Ik ga met zwangerschapsverlof!

Oh jongens, het moment waarvan ik nooit had gedacht dat ‘ie zou komen is eindelijk daar: ik ga met zwangerschapsverlof! Nee hoor, grapje. Althans… hoewel ik het de afgelopen maanden behoorlijk aanpoten vond heb ik er eigenlijk altijd wel vertrouwen in gehad dat het goed zou komen met mij en mijn voorgenomen zwangerschapsverlof. Sterker nog, de afgelopen weken was ik al een beetje aan het genieten van het niets doen en deed ik alleen nog het hoognodige, dingen die écht nog even gedaan moesten worden en die echt niet konden wachten. Maar nu is het toch echt zo: ik stop ermee. Tijdelijk dan. 16 weken. Dat voelt voor mij als een half leven kan ik je vertellen, maar uit ervaring weet ik ook hoe snel dat verlof voorbij vliegt en dus is mijn enige doel er heel hard van genieten. Naast het feit dat jullie nu weten dat ik de komende maanden even stop met werken, wil ik vooral even laten weten wat júllie hiervan de komende maanden kunnen verwachten.

Ohmyfoodness.nl + alle social kanalen

Dagelijkse inspiratie
Als je me een beetje hebt gevolgd de afgelopen maanden dan weet je dat er voor Ohmyfoodness.nl eigenlijk nauwelijks iets verandert tijdens mijn afwezigheid. In juni begon ik al met het vooruit filmen voor mijn verlof en dit betekent dat er van nu tot en met eind februari gewoon twee video’s per week online zullen verschijnen zoals jullie gewend zijn. Ook zetten we ons er voor de volle 100% voor in om jullie naast de video’s ook te voorzien van de andere nodige receptinspiratie en blijft Vivian natuurlijk iedere zondag haar eetoverzicht delen. Wegens omstandigheden kan het zo zijn dat er in plaats van zeven dagen een keer zes dagen iets online komt, maar eerlijk gezegd acht ik de kans vrij klein. Maar hé, je weet maar nooit!

Eet- en weekoverzichten
In principe houden mijn eet- en weekoverzichten er nu bijna mee op. Over twee weken verschijnt voorlopig mijn laatste eetoverzicht en op maandag 21 oktober mijn laatste Week van OMF. Ik heb er nog een poosje over nagedacht om dit langer door te zetten tot het moment dat het niet meer kan en ik ga/ben bevallen, maar ik vind het voor mezelf toch fijner om geen druk te hoeven voelen en daarom heb ik besloten er direct maar de stekker uit te trekken. Ook zal ik weinig noemenswaardige dingen gaan doen de komende weken en ik wil simpelweg niet bezig hoeven zijn met het maken van foto’s en het vervolgens schrijven van een artikel voor OMF. Vier maanden zonder eet- en weekoverzichten kan ik echter niet denk ik en het is dan ook mijn voornemen om er vanaf januari weer mee te starten. Maar pin me hier nog niet teveel op vast: de komende vier maanden doe ik alles op gevoel en behoefte dus mocht ik er om welke reden dan ook nog niet aan toe zijn om met deze overzichten te starten vanaf januari, dan kan het maar zo dat ik het nog even uitstel.

In het kort: in ieder geval tot eind december dus geen eet- en weekoverzichten van mij, maar wel voorziet Vivian jullie iedere zondag van haar eetoverzicht. In plaats van Week van OMF op maandag delen we wekelijks een ander artikel/een recept.

De social-kanalen
Pinterest, Facebook en Instagram lopen de komende maanden ook gewoon door. Alles is ingepland en ook hier voorzien we jullie (bijna) dagelijks van nieuwe inspiratie. Mochten er tussendoor nog leuke dingen om te delen zijn dan zal ik dit uiteraard doen. Dat ik ‘stop’ met werken betekent natuurlijk niet dat ik mijn telefoon helemaal niet meer aanraak of OMF compleet links laat liggen, dus ook op InstaStories zal ik nog actief zijn. Volg me dus vooral daar als je eigenlijk Week van OMF niet kunt missen de komende weken.

Mails en vragen

Op mijn mailbox is inmiddels een out of office ingesteld waarin staat dat ik de komende vier maanden niet bereikbaar ben per mail. Grotendeels is dit ook zo, alleen de écht belangrijke dingen pak ik op en Vivian is er om de mailbox in de gaten te houden. Vragen aan mij over bepaalde recepten, de boeken, de bakmixen etc. kunnen het beste gesteld worden via de blog onder een artikel of via Instagram. Op dergelijke vragen per mail ga ik de komende weken/maanden niet in.

Sowieso kan ik geen garantie doen dat ik op ALLE vragen kan reageren de komende maanden. Ik doe natuurlijk mijn best en houd mijn telefoon echt wel in de gaten, maar ik hoef denk ik niemand te vertellen dat werk niet op plek 1 (of 2 of 3) staat de komende maanden. Als zelfstandige is je bedrijf iets dat altijd maar doorgaat, maar voor mij komt mijn kersverse baby en de rest van mijn gezin helemaal bovenaan te staan de komende maanden, dus mocht ik een vraag van je missen of er niet op reageren, vat het dan vooral niet persoonlijk op. Ik ben simpelweg even te druk met andere dingen.

De OMF shop

Onze webshop blijft de komende maanden gewoon open maar aangezien ik alle bestellingen zelf verwerk, wil ik je vragen er rekening mee te houden dat jouw bestelling even op zich kan laten wachten en dat ik niet kan garanderen dat jij je bestelling binnen 3 werkdagen in huis hebt. Zeker met het oog op de feestdagen is dit iets om in de gaten te houden natuurlijk. Rond de bevalling en de weken na de bevalling gaat de shop hoogstwaarschijnlijk tijdelijk dicht en verwerken we geen bestellingen. Dit zal worden medegedeeld middels een pop-up in de shop zelf.

Dus lang verhaal kort, eigenlijk verandert er de komende maanden helemaal niet zoveel voor jullie. Ik ben gedurende een periode van 16 weken gewoon iets minder goed bereikbaar maar van de aardbodem zal ik zeker niet verdwijnen. Volg me op Instagram om op de hoogte te blijven van mijn leventje voor- en met tweede kind en blijf vooral Ohmyfoodness volgen voor de nodige inspiratie.

Tot gauw! <3

Join the Conversation

  1. Christianne says:

    Heerlijk, enorm verdiend na die weken van keihard werken! Geniet ervan! X

  2. Vivian says:

    Geniet van je verlof! En wat heb je alles goed geregeld voor ons op de blog en social media ;-), dankjewel.

  3. Tot gauw en geniet nog even van de zwangerschap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close