De lekkerste tosti’s komen uit de pan

Al sinds ik me kan heugen stond pappa op zondag regelmatig in de keuken om tosti’s voor ons te maken. Niets bijzonders denk je misschien, want welk huishouden heeft nou geen tosti- of grillapparaat staan tegenwoordig. Tim en ik hebben ook een grillapparaat en als wij tosti’s maken kiezen we vaak toch ook voor deze manier. Echter zijn ze zoals pappa ze maakten vele malen lekkerder. Mijn vader maakte ze namelijk in de koekenpan. Als ik iets meer tijd heb voor de lunch maak ik deze variant ook nog vrij regelmatig. Het kost je iets meer werk maar ze zijn zóveel lekkerder dan uit een apparaat.

pantosti

pantosti

De boterhammen kun je natuurlijk beleggen met de ingrediënten die jij lekker vindt, hiervan verschillen panversie en de apparaattosti’s (ik noem ze maar even zo) helemaal niet. Wat echter anders gaat is dat je de buitenkanten van de boterhammen insmeert met margarine. Je hoeft dan geen boter in de pan te doen en de botersmaak trekt volledig in het brood. Ze zijn inderdaad een stukje vetter dan de tosti’s uit een apparaat waarbij je geen boter nodig hebt, maar het komt de smaak absoluut ten goede.

Smeer de boterhammen van de boven- en onderkant dus in met boter en verhit vervolgens een koekenpan op het vuur. Bak hierin de tosti om en om tot de boterhammen goed bruin gekleurd zijn en de kaas gesmolten. Brings back memories deze pantosti’s en zo eet ik ze het allerliefst.

Mocht je eens iets meer tijd hebben, maak de tosti’s dan eens in de koekenpan. Ik durf te wedden dat je niet anders meer wil!

pantosti

pantosti

Join the Conversation

 1. Hester says:

  Wij hebben thuis volgens mij een beetje een middenweg: in het tostiapparaat met boter op de zijkanten!

 2. Onapona says:

  Inderdaad veel lekkerder als ze in de pan gebakken zijn! De tostimachine komt hier maar zelden uit de kast !

 3. Mirjam says:

  Doe ik regelmatig sinds ik een pantosti bij een lunchroom op heb <3 ongesneden brood kopen, dik snijden en dan met brie, cherrytomaatjes, ananas, honing… Jum!

 4. Marije says:

  Hmm ja een pantosti is heerlijk! Zo maak ik ze zelf ook het liefste, maar alleen als ik veel tijd heb. Als ik snel wil gooi ik de tosti snel in de contactgrill, ook lekker.

 5. shimmer-pie says:

  Hmm lekker toevallig had ik pas ook nog uit de pan tostis gemaakt, en die waren lekker!

  Ik had een bourgindisch brood zelf gesnededen lekker dik, met cheddar klaas, ham, kip, gember jam en jalepeno papers. Zoo dat was lekker!!

  1. Sabine says:

   Dat klinkt ook heeerlijk!

 6. Petra says:

  Ik doe hetzelfde maar dan gewoon uit het tosti-ijzer!

  Probeer dit eens en je wil niet meer anders:
  Brood beleggen met pesto,kaas,ham & zongedroogde tomaten. En dan op de buitenkant een lekkere laag kruidenboter. Dit samen in het tosti-ijzer en genieten maar!

  1. Sabine says:

   Die ga ik onthouden!

  2. Nienke van Happen says:

   Lijkt me superlekker ik heb ooit zoiets gehad met turks brood alleen dan met kruiden (italiaanse), kaas, ham en tomatenketchup. Das was ook heel lekker.

 7. Amarins says:

  grappig zeg, ik heb nog nooit zo tosti’s gemaakt. Ik doe eigenlijk altijd boter op mijn tosti in het tosti apparaat. ;)

 8. Roxanne says:

  Lekker, tosti’s uit de pan!

 9. paulet says:

  wat is er lekker aan het brood wordt alleen maar slap

  1. Sabine Author says:

   Slap? Nee joh, het brood wordt juist lekker krokant wanneer je het in de pan bakt!

 10. Madelon says:

  Bedankt voor de suuuuuper tip!! Ik had mega veel zin in een tosti maar m’n apparaat is helaas laatst gesneuveld maar nu ben ik verkocht!! Het is inderdaad heeeel veel lekkerder dan uit een tosti apparaat! Bedankt, ik heb genoten!

 11. Ik was al aan t kijken voor n nieuw tosti apparaat totdat ik dit allemaal las hmmmm ik wacht er nog ff mee en ga dit eerst proberen hahaha thank you lot!!

  1. Sabine Author says:

   Haha, zonde van je geld zo’n apparaat ;)

 12. Paris says:

  Ik gebruik kokosie IPV boter en. Maak ze ook in de koekenpan en ook met kokosolie smaken ze heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close