Viv’s Eetoverzicht #1-2021

Volgens mij kondigde ik het vorige week al aan – voor zover dat een aankondiging nodig heeft –, maar onze eetweek bestond de afgelopen week uit het opmaken van restjes. Restjes eten die we nog hadden, verse ingrediënten die op moesten en een duik in onze voorraadkast met als doel deze iets leger te maken. Dat laatste is nog niet helemaal gelukt, want hij puilt nog steeds uit en ik heb sterk de neiging er binnenkort eens rigoureus doorheen te gaan om de boel even uit te zoeken. Wat wel gelukt is, is het samenstellen van gerechten met de dingen die we nog in huis hadden. Het was enkel een ritje naar de Appie afgelopen dinsdagavond voor wat noodzakelijke dingen. Én een ritje naar de Appie om wat ingrediënten in huis te halen voor twee OMF gerechten. Al met al een geslaagde eetweek hoor!

Eetoverzicht Vivian week01 2

Zondag

Ik had dus voor een feestdag eind vorig jaar ‘bitterballen voor in de oven’ in huis gehaald. Iets wat ik nóóit koop, maar wat ik wel eens het proberen waard vond. Nou, dikke hit hoor! En ook prima voor een zondagavond waar we door een flinke lunch niet zoveel honger hadden, maar wel lekkere trek. Ik deed ze allemaal in de oven, met black angus en oude kaas, en we verbaasden ons erover hoe krokant ze waren.

Eetoverzicht Vivian week01 2b

Maandag

Dit maakte ik niet maandagavond, maar ik at het wel. Het was namelijk nog over van zaterdag en ik vond dat dit eerst op moest voordat ik iets anders zou gaan maken. Bulgur met gegrilde groenten en nog een heleboel meer, heel smaakvol. Binnenkort het recept op OMF.

Eetoverzicht Vivian week01 3

Dinsdag

De bimi moest op, en ik had nog wat verse rode pesto over. Daar maakte ik deze pasta mee en die vulde ik aan met gebakken cherrytomaatjes. Simpel, maar vol van smaak door de pesto. O, en kaas kan natuurlijk niet ontbreken dus voor de vorm hier een beetje op de foto, maar erna heb ik het halve zakje er nog even overheen gestrooid.

Eetoverzicht Vivian week01 4

Woensdag

Nu ik deze foto zo zie, weet ik zelf niet eens meer wat er allemaal in deze rijstsalade zat. Lekker was het wel, en goed gevuld ook. In ieder geval was het zilvervliesrijst, met een chilisaus/sesamolie dressing. Verder komkommer, witte kaas, rode paprika, gerookte amandelen en gebakken uitjes. Zoiets moet het geweest zijn.

Eetoverzicht Vivian week01 5

Donderdag

Heel simpel dit, en erg lekker. Ik had nog een aangebroken zakje parelcouscous dus dat was de basis. Terwijl de couscous kookte, sneed ik wat groenten in grote stukken en stopte deze met wat olie, peper en zout in de oven om te grillen. Met wat yoghurt, knoflook en peper maakte ik een sausje en alles bij elkaar is deze makkelijke maaltijd.

Eetoverzicht Vivian week01 7

Vrijdag

Ik zat vrijdag de hele middag gezellig bij Sabine op kantoor om de planning voor het nieuwe jaar door te spreken. Véél ideeën weer, en daar kregen we trek van. Sabine bestelde bij zaakje vlakbij deze lekkere poké bowl met krokante kip. Mán wat een hoeveelheid, en zo lekker! Ik zat er nog wel even vol van. Vond hem ’t showen waard ;-)

Eetoverzicht Vivian week01 6

Maar in de avond at ik dit. Een bordje, zó achter mijn camera vandaan getrokken want ik zette het op de foto voor OMF. Het is een lekkere risotto en het recept staat binnenkort op OMF Members. Lid worden doe je hier.

Eetoverzicht Vivian week01 8

Zaterdag

Gisteren sloot ik de week af met een lekker gevuld Turks Brood. Vrij makkelijk om te maken en heel geschikt voor de zaterdagavond.

Onze eetplanning voor de komende week heb ik al een beetje rond, dus daar hoef ik niet meer over na te denken. Wat we welke dag gaan eten zien we zoals altijd nog wel even, maar vanavond beginnen we met een lekkere pizza!

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close