Wat stond er op tafel week 39 – 2013

Het gezonde eten werd gewoon weer doorgezet deze week en vorige week zondag was het zelfs al tijd om één van de Kerstgerechten te bereiden die op OMF komen te staan. Spannend! Verder dineerde ik twee dagen buiten de deur deze week, at ik twee dagen ontzettend simpel, maar werd er weer voldoende gevarieerd. Een aantal van de gerechten van deze week komen over een aantal weken uiteraard terug op OMF, ze waren gewoon te lekker om niet te delen. Voor nu houd ik het verder kort: wat stond er op tafel in week 39?

courghettiZondag
Vorige week zondag ging ik voor het eerst aan de slag met het maken van een Kerstgerecht. Er staan er véél voor jullie op de planning in de dagen voor Kerst en daarom begin ik er maar op tijd mee.  De vis die ik gebruikte is voor het Kerstgerecht bedoelt en daar laat ik nog niet zoveel over los, maar voor erbij maakte ik voor het eerst Courghetti (spaghetti van courgette) met Pistou en zongedroogde tomaat. Wauw wat viel dat in de smaak. Supergezond en daarom komt ie over een paar weken in Super Healthy Sunday voorbij, maar ook erg lekker. Ik was bang dat Tim het niet zo geweldig zou vinden (lees: geen fan van courgette), maar ook hij was er weg van. Top gerecht!

nasiMaandag
Hoewel het mijn voornemen was om te gaan preppen wanneer ik op mijn werk moet eten, sloeg ik dat voornemen direct al in de wind afgelopen maandag. Het was de enige avonddienst die ik moest draaien afgelopen week en ik besloot dat het dan nog niet zo’n ramp zou zijn om gewoon mee te eten. Bovendien was het wederom een drukke avond en dan is het ook gewoon fijn om je niet druk te hoeven maken om het eten. We kregen nasi met een kippetje en soja/sesamsaus voorgeschoteld. Nom!

sesamkipDinsdag
Met avonddiensten op het werk komt het wel eens voor dat je twee dagen achter elkaar rijst of pasta eet. In dit geval dus rijst, want voor ons stond afgelopen dinsdag sesamkip met paksoi en basmati rijst op de planning. Waaah wat was de kip verrukkelijk! Het duurt nog een paar weken voordat het recept op OMF verschijnt maar beloof me nu alvast dat jullie het allemaal gaan maken wanneer het zover is. Zó lekker!

garnalentaco'sWoensdag
Al een poosje had ik zin in taco’s, maar niet zo’n zin in zware taco’s met gekruid gehakt en een vette saus. Het leek mij een goed idee om gamba’s te combineren met de knapperige tacoshells en hier dan een avocadosalade bij te maken. Zo gezegd zo gedaan en wat hebben we gesmuld. Het recept gaat nog voorbij komen, zowel op OMF als hier op tafel.

tosti hawaiiDonderdag
Drie afspraken in Amsterdam had ik op de planning staan afgelopen donderdag, waarvan twee workshops voor OMF. Geweldig leuk, al heb ik helaas de laatste workshop niet meer kunnen redden in verband met het gebrek aan tijd. De eerste workshop die ik had was in ieder geval waanzinnig leuk, ik ging namelijk kroketten maken in de Van Dobben fabriek! Onze zelfgemaakte kroket mochten we uiteraard ook opeten en het lijkt wel alsof ik door dat gezonde eten nu al een kleine ‘afkeer’ begin te krijgen voor vet eten. Onbewust overigens, maar wow wat viel de kroket zwaar. ’s Avonds had ik genoeg aan een eenvoudige tosti als avondeten.

gehaktbroodjesVrijdag
De laatste weken voel ik me steeds vaker een beetje sloerig. Veel hoofdpijn, snel moe, extra veel last van mijn rug. Het ‘ziek worden’ wil maar niet doorzetten (helaas) waardoor dat sukkelen nog even aan lijkt te houden. In ieder geval was vrijdag weer zo’n dag en aangezien ik na een drukke donderdag en met hoofdpijn gewoon moest werken, had ik echt geen zin om moeite te doen voor het eten. Uiteindelijk zijn het de gehaktbroodjes van Annebeth geworden die hier op tafel kwamen. Simpel, maar wel erg lekker. Moet kunnen zo’n dag!

rilette van gestoomde makreel

eendenborstfilet met honingtijmsausZaterdag
Gisteren was het weer eens tijd om uit eten te gaan met de familie. We streken neer bij De Brugwachter in Apeldoorn, wat mij betreft een van de betere restaurants in de stad. Ik denk dat ik er zeker zo’n vier jaar niet meer was geweest en de vorige keer dat we er waren zaten we buiten op het terras. Een vrijwel ‘nieuwe beleving’ dus gisteravond. Het eten en het restaurant vielen bijzonder goed in de smaak. Leuke, spannende kaart, geweldige bediening en fijne aankleding. Een aanrader wanneer je eens in Apeldoorn wilt dineren. Als voorgerecht ging ik voor de Rilette van gestoomde makreel met gegrild tunebröd en rode balsamicocaramel. Mijn hoofdgerecht bestond uit eendenborstfilet op gebakken appel met lente-ui, pistachenoten en honingtijmsaus. Het dessert heb ik overgeslagen omdat ik meer dan genoeg had gegeten. Ik kom hier zeker nog eens terug.

Komende week is vrij rustig. Slechts twee keer werken in het hotel en één dag naar de Vakbeurs Foodspecialiteiten waar ik erg naar uit kijk. Zo’n rustige week is wel even nodig, ik heb nog zat recepten liggen die uitgewerkt moeten worden, video’s dienen opgenomen en ge-edit te worden en er wachten nog een x aantal producten op een review. Genoeg te doen dus, maar wel lekker in huis.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Roxanne says:

  Oeh, ik ben wel benieuwd naar de sesamkip ja! Ik vind het altijd erg smakelijk uit zien, maar ik heb het nog nooit gegeten

 2. Nanda says:

  Oeh die kip, lekker! En garnalen in taco’s is ook een goed idee trouwens.

 3. DoorEten says:

  Wauw wat een mooie foto van de sesamkip Sabine!
  En taco’s met garnalen en avocado zijn zo lekker he! Hmm heb er zin in haha :)

  1. Sabine Author says:

   Dankjewel Door! En ja, wat een geweldige combinatie! Nu alweer zin in.

 4. Daniëlle says:

  Wat een lekkere gerechten weer!

 5. Maura - YLT says:

  Ok. Dit is echt niet goed om rond dit tijdstip te bekijken. Nu heb ik zoveel honger.

  1. Sabine Author says:

   Zeer gevaarlijk om vlak voor etenstijd op foodblogs rond te hangen ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close