Review: 4x fijne Amsterdamse Restaurants

Ik kom er niet zo vaak maar als ik in Amsterdam ben, dan eet ik er natuurlijk graag op de leukste plekken. Al is het enkel voor een taartje, deze stad heeft zoveel te bieden dat ik overal nieuwsgierig naar ben. Toen ik een uitnodiging ontving met de vraag of ik bij 4 restaurants op 1 avond wilde eten, heb ik deze uiteraard met een volmondig ‘ja’ geantwoord. Zo kreeg ik de mogelijkheid om meerdere sferen én een aantal uiteenlopende gerechten op 1 avond te proeven. Klinkt gezellig!

Het idee achter deze avond is een ‘Walking Dinner’. Je wandelt van het ene restaurant naar het volgende en zo eet je een 4-gangen menu verdeeld over vier verschillende keukens. Dus naast dat ik de keukens heb mogen testen, heb ik gelijk dit concept uitgeprobeerd.

Foto 25-09-16 17 55 51

Envy

Ik ben niet alleen gegaan, samen met manlief Tobias kachelden we vanuit Deventer naar Amsterdam. Omdat we geen zin hadden om te treinen en ook geen zin hadden in achteraf nog een lange wandeling naar de auto, parkeerden we om de hoek bij het laatste restaurant. Het toetje zou zomaar eens zwaar kunnen vallen, ben je toch blij dat je lekker snel in de auto zit.

foto-25-09-16-18-01-44

Foto 25-09-16 18 12 31

Goed, Envy dus. Dit restaurant was het startpunt van de route dus hier aten we ons voorgerecht. Man, man, man, ik val maar gelijk met de deur in huis, wat was dit hemels. We kregen per persoon 2 kleine schaaltjes, allebei met langoustine maar op een andere manier bereid. Eentje in een bouillon getrokken van Siberische ham, met snippers van die ham en met citroen en peterselie. De ander was verstopt onder avocadocrème en schuim van basmatirijst en limoen. Goede start hier! Jammer dat we na een klein uurtje alweer naar het volgende restaurant moesten want ik had hier graag willen blijven om meer te kunnen proeven.

foto-25-09-16-18-52-14

foto-25-09-16-18-58-48

MAZZO

Samen met Google Maps liepen we naar restaurant Mazzo, gevestigd aan de Rozengracht. Met joekels van letters bij de entree konden we niet anders dan aan het juiste adres zijn, heel tof gedaan. Ik hoopte dan ook dat ons tafeltje ergens voorin het restaurant zou zijn en misschien mochten we wel op die gigantische chesterfield zitten. Helaas, een tafeltje voor twee buiten deze gezellige zone was voor ons gereserveerd. Ook prima!

foto-25-09-16-19-14-16

Mazzo heeft een Italiaanse keuken en ook hier was voor ons al bedacht wat we voorgeschoteld zouden krijgen; Zuppa di Cannellini en Agnello al rosmarino. Dat betekent een soepje van Canellini bonen en een carpaccio van slowly cooked lamb. Twee gerechten die ik zelf niet snel zou kiezen en het was lekker, maar ik zou de volgende keer dat ik hier ben graag kiezen voor andere gerechten van de kaart. Wel erg benieuwd naar want ik hou van Italiaans!

foto-25-09-16-20-26-26

foto-25-09-16-20-28-17

HappyHappyJoyJoy

Stiekem ben ik hier al eens geweest maar er staan zoveel lekkere dingen op de kaart, dat ik me graag eens liet verrassen zodat ik nieuwe gerechtjes kon uitproberen. HappyHappyJoyJoy is een supergezellig Aziatisch (streetfood)restaurant en je bestelt hier verschillende gerechtjes van de kaart zodat je tafel lekker vol staat en zodat je een heleboel kunt proeven. Vind ik een heel leuk concept en ook deze keer was het heerlijk. We mochten aangeven wat we graag wilden eten maar ik heb gevraagd of ze hun lekkerste gerechten op tafel wilden zetten. Gelukt! We aten een salade met kippendijen en krab, gele vegetarische curry, bao pulled duck met wasabi mayonaise (oooohhh) en kip cashew in oestersaus. Het was allemaal ontzettend lekker en we waren blij dat we hier wat langer konden blijven, we raakten namelijk wat vol en zo konden we rustig aan alles opeten.

foto-25-09-16-20-17-54

foto-25-09-16-20-31-55

foto-25-09-16-21-44-21

Julius Bar & Grill

Bij mij bekend om het feit dat Sabine hier haar boekpresentatie heeft gehouden en als Sabine voor dit restaurant kiest, dan ben ik nieuwsgierig naar de keuken. En eigenlijk ben ik dat nog steeds want ik heb hier geen pulled pork of Oosterse spare ribs (dat zou ik gekozen hebben) naar binnen gewerkt maar een dessert; een chocolade taartje met zoete creme fraîche, pruimencompôte en vers rood fruit. Hele goede afsluiter!

foto-25-09-16-21-59-52

Walking diner

Leuk concept en tof dat je verschillende keukens kan proeven + dat je verschillende restaurants kunt ervaren. Mijn verwachtingen blijken te kloppen en ik kan je zeker aanraden om dit eens te doen. Vooral met een groep lijkt het me leuk want dan heb je telkens vanzelf een andere tafelschikking. Iets waar ik bijna altijd tegenaan loop als je met een groep gaat eten; je spreekt de helft niet. Wat we een beetje jammer vonden is dat we eigenlijk een te vol programma hadden waardoor we zowel ons voorgerecht als ons nagerecht in een nagenoeg leeg restaurant aten. Ik zou het dus bij 3 restaurants houden (die optie is er ook) en vooral restaurants kiezen die je nog niet kent, wordt je compleet verrast. Zo heb ik besloten graag nog eens terug te gaan voor een volledig diner bij Envy en Julius Bar & Grill!

Meer informatie kun je vinden op de websites van Walking Dinner en WijnSpijs.

Join the Conversation

  1. Marlotte says:

    Ah, wat een onwijs leuk concept, zo’n walking diner!

  2. Jonna@Burgertrutjes says:

    Ik werk sinds kort in Amsterdam, dus tips zijn meer dan welkom!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close