Sab’s Eetoverzicht #19-2024

Hebben jullie ook zo ontzettend genoten van het heerlijke weer afgelopen dagen? Wij wel! Ik ben zo’n buitenmens en als de zon schijnt verloopt mijn dag als vanzelf al een stuk positiever dan normaal. Heerlijk vind ik het. Het buiten eten, het lang licht zijn ’s avonds, het gebruik van frisse ingrediënten. Genieten!

Afgelopen eetweek was weer een lekkere. Ik had mijn uitgebreide verjaardagsdiner, maakte de vriezer een beetje leeg en was op Hemelvaartsdag lekker aan het werk voor klanten. Ik vind het altijd heel fijn om te werken als de rest van Nederland (bijna dan hè) vrij is. Ongestoord aan de slag, ideaal!

IMG 3797

Zaterdag

Er stonden nog steeds veel te veel diepvriesbakjes met gerechten (met name uit het Vega Slowcookerboek) in de vriezer. Ik ben blij dat ik er weer een paar heb weten weg te werken deze week.

Zaterdag trok ik bloemkoolcurry met doperwten uit de vriezer en die at ik met rijst en hot chili cashewnoten. Prima maaltje om in mijn eentje te eten.

Zondag

Vorige week zondag was ik jarig! Dank voor de massa felicitaties via social media, heel lief! Ik vierde mijn verjaardag met mijn vriendinnen en voor hen kookte ik zondagavond een uitgebreid lentemenu. Ik had de tafel leuk gedekt, menukaartjes gemaakt en inkopen gedaan. Op tafel stond:

  • groene asperges met burrata en hazelnoten
  • tacobootje met frisse zalmtartaar
  • bavette met romige aardappelpuree, rucolapesto, lentegroenten en krokantje van Parmezaan
  • gebrande ananas met kokosijs

Heerlijk was het en onwijs gezellig.

De kinderen (4 stuks) hadden hun eigen vier-gangen diner met stokbrood, tomatensoep, kipschnitzel met friet en ijsjes toe.

IMG 3828

Maandag

De eerste twee dagen van de week aten we nog leftovers van mijn verjaardagsdiner. Op maandag was dit bevatte en kipschnitzel met tomatensoep. Ik haalde een vers stokbroodje erbij, we hadden nog aioli en kruidenboter en ik sneed snackkomkommertjes op. Scheelde veel ruimte in de koelkast kan ik je vertellen.

IMG 3849

Dinsdag

Ik had nog groene asperges, spinazie, zalm en crème fraîche over en dat mengde ik door de pasta. Pasta’s zijn altijd goed voor het opmaken van leftovers als je het mij vraagt. En bovendien kent het gretig aftrek bij de kinderen, dat is ook fijn.

IMG 3864

Woensdag

De jongens waren een middag met hun tante op pad en ik schilderde ondertussen met mijn vader al het houtwerk aan de binnenkant van het huis. Ik at hierdoor laat, maar had gelukkig een bakje uit de vriezer geplukt: vega goulash.

IMG 3902

Donderdag

Donderdag ging ik aan het werk en ik kookte voor twee klanten een gerecht. Beide Thais toevallig! Eén van de gerechten at ik als lunch, de ander ging op tafel voor het avondeten: rijst noedels met groene curry (met kip, doperwtjes en babymais). Fris-pittig en Aziatisch eten is altijd goed bij mij.

IMG 3908

Vrijdag

Een zeer makkelijke en snelle maaltijd op vrijdag. De jongens kwamen terug van de BSO en zijn dan vaak moe èn hongerig. Ik kies er dan bij voorkeur voor om iets te maken dat sowieso wordt opgegeten. Vrijdag was dat tortellini met gehaktballetjes en tomatensaus.

Aankomende week is voor mij een hele korte, ik ga donderdag namelijk een paar dagen naar Maastricht. Heel veel zin in! Ik ben niet zo bekend met de stad, maar dankzij jullie tips die ik kreeg via IG, moet het helemaal goed komen daar.

Ik werk dus wat minder, maar breng morgen wel een paar uur in de keuken door, dus om de eetplanning hoef ik me deze week niet druk te maken gok ik.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close