Sab’s Eetoverzicht week 47/2017

Nou, mijn afgelopen eetweek is er weer eentje voor de boeken hoor – NOT. Ik werkte zonder eetplanning afgelopen week want er was geen tijd om fatsoenlijk boodschappen te doen, er lagen nog steeds veel restjes in huis etc. etc. Je kent het inmiddels wel. Wil niet zeggen dat we niet lekker hebben gegeten hoor, integendeel zelfs, maar spannend is het allemaal gewoon niet. Gemak domineert ons huishouden momenteel en dat is enkel te wijten aan de hysterische drukte die er momenteel is. Het zijn weer de typische weken voor het einde van het jaar. Ik vrees dan ook dat je niet veel inspiratie uit dit Sab’s Eetoverzicht kunt halen maar ik wil het je allemaal toch gewoon laten zien want tja, dat hoort er nu eenmaal bij op zondag!

tosti

Zondag

Zowel Tim als ik hadden beide niet echt honger of überhaupt zin om te eten. In een pan op het gasfornuis stond Surinaams rundvlees voor de volgende dag en van ons uitgebreide diner de dag ervoor hadden we nog kip over. Met beide soorten vlees maakten we heel simpel tosti’s, prima voor de zondag!

broodje surinaams vlees

Maandag

Weer broodjes als avondeten, dat gebeurt niet vaak in ons huis. Deze keer waren ze wel gru-we-lijk lekker, we aten Surinaamse broodjes met het rundvlees dat ik een dag eerder al maakte. Een beetje homemade knoflookmayonaise en zelfgemaakte groenten op zuur erbij. Traktatie hoor, vooral voor Tim. Die heeft non-stop gejubeld tijdens het eten, haha.

tortilla

Dinsdag

Een AGV’tje op dinsdag maar dan toch wel een tikkeltje anders. Nee, wat nuil ik eigenlijk – totaal geen AGV’tje. Er stond nog Spaanse tortilla in de koelkast die ik een dag eerder had gemaakt dus daar aten we twee stukken van. Erbij een vegetarische kaasschnitzel van Valess, groeten op zuur (de potten moesten leeg!) en tuinerwtjes. Ik ben GEK op tuinerwtjes/doperwtjes, ik denk dat het mijn favoriete groenten zijn.

pasta pesto

Woensdag

Woensdag was zo’n avond waarop ik de koelkast indook en veel dingen bij elkaar in een pan mikte. En het was ZO LEKKER. Zo lekker zelfs dat ik heb besloten dit recept nog een keer te maken later, maar dan duidelijk op te schrijven welke ingrediënten ik allemaal gebruik zodat ik het recept met jullie kan delen. Het was in ieder geval pasta met romige pesto-saus, rucola, kip, zontomaatjes en champignons. We hebben allebei twee keer opgeschept omdat het zo goed smaakte. Mooi he, zulke gerechten die dan per ongeluk ontstaan.

magioni

Donderdag

De planning liep donderdag een heel klein beetje in de soep want wat ik oorspronkelijk voor het avondeten had bedacht, bleek overdag al niet echt meer te lukken vanwege te weinig ingrediënten. Daarbij was Tim ook nog eens laat, had ik de héle dag in de keuken gestaan om video’s te filmen. 1 + 1 + 1 +… is gewoon niet zo’n goede combinatie en dus haalde Tim uit zijn werk de spicy pumpkin pizza van Magioni. Echt een uitvinding hoor, die pizza’s. Kun je cheaten zonder echt te cheaten, ideaal.

soep met brood

Vrijdag

Soep met brood was het thema afgelopen vrijdag. Van HAK kreeg ik onlangs bonensoepen binnen en daar maakte ik een zak van open. Erbij vers brood uit de oven en eigengemaakte kaaskroketten waarvan het recept binnenkort online komt.

agvtje

Zaterdag

Gisteren hadden we wél een AGV’tje. Het was de bedoeling dat ik beenham zou bereiden in de slowcooker, maar de slager bleek helaas geen beenham te hebben. Uiteindelijk braadde ik een rollade en daarbij aten we truffel-parmezaan aardappeltjes uit de oven en wat sla. Braafjes zo voor de zaterdag!

Aankomende week wordt ook dramatisch hoor, maar wel op een goede manier. Ik eet namelijk maar liefst VIER KEER mijn avondeten buiten de deur. En dan lunch ik ook nog eens twee keer elders deze week, schan-da-lig. Vanmiddag lunchen we bij Ken en Annemie, samen met onze boys – super gezellig. Vanuit daar gaan we direct door naar een diner met de opa en oma van Tim. Morgen is een ‘normale’ werkdag en eten we ’s avonds hopelijk ook redelijk normaal, maar dinsdag lunch ik bij het Frites Atelier tijdens een evenement in Arnhem. Ook totaal niet vervelend. Donderdag zijn Viv en ik aanwezig bij de uitreiking van de Ierland Press Awards, we zijn namelijk genomineerd!, en die uitreiking gaat gepaard met een diner. Vrijdag heb ik datenight met vriendinnetje Nanda, we gaan eten bij de net geopende Coperto Restobar in Zwolle en blijven vervolgens een nachtje slapen bij Pillow Grand Hotel. Zaterdagmiddag ben ik ergens weer thuis en ’s avonds gaan Tim en ik uit eten met Tobias en Viv in Arnhem. ZO.DAN. Ik ga een lekkere week tegemoet dus. Erg veel zin in zul je begrijpen.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close