Viv’s Eetoverzicht week 38/2019

Wij zijn weer terug in Nederland na een heerlijk weekje vakantie in het mooie Zwitserland. En voor mijn eetoverzicht betekent dat deze keer dat het niet vol staat met foto’s uit een restaurant, want ik kookte iedere dag zelf. We zaten op aardige hoogte in een prachtig chalet dus ik deed boodschappen en dook iedere dag de keuken in om wat lekkers te maken. Geen drukte, alleen maar stilte om ons heen, prachtig weer en een nog mooier uitzicht. Op en top ontspanning dus (op de hikes na). Ik maakte alleen maar gerechten waar we op dat moment veel zin in hadden en daardoor aten we niet bepaald licht. Of gezond. Verre van. Maar wel erg lekker en wat me opviel; vooral veel kaas. Zou het de omgeving zijn geweest?

Eetoverzicht Vivian week38 1

Zondag

Tobias en ik zijn gek op nacho’s en vroeger aten we dit regelmatig op een zondag, met film erbij. Tegenwoordig eigenlijk nog maar zelden dus ik vond het er weer eens tijd voor. Lekker met gekruid gehakt, paprika en heel veel oude kaas.

Eetoverzicht Vivian week38 2

Maandag

Ik maakte burrito’s met zoete aardappel, courgette en zoete puntpaprika. In lekkere kruiden gaar gebakken en vervolgens in de oven onder weer een flinke deken van oude kaas.

 Eetoverzicht Vivian week38 3

Dinsdag

Dit avondmaal viel eigenlijk een beetje uit de toon als ik de rest zo zie. Een licht en zomerse bordje (paste wel perfect bij het weer); couscous met citroen rasp en sap, komkommer, paprika en feta. Een oudje uit ons receptenboekje die regelmatig nog op tafel verschijnt.

Eetoverzicht Vivian week38 4

Woensdag

We reden woensdag naar een dorpje in de buurt en zochten een grote supermarkt op (ik vind dat altijd leuk). Daar namen we nog wat lekkere dingen mee en we hadden nog wat in huis, dus dit werd het. Een plankje vol lekkers. De helft ging niet op, kaas en brood vullen natuurlijk maximaal.

Eetoverzicht Vivian week38 5

Donderdag

Lasagne met bechamelsaus en een dikke laag kaas die knapperig is geworden in de oven. Zó lekker.

Eetoverzicht Vivian week38 6

Vrijdag

Risotto, met wederom wat kaas. Pecorino deze keer. En de risotto bestond voor de helft uit champignons. Een flink vullend bordje!

Eetoverzicht Vivian week38 7

Zaterdag

En gisteren waren we rond etenstijd weer thuis. Ik had behoefte aan een lichte maaltijd na al die zware en vullende gerechten dus ik maakte een rijstsalade met tonijn, mayo, zongedroogde tomaatjes, courgette en paprika uit de oven (met Italiaanse kruiden) en wat citroensap. Op de foto de hele schaal, voor je je afvraagt of ik werkelijk zoveel gegeten heb gisteravond.

Vandaag? Geen idee. Heb genoeg in huis dus we gaan het wel even bekijken.

Fijne zondag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close