Sab’s Eetoverzicht week 40/2019

Waar ik vorige week intens veel moeite had met koken, viel dat afgelopen week wel weer mee. Nu had ik het mezelf ook wel vrij makkelijk gemaakt door makkelijke gerechten in te plannen deze week want de zin in ‘simpel eten’ is nog altijd niet verdwenen. Ik heb nog steeds zin in old school maaltijden en in gerechten zonder al teveel poespas. De eerste keer hachee van dit seizoen stond afgelopen week op tafel en ook aten Vic en ik samen poffertjes op een dag dat Tim niet thuis was. Ik paste de planning aan op het druilerige weer van de afgelopen dagen en dat beviel me meer dan goed. De laatste twee dagen van de week vierden Tim en ik de start van mijn verlof buiten de deur, ook zo fijn.

zondag

Zondag

Onze koelkast lag nog vol met ingrediënten van de pizzaparty van vorige week vrijdag en omdat we het zonde vonden dit weg te moeten doen, aten we zondag nog maar een keer pizza. Tim maakte hem overigens en topte de pizzabodem af met ingrediënten als spek en paprika. Erg lekker!

maandag

Maandag

De boodschappen moesten maandag nog bezorgd worden en daarom besloot een kliekjesmaaltje in elkaar te zetten. Dat lukte echt grandioos goed want uiteindelijk maakte ik met deze risotto maar liefst 6(!) kliekjes op uit de koelkast. Het lijkt een bij elkaar geraapt zooitje maar de risotto was ook nog eens erg lekker. Erin vind je onder andere: knoflook en ui uiteraard, maar ook twee soorten paprika, wat ontbijtspek, Parmezaan, een restje pesto-pizzasaus van Mr. Kitchens die echt prima samenging met de risotto en een klein restje kookroom die weer zorgde voor een super romig eindresultaat. Voelt zo fijn om de koelkast op deze manier leeg te maken.

dinsdag

Dinsdag

Rond 18.00u kwam ik terug uit Amsterdam na een aantal afspraken en Tim en Vic waren ook net thuis. Gelukkig had ik een gerecht ingepland dat binnen 10 minuten op tafel stond, ideaal! Ik maakte een pan met Udonnoedels, wokgroenten en knoflookgarnalen. Alles op smaak gebracht met een beetje oestersaus, sojasaus en natuurlijk de nodige hoeveelheid knoflook. Super simpel maar zo lekker.

woensdag

Woensdag

Toen ik de weersvoorspellingen voor afgelopen week bekeek vond ik dat we woensdag wel stamppot en hachee mochten eten. Met het standaard hacheerecept van mijn moeder besloot ik een beetje te variëren en er andere ingrediënten aan toe te voegen. Dingen zoals appelstroop, ketjap en Stout bier bijvoorbeeld. Op mijn Instagrampagina onder de highlight ‘Recepten’ vind je mijn creatie. Was echt méga lekker en ik denk dat ik de hachee vanaf nu stiekem op deze manier blijf maken. Wellicht werk ik begin volgend jaar het recept nog even uit voor OMF. Vond het heerlijk om weer wat tijd te hebben om op een relaxte manier te koken zonder dat ik het direct mooi op de foto moest zetten.

donderdag

Donderdag

Tim had de hele dag een congres van zijn werk en daarom waren Vic en ik alleen. Gelukkig had ik al bedacht dat we ’s avonds poffertjes konden eten want het bleek een erg drukke dag te zijn donderdag en dat had het nodige effect op mijn energielevel. En zeg nou zelf, poffertjes zijn af en toe toch gewoon héél erg lekker?

vrijdag

Vrijdag

Na ons werk reden Tim en ik vrijdagavond naar Nijmegen voor een heerlijk weekendje verwennerij bij Sanadome Nijmegen. We bleven twee nachten slapen en het arrangement dat we hadden geboekt bevatte ook een diner in het restaurant. We kozen ervoor om gebruik te maken van het buffet en dat was absoluut geen straf, wat stond er onwijs veel lekkers klaar! En zo vers ook, heel anders dan een standaard buffetimago. Ik maakte enkel een foto van mijn eerste bordje waarop je vooral salades ziet en wat vis. Had enorm veel zin in frisse smaken dus ik at lekker veel salades en fruit van het buffet.

zaterdag

Zaterdag

Het was de bedoeling om gisteravond in het centrum van Nijmegen te eten, maar vanwege de kermis was het ongelofelijk druk in het centrum en zat vrijwel ieder restaurant vol. Na vier resto’s binnen te zijn gelopen besloten we terug te rijden naar het hotel en daar gebruik te maken van het a la carte restaurant. We hadden helemaal niet zoveel trek dus kozen alleen een hoofdgerecht. Ik ging voor zalm met misoboter en knoflookspinazie. Erbij deelden we frietjes met truffelmayonaise. Duurde ongelofelijk lang voordat het eten op tafel stond maar lekker was het gelukkig wel.

En toen had ik voor mijn gevoel ineens alle tijd van de wereld om te koken! Vanaf nu ben ik met zwangerschapsverlof en dat betekent dat ik het gros van de tijd thuis ben, ik ga alleen nog naar kantoor als het echt moet. Dit zorgt er automatisch ook voor dat ik meer zin heb om te koken want ik heb er simpelweg weer meer tijd voor. De eetplanning maakte ik afgelopen vrijdag al en ook de boodschappen worden morgen al bezorgd dus ik hoef eigenlijk nergens meer over na te denken, hoe fijn is dat! Wat we vanavond met het eten gaan doen weet ik alleen nog niet. Hoogstwaarschijnlijk bestellen of halen we wat, wel zo makkelijk na zo’n weekendje weg.

Fijne zondag! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close