5x De leukste Warungs van Sanur

Ik ben dan weliswaar net geland uit Curaçao maar mijn hoofd zit ook nog steeds bij onze vakantie op Bali in september van dit jaar. Ook Bali heeft een diepe indruk op me achtergelaten en het eten daar mis ik nog iedere week. Zelf verbleven wij tijdens onze vakantie in Sanur en hebben we vanaf daar dagtrips gedaan. Qua eetgelegenheden hebben we dus voornamelijk Sanur ontdekt maar eerlijk: daar is al genoeg om van te genieten. Zelf zagen wij aan het begin van onze vakantie echt de bomen door het bos niet omdat het aanbod zó groot is en daarom zet ik voor jullie nu 5 van de leukste warungs van Sanur op een rijtje. Wij vonden dat je hier het leukst en lekkerst kon eten.

Coconut Tree

1. Coconut Tree

Coconut Tree is by far onze favoriet. Het eten is er heel goedkoop (zo’n drie euro per gerecht) en het tentje is onwijs leuk aangekleed. Coconut Tree wordt ook op Tripadvisor erg aangeprezen en dat is alleen maar terecht. Het is wel relatief klein dus het kan zijn dat je een tafel zou moeten delen. Mocht je hier geen zin in hebben dan word je vriendelijk verzocht om aan de bar plaats te nemen om even te wachten tot andere klanten klaar zijn met eten. Geen straf hoor, de cocktails die ze bij Coconut Tree serveren zijn namelijk ook erg lekker. Probeer zeker de Arak Attack eens, een cocktail met de lokale sterke drank. Nom!

downtown_noodelsoup

2. Downtown

Favoriet van mijn ouders is Downtown. Een ruim opgezette warung die naast Indonesische gerechten ook enkele westerse dingen op de kaart heeft staan. Mijn moeder is bijvoorbeeld fan van de Cesar Salad en ook de Club Sandwich zag er erg lekker uit. Bij Downtown serveren ze naar ons idee de lekkerste satay van heel Sanur, op van die kleine kolenbarbecues. Qua prijs ligt Downtown iets hoger dan de meeste warungs in Sanur.

batujimbar_tapas

3. Café Batujimbar

Wat betreft de prijs betaal je bij Café Batujimbar het meest maar het eten is er wel waanzinnig. Dit tentje ontdekten we via een tip op OMF dus: dankjewel daarvoor! We hebben er meerdere keren gezeten tijdens onze vakantie op Bali, ook om even een cappuccino met een taartje te nuttigen want die zijn bij Batujimbar ook verrukkelijk. Er is meer dan voldoende zitplek en als je wil kun je ook binnen in de airco zitten. Echt aanraders: de Balinese tapas als voorgerecht, de Indonesische rijsttafel en de Beef Rendang. En mocht je bij Batujimbar nou Lemonjuice bestellen: het kannetje dat erbij wordt geserveerd bevat suikersiroop. Echt gebruiken hoor, de juice is anders extreem zuur.

crema_nasigoreng

4. Crema

Ik weet niet of ik Crema wel een warung mag noemen want het is meer een strandtent en bevat naast Indonesische gerechten ook veel westers (vooral Italiaans) georiënteerde gerechten. Wij vonden het er in ieder geval heerlijk en lunchten er meerdere keren per week. Mijn favoriet: de Seafood Nasi Goreng. Maar eigenlijk waren ook de sandwiches en de Pad Thai er erg smaakvol. Zeker niet overslaan: de mocktail met lychee en munt. Zo verfrissend!

el_comador_platters

5. El Comador

De eigenaar van El Comador heeft drie restaurants in Sanur denk ik. Ze hebben namelijk allemaal dezelfde stijl (rood met gele uithangborden). De grill aan straat lokt je al naar het restaurant maar zelf zouden we het toch vrij snel overslaan omdat het er zo massaal uitziet en de naam niet echt Indonesisch aandoet. Niet doen hoor, het eten bij El Comador is echt verrukkelijk namelijk. En het aanbod is er gi-gan-tisch. De crispy duck is erg lekker maar nog meer hebben we gesmuld van de diverse platters die ze serveren. Mijn ouders genoten van een Indonesische rijsttafel, zelf kozen we voor een plate met seafood en vlees. Verrukkelijk! Voor een plate (2 personen) betaal je wel een voor Bali bovengemiddelde prijs. Zo’n negen à twaalf euro per persoon. Maar als je ziet wat je ervoor terugkrijgt heb je het er graag voor over.

you_and_me_rijsttafel

Bonus: You and Me

Ok, kleine bonus want You and Me mag ik eigenlijk niet overslaan. Deze warung is er een waar we herhaaldelijk voorbij zijn gelopen, erg aantrekkelijk ziet het er namelijk niet uit. Het zit niet echt gezellig, is relatief klein en het was er, toen wij er waren, ook niet erg druk. Vaak geen goed teken. Uiteindelijk zijn we toch een keer naar binnen gewandeld en daar hebben we geen spijt van gehad. Bij You and Me serveren ze een verrukkelijke Indonesische Rijsttafel voor twee personen. Wel iets soberder dan bij de andere warungs, maar de smaak was echt heel erg goed. De prijs weet ik niet meer precies, maar het moet maximaal zes euro per persoon zijn geweest.

Eigenlijk kun je op Bali niet echt misgrijpen qua restaurants, zeker in Sanur niet. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk te variëren met de warungs waar we gingen eten en nergens zijn we echt teleurgesteld.

Ben jij al eens op Bali geweest? Wat was jouw favoriete restaurant?

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Oh nu heb ik helemaal zin om weer terug te gaan naar Bali! Ik had daar een favo restaurant, maar ik weet helaas niet meer hoe hij heet.

 2. nikki says:

  Oh het is 8 uur ochtends en nu al trek in fooood! Wij gaan volgend jaar zomer weer richting Bali, alweer helemaal zin in! Leuke tips!

 3. Ellen says:

  Wauw, het eten ziet er zooo lekker uit! Zo anders, maar ik twijfel er totaal niet aan dat het allemaal super lekker was!

 4. Phyllis says:

  Ja, ja, dat Bali. Dat blijft je bij, daar neem je een stukje van in je hart mee naar huis. Wij zijn er 4x geweest, altijd in Sanur, verschillende hotels, maar altijd aan het strand en de wandelpromenade op het strand…. overal leuke en lekkere tentjes, soms met de Bluebird (of, zoals mijn dochter toen ze kleuter was het tijdens 1 van de vakanties noemde: de “ploepert”) taxi naar Seminyak voor wat meer reuring, altijd weer blij om terug in Sanur te zijn.
  Waar wij daar in Sanur het meest zaten: de Bonsai Cafe. Tafeltje op het strand, met de voetjes in het zand, sateetjes op zo’n mini-bbq aan tafel, heerlijke kreeftensoep, ’s avonds ge-bqq-de hele kreeft….. een verwen-eiland!!

 5. happybudgetcooking says:

  Ik ben nog nooit naar Bali geweest en ik zie van die prachtige foto’s voorbij komen dat ik toch wel nieuwsgierig ben hoe het daar nu werkelijk is.

 6. Cynthia says:

  Warung Lilla! In het straatje bij hotel Bumas. Zooooo lekker!

  Daarnaast eten op de Sindhu markt, spotgoedkoop (max 1 euro) verse bereiding en enorm lekker!

 7. Josine says:

  You and Me!
  Jaaaaa, zo lekker xx

 8. Kelly says:

  Ik ben nog nooit op Bali geweest. Het ziet er wel echt heerlijk uit!

 9. Danique says:

  Jaaaaa, ik ga over een maandje naar Sanur om daar kerst en oud&nieuw te ‘overwinteren’. Super fijn deze tips, ga ik zeker wat aan hebben!

  1. Sabine Author says:

   Oeh, wat een goed vooruitzicht zeg. Veel plezier alvast!

 10. Marjan says:

  Volgende week vertrekken wij. Ga al je tips zeker uitproberen, nu al trek!!

  1. Sabine Author says:

   Wat een heerlijk vooruitzicht, veel plezier!

 11. hallo allemaal
  wij zijn al diverse keren op Bali geweest.
  Echt een aanrader voor een ieder die van de info keuken houd.
  Warung Lila is echt een topper zo vriendelijk echt Balines.
  Wat wij ook een topper vinden is Dead Fish zet even wat afgelegen maar dan krijg je ook een top menu.
  Warung You and Me zo graag willen weten waar die zit(waarschijnlijk ) honderd voorbij gelopen.
  En wat echt aaan te raden is de Warung vlak voor het strand(IBU) nou die maakt er echt een feestje van TOP.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close