Viv’s Eetoverzicht week 29/2018

Mijn afgelopen eetweek stond weer ból van de zomerse gerechten. Zondagmiddag deed ik al boodschappen waardoor ik me daar tijdens mijn werkweek niet meer druk om hoefde te maken. Vond ik wel erg lekker gepland van mezelf. Ik ben eigenlijk geen fan van boodschappen doen in het weekend omdat ik dan én graag andere (leukere) dingen wil doen én omdat het me echt te druk is in de supermarkt op een zaterdag of zondag. Maar nu kwamen we afgelopen zondag terug van een weekendje weg en vond ik het eigenlijk wel erg fijn om de hele weekvoorraad alvast in huis te hebben. Een gevulde koelkast is een opgeruimd hoofd, zeg maar… Nouja, voor mij dan in ieder geval.

Zomerse gerechten dus. Want hoe kan het ook anders. De supermarkten liggen vol met seizoensgroenten en fruit dat momenteel voor mini-bedragen te koop is. En dan sla ik mijn slag. De galiameloen heeft momenteel zijn herintrede gedaan (ben er GEK op) en de courgettes en aubergines belanden steevast in mijn mandje. Ik verzin er wel wat mee. Goed, lees mee wat ik ervan gebakken heb!

Eetoverzicht Vivian wk29

Zondag

Ik heb gewoon altijd couscous in huis. Het is iets wat je in een handomdraai gemaakt hebt en met dit weer is het een lekkere lichte maaltijd. We hadden van onze weekendboodschappen (vanwege ons uitstapje) veel groen voer over en dat mocht wel op. Dus we sneden alles klein en maakten er een couscoussalade van. Deze keer met gele en oranje paprika, radijsjes, komkommer en witte kaas. En uiteraard met een lekker olijfolie, citroenrasp en sap en peper en zout.

Eetoverzicht Vivian wk29 2

Maandag

Vaak heb ik dan dus een mega-schaal gevuld met couscous en kunnen we daar vaker dan 1 avond van eten. Maandag werd het een ‘sidedisch’ want ik maakte köfte met wat knoflookyoghurt.

Eetoverzicht Vivian wk29 3

Dinsdag

Ik maakte dinsdag een hele lekkere lauwwarme salade van zoete aardappel en courgette uit de oven (gemarineerd in een laagje olijfolie en wat Griekse kruiden) en ijsbergsla, zongedroogde tomaatjes en geitenkaas.

Eetoverzicht Vivian wk29 4

Woensdag

We waren laat thuis woensdagavond maar er moest nog wel even gegeten worden. Ik maakte een pan nasi. Lekker met gember, knoflook, ui en sambal als smaakmakers. Witte kool en gebakken ei erdoorheen en natuurlijk met satésaus en gebakken ui.

Eetoverzicht Vivian wk29 5

Donderdag

Donderdag sprak ik met een vriendin in Nijmegen af om naar de Zomerfeesten te gaan. Ik werk in Meppel en pak af en toe de trein dus donderdag deed ik dat ook en ging direct uit mijn werk door naar Nijmegen. Van tevoren heb ik een salade gehaald zodat ik nog wel wat kon eten (en niet beperkte keuze uit het AH to go assortiment had). Deze was ook weer goed te doen!

Eetoverzicht Vivian wk29 6

Vrijdag

Dit soort maaltijden vind ik dus heerlijk. Makkelijk te maken, gezond en heel erg lekker. Ik deed grote stukken zoete aardappel, zoete puntpaprika, aubergine, courgette en middelgrote trostomaten in de oven. Alles onder een laagje mozzarella (en natuurlijk wat olijfolie en kruiden).

Eetoverzicht Vivian wk29 7

Zaterdag

Tobias was gisteravond niet thuis dus ik at alleen. Maar ik had werkelijk geen idee waar ik zin in had (kán ermee te maken hebben dat ik vrij laat nog een stuk cheesecake at, waardoor ik geen honger had). Uiteindelijk ben ik even naar de AH gereden om wat lekkers uit te zoeken, iets makkelijks wilde ik maken. Sterker nog, eigenlijk wilde ik helemaal niet koken. Maar toch kwam ik thuis met verse zalm en mango, radijsjes en gerookte kip. Toch het lekkerst als je het zelf even maakt nietwaar? Een pokébowl salade, het lijkt wel het vaste gerecht wat ik maak als ik alleen eet. Nouja, is immers ook gewoon favoriet!

Vandaag hebben we eindelijk weer eens afgesproken met Tim en Sabine en vermoedelijk eten we wat op het terras vanmiddag. Voor de rest van de week weet ik het nog niet, hopelijk heb ik nog tijd om erover na te denken en alvast snel de boodschappen in huis te halen. Was toch wel erg lekker afgelopen week…

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close