Week van OMF #41

Zo jongens, mijn eerste normale werkweek sinds tijden zit er weer op. En wat was het heerlijk! Ik moest Viv wel een weekje missen want die zat voor OMF in India, en daar gaat ze jullie ongetwijfeld veel meer over vertellen binnenkort, maar ondanks dat was het een enorm productieve week. Ik draaide de boekdag afgelopen week in mijn eentje maar maakte daarbij wel een echt serieuze start aan het manuscript én ik begon officieel met de kerstvoorbereidingen. Over 10 weken is het namelijk al zover, ongelofelijk he? Verder stond ik sinds weken ook weer drie keer in de sportschool (ook bijzonder fijn) en ruimden we de babykamer in. Genoeg om aan jullie te laten zien!

foto1

Goedemorgen maandag! Vaste prik op de maandagochtend: Week van OMF in elkaar zetten.

foto2

Zoals je gisteren in het eetoverzicht al hebt kunnen lezen was het kookboekenweek hier. Het eerste kookboek-gerecht dat ik kookte was de erwtensoep van Brenda. Deze stond afgelopen zaterdag online. Ik lunchte direct maar met een kommetje geen straf.

foto3

Ugh, administratie. Alle bonnetjes op de foto… Er bestaan leukere dingen.

foto4

’s Avonds ging ik weer lekker CrossFitten. Dat is er de afgelopen weken een beetje bij ingeschoten. Het is mijn doel om tot minimaal 32 weken zwangerschap te blijven trainen. Fingers crossed dat me dat (lichamelijk) lukt. Met aangepaste workouts is er gelukkig een héle hoop mogelijk.

foto5

Ik had dinsdag een afspraak op het kantoor van Joolz! Was een fantastische plek en een nog mooier merk. Vertel er binnenkort meer over in een zwangerschapsupdate. Iedereen kent Joolz waarschijnlijk wel van de mooie kinderwagens maar er zit zo’n mooi verhaal achter het merk. Dat is eigenlijk nog veel belangrijker.

foto6

Leuuuk, ik sta dit najaar (mét een foto uit het boek overigens, dikke sneak peek!) in MOOI Magazine van fonQ. Dat wordt bij iedere bestelling geleverd.

foto7

Foodpost van Unox, ze zijn een samenwerking aangegaan met De Vegetarische Slager.

foto8

Ook maakte ik dinsdag een start met de plank voor het boek. De plank is een excelbestand waarin pagina voor pagina staat beschreven wat op welke plek in het boek komt en hoeveel ruimte dat in beslag neemt. Was even een klusje en gepuzzel, maar het is gelukt.

foto9

Hah, ik moet nog even wennen aan die dikker wordende buik. Iedere keer een natte vlek na het afwassen. Knuppel.

foto11

Ik heb deze foto even van Tobias gepikt, daar stond ik dinsdagavond namelijk weer lekker te trainen!

foto10

Powerfood na het sporten, even twee mandarijntjes naar binnen werken.

foto12

Mijn (eerste maar zeker niet de laatste, wat een heerlijke webshop) bestelling van Next Direct kwam binnen! Ik bestelde naast gordijnen voor de babykamer ook wat leuke kleertjes. Hoe stoer is dit pakje voor onze baby boy?

foto13

De nieuwe Eetkalender voor 2017 van Francesca kwam binnen. Wat is ‘ie weer prachtig geworden. Heel handig als je niet zo creatief bent met het maken van een eetplanning. Met 52 weekmenu’s en meer dan 200 recepten kun je voorlopig wel uit de voeten. Hier te bestellen trouwens voor € 19,99.

foto14

Tijd om te filmen!

foto15

En daarna verder met de voorbereidingen voor de boekdag. Sesamzaadjes vermalen met een vijzel, wat een monnikenwerk.

foto16

En daarna recepten uitschrijven voor de kerstperiode. Ik zei toch dat het een productieve week was?

foto17

IJsmachine onder het stof vandaan gehaald want ook in het najaar is ijs lekker. Helaas mislukte mijn recept, blegh. Nog maar een keer in de herhaling deze week dus.

foto18

Donderdag: boekdag!

foto19

Sneak peek van één van de recepten die in Reishonger komen. Als je je ooit verveelt: ga gewoon lekker Gyoza vouwen. Ben je zo een paar uur verder.

foto20

Ik kookte twee gerechten die ik ook op de foto zette, maar daarna ging ik aan de slag met het manuscript. Er moet natuurlijk ook een hele buts geschreven worden. Dit ziet er nog wel erg leeg uit zo. Uiteindelijk schreef ik donderdag 10 pagina’s vol, yes!

foto21

’s Avonds kwam IKEA de meubels brengen voor de babykamer. Wooohoo.

foto22

Ik zette die avond alleen de stoel even in elkaar. Kwestie van pootjes eronder draaien dus dat stelde niets voor. Ik wilde de nieuwe zwangerschapsupdate van afgelopen weekend namelijk in die stoel filmen.

foto23

Char-ming. Even relaxen met een masker na het douchen.

foto24

Vrijdag stond ik de héle dag in de keuken om te filmen.

foto25

Maar ik nam ook de nieuwe zwangerschapupdate op waarin ik onder andere dit schattige pakje van Noppies uitpakte. Onze baby heeft al een flinke garderobe verzameld. ’s Avonds ben ik nog wezen CrossFitten.

foto26

WEEKEND! Zoals gepland begonnen we met het in elkaar zetten van de meubels. Ik heb zo’n (af en toe irritant) voortvarend karakter dat ik dozen met onderdelen niet weken kan laten staan. Als er meubels zijn om in elkaar gezet te worden, moet dat ook asap gebeuren.

foto27

Gordijnen opgehangen en de linnenkast in elkaar gezet. Nog een beetje kaal zo, maar dit hoekje is inmiddels een stuk meer aangekleed. Ga ik as. zaterdag aan jullie laten zien!

foto28

De commode had iets meer voeten in de aarde, IKEA was namelijk vergeten om een doos te leveren. Grr. Ik had twee opties: of drie weken wachten op levering van het derde pakket (wat ik overigens écht belachelijk vind, het is niet mijn fout dat zij iets zijn vergeten) of zelf ophalen (wat ik ook idioot vond, maar goed). Het werd dat laatste, dus hop naar IKEA. Overigens heb ik wel de veertig euro aan verzendkosten teruggekregen. Maar uiteindelijk stond de commode ook om 20.00 uur ’s avonds.

foto29

Daarna was ik er klaar mee. Met een (0,0% uiteraard) biertje op de bank Netflixen. Ik keek de 20/20 show van Justin Timberlake. Tim en ik zijn daar een paar jaar geleden geweest dus was heel tof om zo te zien.

foto30

Vroegâh ontbeten we altijd lekker uitgebreid op zondagochtend maar de laatste jaren allang niet meer. Gisteren maar weer eens Danerolles gemaakt, zo lekker.

foto31

En jaaaa, alle meubels staan! Ik heb ’s middags direct alle spullen die we al hadden ingeruimd, zo fijn. Nu hebben we ook goed overzicht van wat we nog nodig hebben en al genoeg hebben.

foto32

De rest van de dag was het tijd om te relaxen. Met wat lekkers erbij, want daarvoor is het weekend.

Dat was ‘em weer! Wat een vol weekoverzicht niet? Ik heb dan ook véél gedaan afgelopen week. Ook deze week wordt weer druk, al is dat vanaf nu gewoon iedere week zo. Morgen moet ik naar de kapper. Ik stel dat al weken uit en eigenlijk past het totaal niet in de planning, een kappersessie duurt bij mij namelijk vier uur, maar het kan gewoon even niet anders. Er is niets meer met mijn haar te doen en het ziet er niet uit. Ik neem mijn laptop maar mee en ga daar gewoon aan het werk. Verder is er weer een bomvolle boekdag gepland aankomende donderdag en sta ik vrijdag weer de hele dag in de keuken voor Kerst. Aankomende zaterdag mag ik eindelijk mijn verjaardagscadeautje van Tim innen! Dan gaan we namelijk naar de musical The Lion King. Tim is niet zo’n musicalfan, maar ik ben járen geleden (en dan hebben we het over 12 – 13 jaar) al naar The Lion King musical geweest. Was toen al fantastisch dus Tim was zo lief om me twee kaartjes cadeau te doen en mee te willen/gaan. Ben zo benieuwd! Datenight met z’n tweetjes, dat is ook al even geleden.

Fijne week! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Hihi ik heb hetzelfde met het in elkaar zetten van meubels. Maar het kamertje ziet er al leuk uit!

 2. Jonna@Burgertrutjes says:

  Kan niet wachten op de Kerst recepten. Ben er zelf ook al mee bezig :)

 3. jolanda says:

  Ik heb ook zo’n zin kerst…. Je kamertje ziet er al top uit! Fijn, een ruime commode, dat werkt echt prettig! Plankje er boven met verzorgingsproducten zodat je het met 1 hand kan pakken en klaar.

 4. MARIJKE says:

  Wat leuk dat de kinderkamer al zover klaar is. Geeft altijd een lekker gevoel! Ben erg benieuwd naar je kerst recepten. Ik heb inmiddels ook al aardig wat recepten geschreven maar moet alles nog maken. Hoop dat ik straks niet in tijd nood kom. Jij bent in ieder geval goed om schema ;)

  1. Sabine Author says:

   Toen ik gisteren bedacht dat ik nog maar 6 weken heb om Kerst en mijn boek af te ronden, en daarna nog maar 10 weken om mijn volledige zwangerschapsverlof voor te bereiden kreeg dat ‘op schema zijn’ toch een andere lading hoor haha!

 5. Hallo Sabine,

  Ik lees en kijk regelmatig jouw recepten en video’s. Heb er ook al enkele gemaakt. Heerlijk.
  Wat leuk om alles te lezen en te zien over je zwangerschap en wat daar allemaal bij komt kijken. Negenendertig jaar geleden was ik ook zwanger van een zoontje. ( Alleen wisten we dat toen nog niet) Succes met alle voorbereidingen en een gezonde voortzetting van je zwangerschap. Geniet volop van alles.
  Groetjes Anna.

 6. Daniëlle says:

  Ahh dat pakje van Noppies is zo lief! Ga ik ook maar eens voor kijken voor mijn zwangere zus!

 7. Roxanne says:

  Het kamertje vordert flink! Wat een leuke gordijntjes, zijn die van Next Direct?

  1. Sabine Author says:

   Ja, klopt! Leuk zijn ze he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close