben dit jaar een roadtrip gemaakt door Amerika en hebben 2 van deze parken bezocht: Yosemite en Grand Canyon. Beide zo ontzettend gaaf!! Mijn collega is ook naar Yellowstone geweest en dat was heel indrukwekkend zei ze.
  Naast deze parken hebben we nog een heeel lijstje bezocht (Rocky mountains, Arches, Antilope Canyon, Bryce, Zion, Sequoia (daar een beer gezien!!)…). Het was ontzettend gaaf allemaal :)

  1. Sabine Author says:

   Het lijkt me allemaal zo fantastisch, Antilope Canyon staat ook GIGANTISCH hoog op de lijst. Onze roadtrip moet maar langs de natuurparken gaan denk ik, teveel moois daar – haha!

   1. Maaike says:

    Het is wel heel toeristisch trouwens, de Antelope Canyon. Je krijgt weinig tijd om foto’s te maken en moest snel doorlopen, tenzij je misschien de foto-tour boekt. Wij vonden het even wennen na lekker zelf door alle nationale parken struinen ;-)
    We hebben ook steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco gedaan (+ highway 1, was ook erg mooi), maar de natuur heeft verreweg de meeste indruk gemaakt :-)

 5. Ppfff elke keer als je op internet foto’s ziet van de Grand canyon lijkt het bijna niets op hoe het er daar echt uit ziet. Al die foto’s zijn gemaakt tijdens precies het goede jaargetijde, precies de goede dag op precies de goede tijd als ze zon net onder gaat en misschien zijn ze nog wel onder handen genomen met Photoshop. Daar door verwacht je heel veel van en vond het het best terechtstellend als je er echt bent. Het was nog steeds heel mooi maar kon echt niet tippen aan al doe foto’s en dat is heel jammer dat het beeldmzo verpest wordt door al die perfecte foto’s. Ik had ze liever niet gezien want dan denk ik dat ik het veel mooier had gevonden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close