Week van OMF #12-2018

Het is zondagavond 18.45u dat ik een start maak met deze Week van OMF. Normaal gesproken zet ik hem grotendeels al op vrijdag in elkaar zodat ik zondag de laatste dingen nog maar hoef toe te voegen. Het feit dat dit deze week niet is gelukt zegt eigenlijk al genoeg: het was een drukke week. Hectisch ook wel, iedere dag in mijn agenda was gevuld. Wel met hele leuke dingen overigens, veel lekker eten buiten de deur zoals je gisteren al hebt kunnen zien, de laatste apparatuur werd in onze keuken geïnstalleerd en ik stond fijn veel in de keuken. Een leuke week was het!

foto2 3

Maandag

Maandag carpoolde ik met Tim naar Amsterdam. Handig (en gezellig!), we hadden allebei afspraken en moesten rond dezelfde tijd beginnen en waren ook rond dezelfde tijd klaar. Ik begon met een afspraak bij de Corner Bakery en omdat het zulk mooi weer was, besloot ik naar de volgende afspraak te lopen. Duurde een halfuurtje door het Vondelpark. Geen straf!

foto8 3

Lunch met de meisjes bij Staring @ Jacob. Ik zou nu wel weer al die gerechten willen eten, zo lekker!

foto1 3

Eenmaal thuis keken we de nieuwste aflevering van The Walking Dead. Heel pedagogisch verantwoord dit waarschijnlijk.

foto3 3

Omdat ik vorige week ook laat was met het weekoverzicht, zette ik die maar in elkaar terwijl ik in bad ging. Nog iedere keer be-la-che-lijk blij met dat bad.

foto4 3

Dinsdag

Vic eet zijn banaan tegenwoordig in drie stukken. En die stukken moeten in één keer in zijn mond ja.

foto5 3

Onze aankoopmakelaar kwam langs om het huis te zien en de samenwerking te evalueren. Hij bracht een mooie bos bloemen mee. Zo aardig!

foto6 3

Het werd tijd om het zitje van onze Joolz om te zetten. Onwijs ongezellig maar Vic vind het wel leuk.

foto7 3

Zoveel bloemen in huis! Alleen dit stond al op de eettafel. Wel gezellig hoor.

foto9 3

“Vic, de thee is op” Dat geloofde meneer natuurlijk niet zomaar.

foto10 3

Deze en nog véél meer ansichtkaarten voegde ik afgelopen week toe aan onze shop! Check ze allemaal hier. Viv heeft ze stuk voor stuk allemaal zelf ontworpen <3

foto11 3

Woensdag

De rol Oreo’s die in onze snoeplade lag staarde me aan en voordat ik ze allemaal zou opeten besloot ik er dus iets mee te bakken. En wow, dat werd me toch gruwelijk lekker! Ik deel het recept binnenkort.

foto15 3

Het nieuwe magazine van Leuke Recepten kwam binnen! Ligt vanaf nu weer in de winkels, echt leuk geworden weer.

foto12 3

Hij kan ook alles hebben he. Beetje Ciske de Rat zo he? Haha.

foto13 3

Manlief kocht een Playstation 4 en nu gamen we regelmatig samen beneden. Geheim genoegen van mij hoor, gamen. *nerdalert*

foto14 3

Donderdag

Donderdag ging ik met Nanda op pad! We waren bij diverse restaurants uitgenodigd om te eten en we begonnen bij The Blueberry in Amersfoort, een hele leuke Amerikaanse ontbijt-/lunchzaak. Ze verkochten deze super toffe ansichtkaarten.

foto22 3

En hoe gaaf is deze muurtekening?

foto17 3

Het eten was er ook een echte aanrader, vooral de zoetigheden – jumm. En alles huisgemaakt!

foto21 3

Daarna reden we door naar Amsterdam naar restaurant Stork, deze is gevestigd in een oude fabriekshal. Helemaal volgens de industriële trend maar dan authentiek. Zo mooi.

foto20 3

Love it!

foto16 3

Laatste stop: InStock, een fantastisch restaurant dat kookt met ‘verspild voedsel’. Leftovers van Albert Heijn worden opgekocht door InStock en zij maken daar weer wat lekkers van. En dit doen ze op tal van manieren, onder andere door zelf fruit te drogen voor bijv. thee. Het restaurant heeft sinds de opening al meer dan 390 duizend kilo voedsel ‘gered’. ZO GOED.

foto19 3

Toen ik ’s avonds thuis kwam lag er boterpost op me te wachten. Ik ben heel benieuwd, ik ken de merken namelijk niet, maar volgens Francesca zijn het de lekkerste boters die er zijn. Top!

foto18 3

Oja, overdag laadde ik tussen de bedrijven door nog even een tasje vol bij Lush. Mijn voorraad was bijna op.

foto29 1

Vrijdag

Ik lastte op vrijdag een videodag in en begon met het maken van Pastéis de nata, de enige echte. Een flinke klus wel!

foto28 1

Maar kijk hoe GEWELDIG goed ze zijn gelukt! Het recept deel ik zeer binnenkort met jullie.

foto27 2

Deze hoeveelheid paaseitjes kan ook maar één ding betekenen…

foto26 3

Vrijdagmiddag kwam de installateur langs om mijn tweede SMEG oven te installeren. Hoe mooi staat dit serieus? Ik heb beide ovens gekregen van SMEG, verwend nest hiero.

foto24 3

Fooooodpost! Het seizoen van de witte asperges is er weer, yeeeeesss. Zo blij mee.

foto23 3

Zaterdag

De dag begon weer met foodpost, deze keer van Mr. Kitchens. Allemaal lekkere nieuwe spreads voor op brood (of ergens anders op), jum. Ik heb veel goede dingen al gehoord over de hartige spreads maar ben ook super benieuwd naar die met amandel en speculoos. Lijkt me heerlijk!

foto25 3

’s Middags vierden we de verjaardag van mijn schoonzusje. Oma had monchoutaart gemaakt, zo lekker.

foto35 1

Van JAN kreeg ik hun nieuwe JAN Living thuisgestuurd. Onwijs leuk, ik ben helemaal into interieur sinds we in dit huis wonen dus ik vind dit heel leuk om door te bladeren.

Zondag

Gisteren liep alles even anders. Tim moest naar Parijs voor zijn werk maar door een niet afgegane wekker dreigde hij zijn trein te missen. Conclusie, voor 10.00u had ik al een retourtje Rotterdam erop zitten – foei.

foto34 1

Omdat ik ’s middags ook weer weg moest was het een hele drukke dag. Het huis moest schoon, ik kookte alvast het avondeten zodat ik daar ’s avonds geen omkijken meer naar had en ik moest tussendoor nog even lunchen. In het kader van ‘eet de koelkast leeg’ kookte ik witte asperges en bakte ik een kipfilet die er nog lag. Lekker!

foto33 1

Nanda paste op Vic want ik moest richting Muiden. En het feit dat ik deze foto kon nemen op de A1 betekent inderdaad niet veel goeds. Hoezo staat er ALTIJD file op de A1, zelfs op zondagmiddag?! Zo strontirritant.

foto32 1

Maar goed, ik was op tijd. Ik moest namelijk naar de boeklancering van deze kleine man! Iedereen kent hem inmiddels wel denk ik, het is Shane Kluivert! YouTuber, voetballer en vooral kookliefhebber. Meneer lanceerde zijn eigen eerste kookboek, Koken met Shane.

foto30 1

En waarom ik erheen moest was HIEROM! Jullie hebben eind vorig jaar regelmatig boekshootdagen voorbij zien komen hier op OMF, deze waren voornamelijk voor dit boek bedoelt. Ik heb de culinaire redactie en foodstyling voor het boek van Shane gedaan! Mijn eerste kookboek in opdracht en dan direct al zo’n grote. Heel spannend maar onwijs leuk en ik ben trots op het eindresultaat.

Eenmaal thuis gaf ik Vic te eten, deed ik hem in bad, liet ik Senna uit en nu is het dus al zondagavond en maak ik deze Week van OMF af.

Aankomende week wordt niet heel veel anders dan afgelopen week denk ik, het wordt wederom druk. Eind deze middag rijd ik naar Amsterdam want daar mag ik niemand minder dan Donna Hay interviewen, waaauw! Vind ik echt een eer! Morgen heb ik een kickoffmeeting in Rotterdam voor een samenwerking van dit jaar, er staan heel wat werk to-do’s op de lijst en aankomend weekend is het natuurlijk Pasen. Let’s go maar weer!

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Kerrygold is echt super lekkere boter! Na drie weken Ierland, miste ik die boter met zo erg als dat ik hagelslag miste. Dat zegt genoeg toch ;-)
  Is de boter in Nederland gekocht of echte in Ierland?

  1. Sabine Author says:

   Deze boter is nu in Nederland te koop! :)

   1. Bedankt voor je snelle antwoord! Gelijk even gegoogled en ik zag dat het bij de AH te koop is. Morgen gauw maar even een pakje ophalen ;)

 2. Dorien says:

  Die kerrygold bakt heel fijn, in Duitsland verkopen ze hem gewoon bij de lidl :)
  Ik zit daar altijd een beetje te zoeken welke boter ik moet hebben, en afgelopen weekend had ik heel veel boter nodig (verjaardag van de boyfriend, dus veel taarten etc. gebakken)
  Deze was toevallig in de aanbieding en meteen gekocht dus…
  Enige nadeel vind ik dat als je hem op temperatuur laat komen, hij nogal moeilijk van het papiertje af wil gaan

  1. Sabine Author says:

   Wat handig! Ik kende het niet, maar heb er nu zoveel goeds over gehoord dat ik wel echt nieuwsgierig ben.

 3. Charlotte says:

  Harry Potter pyjamabroek! <3

  Mijn lief heeft net vandaag zijn bestelde Steamlink ontvangen dus binnenkort kunnen wij op onze tv gamen. Kan niet wachten tot ik Obduction op het grote scherm zie ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close