Sab’s Eetoverzicht week 29/2018

Iedere week als ik Sab’s Eetoverzicht in elkaar zet hoop ik dat aankomende week weer zo mooi wordt als afgelopen week. Want wat is het héérlijk, deze zomer! Ik raak er maar niet over uitgepraat ook, zalig vind ik het. Nu moet ik wel even eerlijk bekennen dat we afgelopen week wel veel binnen hebben gegeten, simpelweg omdat het in onze tuin zó benauwd was dat het zweet je al uitbrak als je een slokje drinken nam. Nu ben ik iemand die heel goed tegen de warmte kan, maar dat vind ik gewoon niet zo relaxt. Ik hoef het niet nóg warmer te krijgen van het eten dan ik het al heb. Enfin, er stonden fijne maaltjes op tafel afgelopen week. Ik stond voornamelijk zelf in de keuken en ik werkte weer eens met een fatsoenlijke eetplanning. En dat is altijd fijn voor jullie, want hopelijk zorgt dat voor extra inspiratie.

bbq

Zondag

Vorige week slingerden we de barbecue aan. Vriendinnetje Nanda appte of ze gebruik mocht maken van onze tuin en uiteindelijk bleef ze ook gezellig hangen voor het eten. We hebben altijd véél te veel vlees dus dat komt goed uit. Stokbroodje en salades erbij, Tim als grillmaster (lol) achter de barbecue, top avond.

pasta 1

Maandag

Pasta tijd, héérlijk. Ik had in gedachte om een pastasalade te maken vorige week maar van dat idee ben ik toch afgestapt. Ik maakte pasta (die ik meenam uit Italië!) met doperwtenpesto, zalm en ricotta. Het recept hiervan komt binnenkort voorbij op OMF. Net als vrijwel alle gerechten die ik deze week maakte trouwens, haha. Ik had wat inspiratie, is het te merken?

parelcouscoussalade

Dinsdag

De parelcouscoussalade die we dinsdag aten stond eigenlijk op de planning voor maandag maar ik had het een en ander even omgegooid. Tim at de couscoussalade met spareribs die we nog over hadden van het weekend, zelf deed ik er een beetje geitenkaas bij. Ik had geen zin in vlees, wil sowieso weer minder vlees gaan eten en ik vond dit de perfecte combinatie. Sowieso ben ik gék op parelcouscous dus daar kan het ook niet snel mis mee gaan.

kabeljauw met kruidenboter

Woensdag

Wederom een salade op tafel woensdag maar dan rijstsalade met geitenkaas en sinaasappel. Erbij aten we kabeljauw met cherrytomaatjes en kruidenboter uit de oven, súper lekker. Vooral de kruidenboter die achterbleef in de ovenschaal was geweldig lekker om brood in te dippen. Dat hebben we dus ook gedaan, zoals je begrijpt.

spicebrush1

Donderdag

We waren uitgenodigd om het DELA EK Beachvolleybal bij te wonen in Apeldoorn. We kregen VIP-tickets, verwennerij!, waarmee we konden eten en drinken bij restaurant Spicebrush op het Marktplein in Apeldoorn. Toen we Vic hadden opgehaald van de gastouder reden we door naar de stad en meldden we ons bij het restaurant. Hier kregen we ons eerste drankje en een etagère vol met lekkere snacks. Kaasstengels, Caprese-spiesjes, sushi, ham met meloen, couscoussalade, geitenkaas met vijgen en noedels met ossenhaas. Niet verkeerd hoor, zo’n avondje met het gezin samen.

spicebrush2

spicebrush3

Tussen de wedstrijden door konden we teruglopen naar het restaurant voor het diner, hiervoor kregen we een aantal kleine hapjes geserveerd waaronder deze carpaccio-salade en varkenshaassaté met pindasaus. Heel goed georganiseerd allemaal, het was een leuke, gezellige (en lekkere!) avond met z’n drietjes.*

bloemkool tacos

Vrijdag

Tim zijn favoriete maaltje van de hele week stond op tafel vrijdag. Nee geintje, in tegendeel zelfs, hij vond dit echt totáál niets aan. Ik wel gelukkig en schoonzusje Lotte ook. We aten Buffalo Bloemkool taco’s en ik vond het van tevoren al een beetje spannend. Tim is namelijk niet zo van de bloemkool en stiekem had ik al verwacht dat hij dit niet zo’n succes zou vinden. Maar goed, je kunt niet alles hebben! Zoals ik al zei vond ik het wel zeer geslaagd, ik = bloemkool lover, dus het recept komt binnenkort voorbij.

macaroni

Zaterdag

Gisteravond waren Vic en ik alleen thuis en ik had al de hele week zin om friet te bestellen zaterdag. Tot ik wakker werd ’s ochtends en bedacht dat ik eigenlijk veel meer zin had in old school macaroni. En dan heb ik het over de échte old school variant: uit een pakje met smac, veel ketchup en veel kaas. Vic vond het ook lekker, haha.

Aankomende weken is onze gastouder op vakantie en dit betekent dat ik zelf weinig afspraken heb en dat we dus ook veel thuis eten. Vanavond nog even niet, dan eten we gezellig bij Tobi & Viv!, maar de rest van de week sta ik hoogstwaarschijnlijk zelf in de keuken. Ik moet nog even aan de slag met de eetplanning maar daarvoor moet ik eerst even de weersvoorspellingen raadplegen. Als het weer de hele week zulk mooi weer belooft te zijn dan worden het weer veel simpele maaltjes.

Fijne zondag! x

*In samenwerking met DELA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close