Wat stond er op tafel week 12 – 2013

Na amper te hebben gekookt vorige week in verband met mijn trip naar Lapland, kon ik niet wachten om weer meer in de keuken te staan. Het is best wel eens lekker om niet over het eten na te hoeven denken, maar het hoeft van mij niet te vaak zo te zijn. Deze week dus weer lekker veel zelf in de keuken gestaan en uit verschillende werelddelen eten gemaakt uiteraard. Rijst, noodles en aardappelen kwamen voorbij deze week. Wat stond er op tafel in week 12?

Indonesische rendangZondag
Ik ben dol op eten dat uit het oosten van de wereld komt maar vaak duiken we dan toch de Chinese of Japanse keuken in. Hoogste tijd om daar eens verandering in te brengen en daarom maakte ik zondag Indonesisch. Geurige rijst met Indonesische Rendang (stoofvlees) en Sajoer boontjes. Heerlijk was het, binnenkort een recept van de Rendang. De zachte smaak van de Rendang ging perfect samen met het pittige van de boontjes, jammie. Helaas geen leftovers.

cordon bleu Maandag
Ik was zowaar compleet vergeten om een foto van mijn bord te maken maandag, maar aangezien ik de zelfgemaakte Cordon Bleu op de foto moest zetten zien jullie toch nog een kleine sneak peek van de rest. Ik maakte zelf dus Cordon Bleu (YES! goed gelukt en erg lekker, recept komt binnenkort) en at er doperwtjes met worteltjes en geroosterde aardappelplakjes uit de oven bij.

thaise woknoodlesDinsdag
Dinsdag moet bij ons altijd wat makkelijker zijn met houdbare producten aangezien het de laatste dag van de week is waarop ik met de boodschappen moet doen (ik doe iedere woensdag boodschappen). We aten Thaise roerbaknoodles, op smaak gemaakt met Kikkoman sojasaus, taugé, sesamzaadjes en gefruite uitjes. Lekker!

kapucijnerschotelWoensdag
Gister makkelijk, vandaag makkelijk hmmm… De reden dat we op woensdag makkelijk eten moesten eten dat snel klaar is was omdat ik tot 17.00 uur beschikbaar moest zijn voor een Google + Hangout event. Ik mocht hieraan namens Nespresso deelnemen met nog twee andere bloggers. Driesterren Michelin chef Yannick Alléno maakte live een gerecht waarin koffie werd verwerkt en wij hadden de mogelijkheid om hem vragen te stellen. Het stelde niet veel voor, maar ik vond het fantastisch om vragen te mogen stellen aan zo’n gerenommeerde chef. In ieder geval, woensdag aten we dus simpel: kapucijnerschotel met saucijsjes.

saoto soepDonderdag
Al sinds ik voor het eerste van Saoto soep hoorde wilde ik het maken en het recept van Francesca bevestigde dit alleen maar. Alleen had ik niet zoveel zin om zoooooveel moeite ervoor te doen op een doordeweekse dag en dus maakte ik een snelle Saoto soep. Enorm lekker en zeker een aanrader. Binnenkort een recept!

patat

Vrijdag
De hele week is het voor Tim al druk op zijn werk en vrijdag was het niet zeker of hij wel of niet thuis zou eten en als dit wel zo zou zijn, hoe laat. Nu vind ik het helemaal niet erg als we later eten, maar in verband met het klaarmaken van het eten moet ik het wel van te voren weten. Vrijdag was dit lastig en aangezien ik al een paar uur in de keuken had doorgebracht voor mijn schoonzusje haar verjaardagstaart, besloten we voor makkelijk te gaan: patat halen! Ik kan me niet heugen wanneer de laatste keer was dat we naar de overkant (we hebben een cafetaria tegenover ons huis) zijn gelopen en aangezien ik er al een poosje zin in had, was dit de uitgelezen kans.

chineesZaterdag
Zaterdagavond vierde mijn schoonzusje haar verjaardag en dus bleven we daar eten. We bestelden een Chinees-Indische rijsttafel dus er was keus genoeg. Ik ben gek op Chinees eten, dus hier maak je me wel blij mee. Wat ik alleen echt niet snap is dat ze altijd aangeven ‘voor vier personen’. Wij hebben er met acht volwassenen van gegeten en hebben alsnog véél over. Tijd voor een kliekjesdag binnenkort.

Fijne zondag!

Join the Conversation

 1. Joyce says:

  Leuk om te zien! Ik ben ook dol op de aziatische keuken dus ik zit hier weg te kwijlen haha

 2. Lara M says:

  Alles ziet er weer heerlijk uit, leuk om naar te kijken:)
  Ik ben trouwens heel erg benieuwd naar het recept met de rendang, er schijnt namelijk dat er ontzettend veel ingredienten in moeten!

  1. Sabine says:

   Ik heb hem op de makkelijke manier gemaakt (met Boemboe!) maar in de échte Rendang moeten inderdaad veel ingrediënten.

 3. Mm de Rendang en de roerbaknoodles vind ik er heerlijk uitzien! Yummie!

 4. Esther says:

  De zelfgemaakte cordon bleu ziet er erg smakelijk uit. Ben benieuwd naar het recept!

 5. milou |Shimmer-Pie says:

  De patatjes en de cordon blue zien er echt lekker uit!

 6. Marije says:

  Zoals gewoonlijk zit ik weer watertandend te kijken naar je post :-) Alleen die kapucijnerschoter, die lijkt me niet zo lekker, maar dat komt denk ik meer doordat ik het nog nooit gegeten heb ;-)

  Ik ben benieuwd naar je recept voor rendang! Als indo-lover ben ik altijd op zoek naar lekkere recepten.

  1. Sabine says:

   Heb je nog nooit kapucijners gehad of nog nooit de schotel? Ziet er ranziger uit dan het is hoor, gewoon een gezond groentenmixje ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close