Viv’s Eetoverzicht #47-2020

Ik deed voor de afgelopen week bijna geen boodschappen. Doordat we vorige week onze planning niet helemaal rond hebben gekregen, en ik de gerechten die nog prima even uitgesteld konden worden dus uitstelde, aten we dat allemaal de afgelopen week. Al begon de zondag iets anders. Ik had heel veel zin in een spaghetti bolognese en besloot dat die er dus ook moest komen. De planning ging dus even de prullenbak in. Maar die haalde ik er dinsdag weer uit, want vanaf toen heb ik alles gemaakt wat ik eerder al bedacht had. Donderdag toverde ik een pasta in elkaar met wat leftovers en gisteren at ik iets wat ik al honderd jaar niet meer gegeten had.

Eetoverzicht Vivian wk47 1

Zondag & Maandag

Ik keek zondag een serie en daarin riep iemand; “Ik weet niet wat jullie willen, maar we eten spaghetti bolognese hoor!”. Ja en dat bleef dus in mijn hoofd zitten want daar had ik ook wel heel erg veel zin in. Maar dan wel de makkelijkste variant, met een rode tomatensaus, spaghetti en een bak gehakt. En vergeet de kaas niet. Dus dit simpele gerecht stond met 10 minuten op tafel. Heerlijk. En zoals wel vaker met dit soort gerechten; ik maak dan gelijk een mega pan dus dit aten we maandag nog een keertje.

Eetoverzicht Vivian wk47 2

Dinsdag

Oké, terug naar de planning. Ik had pitabroodjes gehaald, hummus, kikkererwten, boerenkool en geitenkaas. De boerenkool bakte ik op en dat was eigenlijk nog het meeste werk. De pitabroodjes bakte ik af en vervolgens belegde ik ze met alle ingrediënten. Wederom lekker makkelijk en snel. Nu boerenkool weer goed te krijgen is maak ik het wel vaker, en opgebakken is het wel een van mijn favoriete manieren om het te eten. Kun je ook heel goed een salade mee maken. Overigens was dit gerecht gebaseerd op dit recept.

Eetoverzicht Vivian wk47 3

Woensdag

Dit is een koud gerecht en dus misschien niet helemaal geschikt voor de tijd van het jaar, maar ó zo lekker. Het is courgetti met zelfgemaakte rode pesto, kort gekookte broccoli en mozzarella. Gebaseerd op dit recept.

Eetoverzicht Vivian wk47 4

Donderdag & Vrijdag

Ik was nog niet zover dat ik een nieuwe boodschappenlijst compleet had, en ik had ook gezien dat ik nog wel het een en ander had liggen waar ik wat mee kon maken. Dus ik besloot dat eerst te doen, die boodschappen komen later wel. Ik maakte een volkoren pasta met een olijventapenade, zongedroogde tomaatjes, geraspte kaas en wat rucola. Een bij elkaar geraapt zooitje maar dat is af en toe meer dan prima. Zeker om leftovers op te maken en ook, uiteraard, voor het gemak. Ook hier aten we twee dagen van.

Eetoverzicht Vivian wk47 5

Zaterdag

Ik at gisteravond bij mijn ouders en ik had voorgesteld om te koken. Vonden mijn ouders wel een goed idee en ik moest maar aangeven welke boodschappen er gehaald moesten worden, dan zou mijn vader die in huis halen. Op mijn vraag waar ze zin in hadden reageerde alleen mijn broer. Pannenkoeken. Echt Yanick? Vroeg ik nog maar even. Maar hij was uiterst serieus en ik vond het eigenlijk wel een héél goed plan. Want ik kan me niet herinneren wanneer ik voor de laatste keer pannenkoeken heb gegeten. Ik maak ze echt nooit. Het resultaat was een tafel vol zoet beleg, hier en daar een hartige pannenkoek met kaas, een enkele met appel en toch wel een klein beetje misselijk op het eind ;-)

En ik had me nog zo voorgenomen om er ook eentje te eten met veel roomboter en nog meer poedersuiker. Net zoals bij poffertjes. Is me helaas niet gelukt.

Voor vandaag moet ik mijn planning even bekijken want die is namelijk al rond. Boodschappen zijn ook al in huis dus voor de komende week zijn we klaar. Nu alleen nog bepalen op welk moment we waar zin in hebben.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close