Sab’s Eetoverzicht #46-2020

En we zijn alweer een eetweek verder! Er heeft nog geen kerstgerecht hier op tafel gestaan, haha. Ik was voornamelijk druk met het maken van Sinterklaasrecepten afgelopen week en heb ook vrijwel niets vanaf kantoor mee kunnen nemen naar huis. Ik moest dus zelf aan de kook maar heb het wel ontzettend simpel gehouden. Hoewel ik overdag vaak veel en uitgebreid kook, lijkt ons eetleven buiten het werk om gewoon op dat van de gemiddelde Nederlander. Althans, dat denk ik. Je hebt in al die eetoverzichten die ik tot nu toe heb gepubliceerd, volgens mij deel ik inmiddels al ruim vier jaar iedere week een eetdagboek, wel kunnen zien dat ook wij niet iedere week heel uitgebreid eten.

zondag 2

Zondag

De week begon met een good old rijsttafel van de Chinees. Mijn schoonzusje en haar vriend kwamen eten voor Cody’s verjaardag en we besloten voor gemak te gaan. Overigens vind ik dit eten ook altijd heel lekker en hou ik van zo’n bordje met verschillende gerechten.

maandag 2

Maandag

Kliekjesdag stond er op de planning maandag en zoals altijd hadden we meer dan voldoende Chinees over. Mijn bord was dus wederom een combinatie van verschillende gerechten. De bami deelde ik met de kindjes.

dinsdag 2

Dinsdag

Ik maak tegenwoordig een lijstje met gerechten die we zouden kunnen eten deze week, maar plan ze niet meer per dag in. Zo hebben we op de dag zelf lekker de keuze en kunnen we het laten afhangen van waar we zin in hebben. Tim wilde gehaktballen dinsdag eb in plaats van de bedachte aardappelpuree bakte ik sinds lange tijd weer eens aardappeltjes. Erbij ging een kapucijnerschotel.

woensdag 2

Woensdag

Op de foto lijkt het net alsof ik een bord met kale spaghetti eet, maar dat is niet het geval – haha! Ik maakte een variatie op Spaghetti Florentine. Ik had bedacht hier gewoon spinazie in te doen, maar Tim is daar niet zo’n fan van en dus verving ik de spinazie voor prei en champignons. Wel ging er verse zalm doorheen. Jum.

donderdag 2

Donderdag

Donderdagavond gaf ik de eerste live(stream)workshop voor onze members, dus ik had niet heel veel tijd om te koken. Ik ben tussendoor wel gewoon naar huis gegaan om met het gezin te eten en het Sinterklaasjournaal te kijken, maar daarna moest ik vrij snel weer weg. Ik mikte daarom een tray bake in de oven: groenten, gekruide aardappels en worstjes op een bakplaat en hup – de oven in. Lekker makkelijk en het geeft je tussendoor de tijd om andere dingen te doen. En ik vind het ook altijd erg lekker trouwens.

vrijdag 1

Vrijdag

Ik voelde me vrijdag helemaal niet fit en dus ging ik zodra mijn to do lijst af was weer richting huis. Ik had geen puf om veel aan het eten te doen, dus ik kookte zodra ik thuis kwam vast wat rijst en maakte daar ’s avonds nasi van met allemaal leftover vleeswaren. Erbij aten we kip uit de oven.

zaterdag 2

Zaterdag

Tim en ik hadden gisteren datenight gepland en al eten besteld bij een restaurant in Apeldoorn, maar helaas hebben we dat ’s ochtends weer geannuleerd. Mijn rustig aandoen van vrijdag bleek weinig invloed te hebben op mijn gesteldheid, bohh. Ik maakte voor gisteren dus een lekker kruidige pompoensoepje en erbij aten we dit Italiaanse kipgehaktbrood.

Aankomende week hebben we eindelijk weer een datenight gepland staan, maar deze keer met vrienden. Zó fijn – dat is echt al heel lang geleden namelijk. En helemaal fijn: de mannen gaan koken, woohooo. Ben heel benieuwd waar ze mee komen. Verder staan de eerste kerstgerechten op de planning, mits ik gewoon naar kantoor kan deze week…

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close