Sab’s Eetoverzicht week #13-2020

Week twee van de halve lockdown en zowaar waren de supermarktschappen véél beter gevuld dan vorige week. Volgens mij beginnen mensen door te krijgen dat er écht niet gehamsterd hoeft te worden en doet iedereen weer een beetje normaal de boodschappen. Gelukkig maar, ik kon vorige week namelijk gewoon alles vinden wat ik nodig had in de supermarkt en daardoor aten we veel lekkers afgelopen week. Ik hield me compleet aan de eetplanning die ik had gemaakt en dat is best een unicum, haha. Normaal verandert er tussendoor altijd wel iets, maar dit was afgelopen week niet het geval. Trouwens: hoe fijn is het dat het weer lekker lang licht is ’s avonds? Ik merk dit altijd met name aan het maken van de foto’s van mijn avondeten, alles ziet er weer een stuk kleurrijker uit, zo fijn!

zondag 4

Zondag

We trapten de week af met heerlijke broodjes die Tim heeft gemaakt. Hij blijft de ster in huis wanneer het aankomt op het maken van broodjes. Van vorige week zaterdag hadden we nog spareribs over en met het vlees daarvan maakte hij broodjes. Italiaanse bollen zijn het met een beetje truffelmayonaise en oude kaas. Heerlijk.

maandag 4

Maandag

We hebben behoorlijk wat vis in de vriezer liggen dankzij de boxen van Freshly Fish en dit zorgt ervoor dat we iedere week wel vis eten. Voor afgelopen maandag had ik de zwaardvis en kabeljauw uitgehaald. Vic at overigens het hele stuk kabeljauw dat je hierboven op mijn bord ziet liggen, zelf koos ik voor de zwaardvis. Ik had dat nog niet eerder gegeten maar was positief verrast. Het is een hele stevige vis, erg lekker. Erbij aten we heel simpel geroosterde groenten en aardappeltjes uit de oven. Zo moeilijk hoeft lekker eten helemaal niet te zijn.

dinsdag 4

Dinsdag

Een lekker kleurrijk maaltje op dinsdagavond. Ik bakte ui, courgette, zoete aardappel en gekruide kippendijen in een pan en maakte daar een kerriesausje bij. We aten het met zilvervliesrijst. Het moest eigenlijk een boeddhabowl worden, maar uiteindelijk koos ik gewoon voor deze simpele versie.

woensdag 4

Woensdag

Vorig weekend had ik de multicooker al uit de kast getrokken, ik wilde namelijk bolognesaus maken. Deze heeft heerlijk 8 uur mogen pruttelen en was knettervol van smaak. Ik wilde er een quiche mee maken maar besloot uiteindelijk voor een plaattaart te gaan omdat ik niet het juiste deeg kon vinden in de supermarkt. Zeer slechte keuze want hoewel het er op de foto niet zo uit ziet, gleed natuurlijk alle saus van het bladerdeeg af. Super stom maar hé, de smaak was er zeker. We aten er een frisse salade bij. Bij een plaattaart of hartige taart wil ik altijd salade om het stevige en warme een beetje te balansen.

donderdag 6

Donderdag

Mijn multicooker, de review hiervan komt aankomende week op OMF!, mocht donderdag aan het werk en ik besloot hachee te maken. Mijn eigen hachee recept, maar dan zo aangepast voor de multicooker. Het resultaat was fantástisch. Al bij al kostte het me nog geen uur en het vlees was nog malser dan normaal na 4 uur stoven. Top apparaat is het, echt waar. Bij de hachee aten we gebakken hutspot.

vrijdag 4

Vrijdag

Soepie! Een heerlijke maaltijdsoep op tafel vrijdag. Lekker makkelijk, je hoeft er namelijk niets bij te serveren dankzij de pasta in de soep. Ik maakte een variant op deze geroosterde paprika-maaltijdsoep van Viv. De paprika’s roosterde ik overdag op kantoor en verwerkte ik toen ik weer thuiskwam in de soep. Prima afsluiter van de werkweek.

zaterdag 4

Zaterdag

Gisteren bestelden we Indonesisch. Aangezien ik niet echt kon kiezen stonden er diverse gerechten op tafel waaronder een paar snacks. Het smaakte allemaal ok, maar niet heel denderend. Vlees was een beetje droog en smakeloos, lemper had niet zo heel veel smaak, nasi was vooral pittig maar zeker niet de nasi goreng die ik had verwacht. Ah well, volgende keer beter. We hadden wel zoals gewoonlijk veel over, dus vandaag of morgen eten we het nog een keer haha.

Nou, boodschappen doen maar weer! Wel voor maar een halve week deze keer want het is me zowaar gelukt om een bezorgvak te reserveren voor aankomende woensdag, super fijn. Nu nog even bedenken wat we allemaal gaan eten. Het bevalt me wel om de vriezer steeds een beetje meer leeg te eten dus ik denk dat we hier gewoon mee verder gaan aankomende week.

Fijne zondag! x

Join the Conversation

  1. Elise says:

    Dank voor de inspiratie!
    Ik blijf bij mijn slowcooker het ‘probleem’ houden dat het eten een andere smaak heeft, ik krijg het maar niet goed gekruid en het vlees smaak gek. Rondje internet leerde dat het vlees eerst aanbakken dit zou oplossen. Helaas niet (en dan blijf ik toch weer allemaal handelingen extra doen, waar ik dacht dat het met een slowcooker juist was, ” gooi het erin en zet aan”. Heb jij eventueel nog tips/ervaringen?

    1. Sabine Author says:

      Omdat al het vocht dat normaal gesproken uit vlees en groenten verdampt in de pot blijft zitten, wordt smaken altijd wat verdund. Vandaar dat je gerechten uit de slowcooker echt flink goed moet kruiden, meer dan normaal, en het is belangrijk om minder extra vocht toe te voegen dan je normaal gesproken zou doen wanneer je een gerecht in de pan klaarmaakt. Vlees aanbraden is wel aan te raden omdat je hierdoor al een deel van het vocht verwijdert en omdat het echt bijdraagt aan de smaak van een gerecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close