Viv’s Eetoverzicht #46-2020

Ik zocht vorig weekend onze koelkast helemaal uit om eens goed te kunnen zien wat er allemaal weg kon en vooral; wat we nog hadden en wat opgemaakt moest worden. Lekkere sessie was het hoor, en ik kon aan de hand van de overgebleven ingrediënten gelijk nieuwe gerechten bedenken dus mijn weekplanning stroomde vol met dingen die ik kon gaan maken. Bijna alles wat ik de afgelopen week maakte bevatte wel iets wat we op moesten maken dus ik heb maandagavond alleen de boodschappen gedaan die ik nodig had om de gerechten compleet te maken. Ik vind het altijd wel een aanrader om op deze manier je eetplanning te maken want het ruimt lekker op, en zo verspillen we zo min mogelijk.

Zondag trapten we af met een bij mekaar geraapt zooitje, woensdag was het tijd voor een lekker stamppotje en gisteren stond ik uren in de keuken, maar kookte ik uiteindelijk niet meer.

Eetoverzicht Vivian week46 1

Zondag

De uitzoekklus was hier gedaan, en deze restjes moesten we eerst op maken had ik besloten. Dus we deelden een kom Thaise Pinda Soep die ik de avond ervoor had gemaakt, met wat brood en zeezoutboter. Er was ook nog een rijstsalade die ik vrijdag had gemaakt, met geitenkaas, granaatappelpitjes, rucola en courgette. Én we haalden nog twee worstenbroodjes uit Brabant uit de vriezer. Vroeg Tobias om. En hij vroeg ook of ik die echt op de foto ging zetten. Tuurlijk, hebben we toch ook gegeten.

Zoals gezegd, een bij mekaar geraapt zooitje.

Eetoverzicht Vivian week46 2

Maandag

Een tijdje terug kocht ik bij de Appie notenrijst/quinoa. Een mix die in de aanbieding was en die ik wel eens wilde proberen. Vervolgens vergeet ik dat ik dat in de kast heb staan dus ik besloot er nu wat mee te maken. Ik bakte kastanjechampignons op, samen met wat spinazie en roerde er feta door. Een simpele, lichte gezonde hap.

Eetoverzicht Vivian week46 3

Dinsdag

Ik had nog een pizzabodem liggen en maakte hiervoor zelf een tomatensaus. De bodem belegde ik vervolgens met die saus, veel kaas en gegrilde plakken aubergine. Erbij maakte ik nog een beetje ‘salade’ van rucola, tomaat, olijfolie en peper en zout.

Eetoverzicht Vivian week46 4

Woensdag

Tobias kookte woensdag en hij maakte een stamppot van zoete aardappel, boerenkool, geitenkaas en zongedroogde tomaatjes. Ik heb ooit eens van deze combi gehoord, en blijf het een hele lekkere vinden dus zo af en toe plan ik ‘m in.

Eetoverzicht Vivian week46 5

Donderdag & Vrijdag

Ik bedacht me dat ik wel weer eens een gerecht met bulgur wilde maken (aangezien ik daar vaak een behoorlijke voorraad van in huis heb), en had gelijk zin in dit gerecht van Ottolenghi. Heel simpel in de basis en je hebt ook maar weinig ingrediënten nodig. Van de bulgur maak je een tomatenbulgur, en daarbij geroosterde courgette + Griekse yoghurt met citroen en munt. Een favoriet van ons, en het was gelijk genoeg voor twee dagen.

Eetoverzicht Vivian week46 6

Zaterdag

Ik had dit helemaal niet bedacht voor de zaterdag. Er stond namelijk iets op de planning waar ik ook alles al voor in huis heb, maar ik ben ’s middags aan de slag gegaan met een (kerst!)gerecht voor OMF. Uiteindelijk was ik daar úren mee bezig en wilde ik natuurlijk wel even proeven of het goed gelukt was. Hoe dan ook, ik at hier een plak van en had totaal geen zin meer om ook nog te koken. Gelukkig vulde dit aardig, dus dat was ook niet nodig.

Ik heb 0nze eetplanning van de afgelopen week dus eigenlijk helemaal nog niet kunnen afronden. Daarom trek ik deze nog even door en ga later zien wat er nog in huis gehaald moet worden.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close