Viv’s Eetoverzicht week #23-2020

We hebben te maken met een behoorlijk diverse eetweek, nu ik de foto’s terugkijk. Zo begonnen we in het zonovergoten Brabantse land afgelopen zondag – want we hadden wat te vieren – en daar aten we ook naar. Naar die zon. Want op zulke prachtige dagen is er eigenlijk maar 1 ding wat je het beste kunt doen; buiten zitten en de barbecue aanslingeren. En ik ben blij dat we dat hebben kunnen doen want as we speak komt het weer met bakken uit de hemel. Voor de rest van de week ging het qua avondeten alle kanten op; we bestelden een maaltijd, er mislukte een maaltijd en ik had een keer absoluut geen zin om te koken. Gisteren sloten we de week af met een heerlijk zomers gerecht. De zon maar even in huis gehaald.


Eetoverzicht Vivian week23 2

Eetoverzicht Vivian week23 3

Eetoverzicht Vivian week23 4

Eetoverzicht Vivian week23 5

Zondag

Zondag was Tobias jarig en dat vierden we bij mijn broer en vriendin + ouders in Lage Zwaluwe. Oorspronkelijk stond er deze dag ook een feestje bij mijn broertje in de tuin gepland. Echter was 90 man nog iets teveel voor deze Corona-tijden dus dat hebben ze helaas moeten cancelen. De bbq kwam ervoor in de plaats en met slingers aan de schutting hebben we lekker gegeten. Guusje (schoonzus) maakte er een lekkere salade bij, groenten uit de oven en zorgde voor een stokbroodje met boter. Mijn moeder bestelde het vlees bij een slager een paar dorpen verderop en ik zorgde voor het toetje;

Eetoverzicht Vivian week23 1

Een boterkoektaartje met citroenmascarpone en aardbeien. Lekker man!

Eetoverzicht Vivian week23 6

Maandag

In de ochtend reden Tobias en ik naar Breda waar we verschillende terrassen meepakten. Het mocht weer, en ik was toe aan een ‘shotje’ Breda want ik was er al lang niet meer geweest. In de middag reden we weer terug en Tobias stelde voor om eten te bestellen. Prima plan. Zeker als het sushi is.

Eetoverzicht Vivian week23 7

Dinsdag

De mislukte maaltijd. Of nou ja, qua looks mislukt, qua smaak was het prima. Ik ging voor een shakshuka volgens een bepaald gerecht dat ik online had gezien. Het is er eentje die ik vooral vulde met aardappelblokjes en veel paprika. Echter leek het op een gegeven moment gewoon meer op een tortilla. Conclusie; er hadden meer tomatenblokjes in gemoeten en die eieren erdoor roeren is géén optie, die moeten gewoon stollen in een kuiltje. Uiteindelijk ben ik maar gewoon voor de tortilla gegaan. Nog een ei erbij, en lekker even laten bakken met de deksel op de pan. Dat recept vergeten we.

Eetoverzicht Vivian week23 8

Woensdag

Voor de snelle-maaltijd-zoekers onder ons; dit is er eentje die en heel lekker is, en zo op tafel staat. Couscous met verse kruiden (munt en basilicum), komkommer, tomaat, olijfolie en peper en zout. Terwijl je dat maakt laat je de falafel bakken in de pan en bij het opscheppen, schep je er nog een lepel humus en een lepel Griekse yoghurt bij op.

Eetoverzicht Vivian week23 9

Donderdag

Ik had radijsjes gehaald, en had de mango, edamame bonen en het blik smac had ik nog in huis. Poké bowl it is. Met smac dus inderdaad. Iets wat Sabine en ik een paar jaar geleden voor het eerst aten in New York, en wat ik een heerlijke combinatie vind. Zo nu en dan gaat er dus een blik smac in mijn boodschappenmandje en die gebruik ik dan voor óf een poké bowl, óf old skool macaroni.

Eetoverzicht Vivian week23 10

Vrijdag

Ik had een drukke dag en had heeeeelemaal geen zin meer om de keuken nog in te duiken. De gedachte om dat nog wel te doen heb ik ook gewoon losgelaten toen ik me besefte dat er nog een paar pizza’s in onze vriezer lagen. Dus hoppa, om een uurtje of 8 toen ik echt wel een beetje trek begon te krijgen heb ik die in de oven geknald.

Eetoverzicht Vivian week23 11

Zaterdag

Gisteren maakte ik dit MEGA zomerse gerecht voor OMF. Binnenkort online dus maar om je alvast een hint te geven; superfris met een tomatensalsa, limoen, garnalen en mango.

Voor vandaag staat er een filodeegtaart op de planning, en voor de rest van de week is zowaar de hele planning al rond. Niet meer over nadenken dus.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close