Hotspot Rotterdam: Lof der Zoetheid

*Spuitelf* In het laatste kwartaal van 2013 was ik met Nanda naar Rotterdam voor een gezellig weekendje weg, maar ook om een aantal hotspots te ontdekken. Eén van de zaken die we bezochten was Lof der Zoetheid en hoewel deze hotspot vorig jaar al enorm werd gehyped, schrijf ik er nu pas over. Een hotspot kan in korte tijd namelijk zoveel beschreven worden, het is natuurlijk wel de bedoeling dat ‘ie in een later stadium niet zomaar vergeten wordt. En daarom vertel ik jullie vandaag pas over deze waanzinnig leuke hotspot in Rotterdam.

Lof der Zoetheid
Lof der Zoetheid is een initiatief dat is gestart door Anastasia en Elena de Ruyter. Elena’s specialiteit is patisserie en door haar aderen stroomt pure chocolade. Plaats daar kok en grafisch ontwerper Anastasia bij en er ontstaat een gouden combinatie. Anastasia geeft vorm aan de cateringen en vindt het leven veel te kort om vies te eten. Enkele jaren geleden openden de twee zussen een winkel aan het Noordplein in Rotterdam en sindsdien serveren ze ontbijt, lunch en zoete zaligheden. Altijd alles eerlijk en huisgemaakt, van de taarten en de jams tot aan de ketchup en de gehaktballen.

De zaak
Wanneer je binnenstapt bij Lof der Zoetheid stap je binnen in een oase van rust in het toch vaak drukke Rotterdam. Industriële meubelen, lichte kleuren gecombineerd met vrolijke bloemetjes en grote ramen maken van Lof der Zoetheid een plek waar je maar wat graag wilt neerstrijken voor een kopje thee.

Het enige minpuntje dat ik zo snel kan bedenken is dat de winkel slechts plek biedt aan 35 personen en dit betekent dat je vooral in het weekend maar beter kunt reserveren, ook al wil je alleen een theetje komen drinken. Wij hebben zelf even moeten wachten op een tafel die per toeval vrij kwam, maar op de andere tafels pronkten ‘Gereserveerd’ bordjes. Alleen maar goed natuurlijk, maar mocht je in Rotterdam zijn en binnen willen vallen bij Lof der Zoetheid, wees dan niet al te teleurgesteld als er geen plek meer is.

Door de wat fragiele inrichting is Lof der Zoetheid vooral geschikt voor wat rustigere intieme gelegenheden. Denk aan een afternoon tea, een borrel met je vrienden of een romantisch ontbijtje.

Kijk mee naar een impressie van de zaak:

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

lof der zoetheid

Afternoon Tea
Naast een overheerlijk ontbijtje of een lekker kopje koffie met één van de vele taartjes die Lof der Zoetheid aanbiedt, kun je er ook terecht voor een Afternoon Tea. De Afternoon tea bestaat uit verschillende soorten zoete taart, scones met dikke room en jam, broodjes met biologisch beleg, bonbons, repen, verschillende soorten hartige taart en een samovar (een Russisch-Turkse ketel) met diverse theemelanges. Ideaal en heel gezellig om samen met een stel vriendinnen te doen. De kosten per persoon bedragen hiervoor € 25,00.

Catering
Mocht je thuis een feestje hebben of een event organiseren en wil je Lof der Zoetheid hier graag bij betrekken dan kan dat, voorbeelden van de diverse mogelijkheden zijn te vinden op de website.

Omdat de menukaart van Lof der Zoetheid regelmatig veranderd, het is maar net waar de meiden zin in hebben!, is het voor mij lastig om dingen aan te raden. Mocht de Carrotcake echter beschikbaar zijn dan is die zeker de moeite waard om te proeven. Combineer hem met een van de vele huisgemaakte sapjes en je bent zo een uur van je tijd aan het genieten.

Lof der zoetheid is te vinden aan Noordplein 1 in Rotterdam en is van woensdag tot en met zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur.

UPDATE: Lof der Zoetheid is inmiddels helaas gesloten

Join the Conversation

  1. MySimplySpecial says:

    Die afternoon tea zie ik wel zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close