iPad tip: Allerhande app

Sinds wij onze iPad mini hebben is hij onmisbaar. Ik neem hem mee als ik de deur uit moet voor in de trein, check al mijn social media kanalen ’s avonds, lees blogposts ’s ochtends in bed, houd OhMyFoodness in de gaten EN ik lees kooktijdschriften. De Allerhandes om precies te zijn en dan ook edities van vorig jaar en het jaar ervoor. Omdat de Allerhande app een gratis app is voor iPadgebruikers wil ik hem jullie niet onthouden en laat ik hem je vandaag zien. Weg met die stapels oude Allerhandes met besmeurde pagina’s, hello Allerhande app.

De Allerhande app is gewoon verkrijgbaar in de App store en wanneer je zoekt op Allerhande vind je hem direct, het is waarschijnlijk de enige beschikbare app die je ziet. Wanneer je de app hebt gedownload verschijnt hij niet in je tabbladen zoals je gewend bent, maar in de Kiosk. De iPad ziet het dus meer als een echt magazine in plaats van een app op zich.

allerhande app Wanneer je de app opent kun je direct naar de laatste Allerhande of naar de receptenvinder. Deze laatste optie stuurt je door naar de website van Allerhande waarop je kunt browsen door alle recepten die ooit gepubliceerd zijn. Met één druk op de knop kun je vervolgens ook weer snel terug naar de Allerhande app.

allerhande app

allerhande app

allerhande app Onderaan het scherm staat echter nog een optie: Alle nummers. Wanneer je hier op klikt kun je browsen door alle voorgaande Allerhande edities tot en met nummer 12 uit 2011. OH YES! Alle Allerhandes digitaal. Ze zijn allemaal nog niet voor je gedownload maar dit kun je heel makkelijk doen door op het gewenste nummer te klikken en vervolgens op downloaden. De iPad download dan de gewenste editie en vanaf dat moment kun je hem gewoon altijd inkijken. Het zijn complete nummers van cover tot en met de laatste pagina, je kunt het allemaal lezen. Hartstikke handig natuurlijk, zo heb je alle oude Allerhandes bij de hand. Daarnaast zijn in de digitale Allerhandes ook regelmatig video’s opgenomen. Door op het video icoon te klikken kun je de video bekijken, heel handig. Zo wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe je een ui moet snipperen of hoe je bechamelsaus moet maken.

allerhande app Er is echter nog een voordeel aan de Allerhande app ten opzichte van de paperbacks. Allerhande lanceert nog wel eens een special die enkel beschikbaar is voor iPad. Een paar weken geleden was daar de Allerhande Special Bakken, die je nergens anders kunt inzien behalve op de iPad. Het is een extra dikke uitgave van de Allerhande bomvol bakrecepten. Van taartrecepten tot chocolade, bewust bakken, brood en italiaans bakken. Heerlijke dingen staan er in.

allerhande app

allerhande app Bladerend door een Allerhande kun je met de knop Inhoudsopgave snel naar andere categorieën surfen en wanneer je de pagina naar boven swiped zie je een pagina overzicht waarmee je snel door de editie kunt bladeren.

Is het nog nodig om te zeggen dat ik dol ben op deze app? Als ik op zoek ben naar inspiratie voor mijn eetplanning blader ik altijd een aantal edities van Allerhande door en als ik me verveel is het een heerlijke bezigheid om door de oude Allerhandes te bladeren.

De Allerhande app is gratis verkrijgbaar in de Appstore voor iPad en in Google Play Store voor de Android tablets. De app is helaas niet beschikbaar voor smartphones. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close