Week van OMF #47-2020

Zo, die week was even anders dan ik had gehoopt. Ik had een bomvolle planning met uren in de keuken en vooral ook uren achter de pc, maar zoals je gisteren in mijn eetoverzicht al hebt kunnen lezen: ik was ziek. In deze gekke tijd moet je met een (fikse) verkoudheid al thuisblijven dus ik was een dag of vijf echt aan huis gekluisterd. Ik heb daar altijd een beetje moeite mee, gedwongen thuis moeten zitten. Ik heb me zeker niet verveeld hoor, heb heerlijk twee dagen kunnen diamond painten en die dagen vlogen echt voorbij, maar op zulke dagen knaagt het ook continu aan me dat ik niet aan het werk ben. Zeker in deze periode is het ontzettend slecht getimed om niet aan het werk te kunnen. Maar gelukkig was donderdag alles weer voorbij en kom ik buffelen. Ik besloot mijn gemiste tijd in te halen en maakte in twee dagen tijd tien gerechten voor de komende weken. De week werd alsnog productief afgesloten dus, woohooo! Er kwam ook een behoorlijke hoeveelheid (food)post binnen trouwens.

IMG 8514

Maandag

Op maandag was de hele dag mijn uitzicht dit…

IMG 8519

Dinsdag

… en op dinsdag dit – haha. Ik heb twee dagen uit kunnen zieken en alleen maar tijd aan mijn hobby besteed. Thank god dat ik een hobby zoals deze heb waardoor ik me niet hoef te vervelen als ik thuis ben.

IMG 8520

Er werden wel een aantal pakketjes bezorgd dinsdag. Om te beginnen deze goodiebox van Crisp. Kijk nou hoe leuk verpakt allemaal!

IMG 8523

Er zaten benodigdheden in voor een mooi gedekte kersttafel. Zo leuk!

IMG 8521

Van Le Saunier de Camargue kreeg ik een potje Fleur de Sel. Zo mooi vind ik zulke potjes en dit zout is ook echt verrukkelijk. Perfecte timing, mijn vorige potje was net op namelijk.

IMG 8522

En kijk nou hoe cool! Helemaal gepersonaliseerd.

IMG 8534

Woensdag

Woensdag was mijn mamadag en die was eigenlijk heel relaxt. Ik bakte kruidnootjes met Vic.

IMG 8537

En die lukten echt heel goed ondanks het gebruik van witte i.p.v. bruine basterdsuiker.

IMG 8539

Tim werkte thuis waardoor ik ’s middags tijdens Cody zijn slaapje nog even lekker met Vic naar buiten kon. Het was zulk mooi weer, daar moesten we gebruik van maken dus hop op de fiets. Hij heeft bijna een uur in het zonnetje gespeeld met ‘de grote jongens’. Fijn hoor!

IMG 8547

Donderdag

Back in business! Ik had twee drukke kookdagen voor de boeg.

IMG 8550

Via Instagram Stories nam ik jullie een beetje achter de schermen mee en liet ik zien hoe mijn fotografieset eruit kan zien. Dit is bijvoorbeeld achter de schermen.

IMG 8551

En zo komt het uiteindelijk op beeld.

IMG 8557

Het was Sinterklaas en Kerst deze week, haha. Ik kookte voor beide feestdagen verschillende gerechten.

IMG 8558

Er werd een pakketje bezorgd van Oh Na Mi Kimchi. Zoals de naam al doet vermoeden maken zij Kimchi maar nu hebben ze voor het eerst ooit met het restproduct Kimchi-saus gemaakt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik helemaal nog niet zo thuis ben in de wereld van kimchi, maar daar ga ik veranderd in brengen binnenkort als de kerstkokerijen voorbij zijn. Ben hier namelijk heel benieuwd naar.

IMG 8565

Thuis, sommige bedrijven sturen pakketten naar kantoor, anderen nog naar mijn huis, lag de kerstspecial van Delicious op me te wachten. Altijd heerlijk om doorheen te bladeren.

IMG 8566

Ook kreeg ik drie flesjes kombucha van Batu Kombucha. BATU Kombucha is een biologische, dubbel gefermenteerde, ongefilterde en suikervrije kombucha. Je vindt het bij Albert Heijn!

IMG 8569

Vrijdag

Ook vrijdag begon ik met foodpost haha. Zoals ik al zei: er kwam veel binnen deze week! Johnnie Walker bestaat 200(!) jaar dit jaar en viert dit met limited edition edities waaronder deze Johnnie Walker Gold.  In de membersomgeving vertelde ik al wat meer over de LE’s. Echt tof om cadeau te geven met Kerst!

IMG 8571

Hop, gauw de keuken weer in. Ik moest nog één video afmaken en vier gerechten koken.

IMG 8592

En toen stond Ben & Jerry’s op de stoep met deze mega pint. Die was niet gevuld met ijs, maar wel met een mooie boodschap. Ben & Jerry’s steunt de petitie van UNHCR waarmee ze ervoor willen zorgen dat gevluchte gezinnen sneller, soepeler en veiliger weer bij elkaar komen. Op mijn Instagram vertelde ik er meer over.

IMG 8583

Ook kreeg ik een pakketje van MEZEAST, een nieuw merk van Nestlé dat sinds kort te koop is in de supermarkt. Met de producten maak je (authentieke) gerechten uit het Midden-Oosten. Ik ben vooral heel benieuwd naar de sauzen (tahini- en granaatappelsaus)!

IMG 8595

Nog meer post maar dan niet foodgerelateerd: van Red mijn Huisdier kreeg ik deze twee stickers toegestuurd en die wil ik graag even met je delen. Deze stickers kun je bij de deur of op je raam plakken zodat de brandweer in geval van nood weet dat er ook nog huisdieren in huis zijn. Kan het verschil maken als er iets gebeurt en jij bent niet thuis! De stickers bestel je hier.

Weekend

Ik maakte nauwelijks foto’s dit weekend, we deden dan ook vrij weinig. Wat boodschappen, hingen op de bank en zaterdagavond hadden we datenight met vrienden; de mannen kookten voor ons. Verwennerij!

Een aantal afspraken die ik had staan afgelopen week zijn verplaatst naar deze week. Zo ben ik morgen bij de kapper en neem ik vrijdag met Vivian een video op. Ook ben ik weer bij de chiropractor te vinden en spendeer ik de nodige uren in de keuken. Maar vandaag zit ik de héle dag achter de computer om minimaal 7 recepten uit te werken en vijf recepten te schrijven die deze week gekookt moeten worden.

Fijne week! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close