Sab’s Eetoverzicht #18-2024

Jaaa, ik durf wel te zeggen dat we een gelukzalige eerste meivakantie-week achter de rug hebben. We hebben even kort mogen snuffelen aan de zomer en daar hebben we optimaal gebruik van gemaakt. Ik werkte een dagje minder deze week zodat ik meer tijd met de jongens kon doorbrengen en die hebben we vooral gespendeerd in de zon.

Ik dekte voor het eerst de tafel weer buiten en daar werden we allemaal gelukkig van. Lange, zwoele zomeravonden, lichte maaltijden, buiten eten… Ik ben er he-le-maal klaar voor hoor!

IMG 3595

Zaterdag

We luidden de meivakantie goed in met uiteraard Koningsdag. We waren op de kermis te vinden en op de kleedjesmarkt. Om de dag goed af te sluiten slingerden we ’s avonds de Pizzarette aan. Dat blijft een favoriet iets om te doen met de jongens.

IMG 3598

Zondag

We waren zondag alle drie een beetje moe en hadden eigenlijk nergens zin in. En dus besloten we ’s avonds lekker makkelijk frietjes te bestellen. Daar is het immers ook vakantie voor, toch?

IMG 3611

Maandag

Met het mooie weer aan het begin van de week, brachten we úren buiten door, wat een zaligheid! Cody had het verzoek om taco’s te eten, dus zo gezegd zo gedaan. Bij het doen van de boodschappen namen we alles mee. Het werden taco’s met krokante kiplapjes en ik kleedde het verder aan met spinazie, boontjes, crème fraîche en verse guacamole.

IMG 3675

Dinsdag

Terwijl de jongens naar de vakantie BSO waren, dook ik de keuken in om eens flink wat recepten te koken. Het is altijd een beetje puzzelen tijdens vakantie weken, maar het is toch weer gelukt om alles af te krijgen deze week. Voor het eerst aten we dinsdagavond weer buiten, tot groot geluk van ons alle drie.

Er stond een ovenschotel met rijst, broccoli en gekruide kip op tafel. Erg lekker; het recept volgt binnenkort.

IMG 3698

Woensdag

De eerste echte zomerdag van 2024 was een feit woensdag en we brachten het grootste deel van de dag door op het strand van Bussloo. In de avond hadden we allemaal zin in frisse gerechten, dus ik maakte twee salades, grilde kipspiesjes en haalde uit de koelkast een stuk kaas-ui taart. Niets meer aan doen.

IMG 3774

Donderdag

Werkdag nummer twee van de week en ook deze bracht ik door in de keuken. Ik kookte wederom een aantal gerechten en een daarvan warmde ik ’s avonds na het padellen op. Wederom een lekker zomers gerecht waarvan het recept snel op OMF komt: gebakken gnocchi met citroenpesto en lentegroenten.

IMG 3792

Vrijdag

Ik had veeeeel zin in witte asperges en aangezien ik toch boodschappen ging doen vrijdagmiddag, nam ik die voor het avondeten mee. Samen met gekruide krieltjes, een mootje zalm en Hollandaise was het een heerlijk maaltje.

Vandaag ben ik jarig, hoeraaaa! 34 kaarsjes blaas ik uit en ik vier mijn verjaardag vanavond met mijn vriendinnen. Ik ga uitgebreid voor ze koken, super veel zin in. De rest van de week is het nog meivakantie voor de jongens, dus ook dan werk ik een dagje minder. Ik breng niet zoveel tijd in de keuken door aankomende week, dus ik zal een beroep moeten doen op de enorme database die OMF gelukkig rijk is.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Shevan says:

    Gefeliciteerd en een hele fijne dag vandaag!

  2. Lotte says:

    Mmm, ik kijk al uit naar het recept van de ovenschotel met rijst, broccoli en gekruide kip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close