Kokosijs met chocolate chips

Hoewel softijs mijn favoriete ijs allertijden is, ben ik ook gek op schepijs. Eigenlijk over waar ik kom en het warm is neem ik wel een of meerdere ijsjes. Al-tijd op een hoorntje want ik vind ijs met een lepeltje eten een beetje mwah. Tijdens onze vakantie naar Italië afgelopen juni hebben we vrijwel iedere dag een ijsje gehaald en ik ging uiteraard altijd voor andere smaken. Ik wilde zoveel mogelijk proeven en dat is absoluut gelukt. Een van mijn favoriete schepijssmaken is altijd al kokos geweest en daarom vond ik dat ik dit ijs thuis ook eens moest maken. Ik koos ervoor om kokosijs met chocolatechips te maken en wow, goed gelukt joh! Heerlijk! Absoluut geen straf om een bak van dit overheerlijke ijs in de vriezer te hebben staan.

Om dit ijs te maken heb je wel een ijsmachine nodig. IJsmachines zijn er in verschillende vormen, maten en prijscategorieën te krijgen. Simpele, vrij goedkope ijsmachines hebben een bak die je 24 uur voor bereiding in de vriezer moet leggen. Ietwat duurdere ijsmachines hebben zelfvriezende functies waardoor je achter elkaar verschillende soorten ijs kunt bereiden. Ideaal als je fervent ijsmaker bent! Zelf mocht ik van Magimix de Magimix Gelato Expert testen (ik ben hier niet voor betaald): een professionele ijsmachine met zelfvriezende functie die bovendien ook nog eens zelf kan nadenken. De machine stopt namelijk automatisch als jouw softijs, roomijs of sorbetijs klaar is. Handig, sommige ijssoorten hebben namelijk langer de tijd nodig om de juiste consistentie te bereiken en zo’n ‘zelfdenkende’ machine bespaart je de moeite van het constant controleren.

Anyhow, ik vond het een hele fijne machine. Wel een vrij groot apparaat om in huis te hebben maar absoluut een goede investering als je regelmatig zelf ijs maakt. Verschillende (web)winkels verkopen de Magimix Gelato Expert, de adviesverkoopprijs is €599,00.

Kokosijs met chocolate chips

No ratings yet

Kokosijs met chocolate chips

Porties800 ml

Ingrediënten

  • 800 ml kokosmelk
  • 1 tl vanille-aroma
  • 50 gr kristalsuiker
  • 100 gr pure chocolatechips

Instructies

  • Roer de vanille-aroma en kristalsuiker door de kokosmelk en zet het mengsel in de koelkast tot het een temperatuur heeft bereikt van 10°C.
  • Schenk het ijsbeslag in de ijsmachine en laat deze volgens instructies draaien. Mijn zelfvriezende ijsmachine heeft er zo'n 40 - 45 minuten over gedaan voor het ijs mooi romig werd.
  • Voeg de laatste 5 minuten de chocolatechips toe. Mocht je geen chocolatechips hebben dan kun je ook prima een chocoladereep fijnhakken.
  • Haal het ijs uit de ijsmachine en stort het in een bak.
  • Laat het ijs vervolgens in de vriezer wat harder worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close