OMF’s Eetoverzicht week 8

Ik zat afgelopen week echt in zo’n werk-bubbel en daarom had ik bij het schrijven van deze editie van OMF’s Eetoverzicht werkelijk geen idee meer wat ik allemaal heb gegeten. Op zulke momenten is het met maar goed dat het in mijn systeem zit om iedere dag een foto te maken van het avondeten, anders was het een behoorlijk kaal artikel geworden vandaag. Ik vind dat je aan dit eetoverzicht wel kunt zien dat het een drukke week is geweest. Het avondeten was weinig inspirerend vind ik zelf, al was het allemaal alsnog wel lekker. Ach, niet iedere week kan even spannend zijn!

pannenkoeken

Zondag

Tim had zin in pannenkoeken vorige week en aangezien we die al een poos niet meer hadden gegeten, vond ik dat een goed idee. Ik maakte een stapel pannenkoeken waarvan de ene helft bestond uit kaaspannenkoeken en de ander uit spekpannenkoeken. Die laatste blijven trouwens toch mijn favoriet. Zo lekker!

ravioli

Maandag

De ravioli ziet er een beetje vreemd uit zo op de foto, haha! Komt door de plakjes kaas en Parmezaan denk ik. We aten in ieder geval dus ravioli en daarbij maakte ik een simpele saus van rundergehakt, Italiaanse groenten en tomaat.

zoete_aardappelsalade

Dinsdag

Hoeraaaa, de zoete aardappelsalade kwam weer een keer voorbij! In de lente/zomer eten we deze heel vaak maar nu was het alweer een poosje geleden. Het was overigens echt het basisrecept. Met spekjes en ei dus. Hier vind je vijf variaties op de salade.

pad_thai

Woensdag

Woensdag was een vreemde dag. Tim had een lánge sessie bij de tattooshop en het was niet zeker of hij mee zou eten ’s avonds of niet. Ik was van plan om zuurkoolstamppot voor mezelf te maken maar toen ik wilde koken bleek ik te weinig aardappelen te hebben. Shit. Dan maar gauw even iets te eten bestellen, het was inmiddels al half acht namelijk. Ik bestelde voor de verandering een keer Thais, ook niet zo heel ongezond. Ik koos voor Pad Thai (wat een gigántische bak bleek te zijn, ik at een derde op ofzo) en Kanom Pang na Moo, een soort gefrituurde ei-achtige broodjes met varkensvlees.

bami

Donderdag

Het lijkt bijna alsof we donderdag weer eten bestelden maar dit is niet zo! Ik ging namelijk zelf aan de slag met het (na)maken van de Bami van de Chinees en maakte daarbij ook zelf Babi Pangang. Beide recepten zijn erg goed geslaagd al zeg ik het zelf, dus de recepten komen binnenkort online.

zuurkool

Vrijdag

Vrijdag aten we restjes! Dat doen we helemaal niet zo vaak maar soms komt dat gewoon heel goed uit. Vrijdag was ik het grootste deel van de dag namelijk onderweg en vrij laat thuis, dus dan is het fijn als we iets dat toch al in de koelkast ligt alleen hoeven op te warmen. Ik koos voor een restje zuurkool aangezien Tim dat toch niet lust. En opgebakken in de pan is dat het allerlekkerst.

pizza

Zaterdag

PIZZATIME!

Aankomende week wordt het lekker druk, ik heb vrijwel iedere dag iets staan. Qua eten staan er echter geen plannen tot en met zaterdag al denk ik dat ik nu toch langzaamaan weer naar de lente-gerechten ga. De recepten die ik aankomende week kan maken voor OMF worden pas in april gepubliceerd en dan is de lente officieel alweer begonnen. Hoeraaa, nog heel even.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

 1. Margot says:

  Het blijft leuk om te zien en nu heb ik ook trek in spekpannenkoeken!

 2. Cheese and Chinese says:

  Ah ik krijg hier echt honger van, gelukkig gaan we zo eten! Ziet er weer lekker uit allemaal, vooral die salade!

 3. Kelly says:

  Hmm die borden zien er lekker uit! Het Chinese eten, ziet er echt net uit alsof je het hebt besteld, ben benieuwd naar het recept!

 4. MARIJKE says:

  Vind jij het ook jammer dat je fantastische recepten pas deelt over een hele tijd? Ik vind het altijd lastig om een fantastisch recept pas in te plannen over een paar weken haha. Komt omdat ik dan zelf zo enthousiast ben.

  1. Sabine Author says:

   Hahaha, ja op zich wel. Maar aan de andere kant krijg ik over een paar weken van bezoekers weer zo’n ‘OJAAAAA! Die kwam er ook nog aan!’ moment. En als ik iets echt héél graag wil delen, fiets ik hem er altijd tussendoor ;)

 5. Ik wacht graag op de bami en babi pangang. Toevallig gisteren Chinees gehaald op verzoek van vriend maar gatsiederrie, ik vond er niets aan en voelde me lang daarna ook opgeblazen. Heb liever een goed gerecht dat ik zelf kan maken.

 6. Judith says:

  Ik ben heel benieuwd naar je bami & babi pangang recept.
  We zijn al erg blij met je Tjap Tjoy recept, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close