Welkom op het nieuwe OMF!

VERRASSING! Zo dan, dat is even wennen of niet – OMF ineens in een nieuw jasje zien? Voor ons is het ook even wennen hoor, maar wij waren er stiekem achter de schermen al even mee bezig natuurlijk. Het was namelijk (weer) tijd voor vernieuwing. OMF is het afgelopen jaar qua content op een heel natuurlijke manier al iets veranderd. Van een foodblog werd het natuurlijk al een food & travelblog, maar er zijn meer onderwerpen bijgekomen die ons óók interesseren maar niet per se de stempel ‘food’ of ’travel’ dragen. Het beste voorbeeld hiervan zijn de zwangerschaps- en babyupdates maar ook Week van OMF op maandagmiddag. Met deze interne verandering werd het ook tijd voor een externe verandering en zie hier het resultaat! OMF 2.0 of 5.0 – afhankelijk van hoelang jij al meegaat.

OMF Nieuwjaars enquete

In januari van dit jaar lanceerden Viv en ik de OMF Nieuwjaarsenquête. We hadden een aantal vragen en wilden graag júllie kijk daarop. Er kwamen een aantal, voor ons, opvallende resultaten uit:

 • Persoonlijk getinte artikelen vallen bij jullie het meest in de smaak. Dit is ook terug te zien in de statistieken, Week van OMF, onze eetoverzichten en de zwangerschapsupdates worden het meest gelezen en/of bekeken;
 • Naast OhMyFoodness volgen de meeste van jullie nog een heel scala aan andere (food)blogs;
 • Voor velen van jullie was het niet duidelijk dat Vivian ook/nog steeds een grote rol speelt bij OhMyFoodness. Jullie gaven aan het niet duidelijk te vinden wanneer een artikel door mij of door Vivian is geschreven.
 • De receptenindex is niet duidelijk genoeg en mag zelfs nog wel wat specifieker. Vooral op de mobiele site werkt hij niet lekker. Dit is iets waar we nu nog geen alternatief voor hebben gevonden maar ik beloof je dat we hiermee bezig zijn.

Eigen constateringen

Naast de eyeopeners die jullie ons gaven hadden we zelf ook al een aantal dingen bedacht:

 • Viv werkt nu een jaar voor OMF en zij is vorig jaar eigenlijk in komen stromen in een bedrijf/blog zoals ik het had opgezet. Hoewel ze echt haar stempel drukt op de recepten/artikelen die zij schrijft, voelt het voor ons beide fijn om nu iets opgezet te hebben wat voor ons allebei nieuw is.
 • We voelden de verplichting om vooral heel veel recepten te delen terwijl onze interesses breder verspreid zijn. Denk aan reizen natuurlijk, maar voor mij nu ook bij baby Vic en ons leven met hem, fitchallenges etc. Op de momenten dat wij hierover schreven voelde het voor onszelf alsof we aan het cheaten waren. Alsof we ons eigenlijk zouden moeten focussen op recepten en niet op hetgeen waar we nu over schreven. Onzin natuurlijk, maar krijg dat gevoel er maar eens uit.

Het was dus tijd voor vernieuwing. Niet per se een vernieuwing als in een compleet nieuwe blog met een compleet andere insteek, maar wél een vernieuwing waar we onszelf comfortabel bij voelen, eentje die bij jullie voor meer duidelijkheid zorgt en eentje die voor nieuwe motivatie zou zorgen. Daarnaast proberen we met OMF altijd anders te zijn dan andere (food)blogs. Als ik lezers vroeg wat OMF dan zo anders maakt werd er altijd gereageerd met ‘het persoonlijke karakter van de blog – we hebben het gevoel jou echt te kennen!-. Gelukkig wordt dit antwoord vandaag de dag nog gegeven maar we kregen zelf het idee dat OMF op aan het gaan was in de grote menigte van blogs. En da’s natuurlijk niet de bedoeling.

Veranderingen

Maar wat is er dan allemaal veranderd?

De grootste verandering zie je nu voor je natuurlijk: de layout. Wellicht is het even wennen voor je, maar je zult er ongetwijfeld snel vertrouwd mee zijn. Qua functionaliteiten is er niet zo heel veel veranderd namelijk. Wél is nu heel duidelijk onder ieder recept én artikel te zien door wie het is geschreven: door Vivian of door mij.

De andere veranderingen worden voornamelijk intern en in de content doorgevoerd. Vanaf nu:

 • Worden er op zondag niet meer drie artikelen gepubliceerd maar enkel de eetoverzichten. Mijn eetoverzicht komt ’s ochtends om 07.00 uur online, die van Viv ’s middags om 14.00 uur. Wij vonden het een overkill aan artikelen worden namelijk en vonden dat de eetoverzicht afleidden van het recept in de ochtend. Zonde!
 • De maandag is gereserveerd voor Week van OMF, deze komt in de ochtend om 07.00 uur. De video die normaliter online zou staan verschuift naar de dinsdag. Ook op de maandag geen tweede artikel meer dus.
 • Persoonlijk getinte artikelen als babyupdates maar ook artikelen zoals deze worden niet meer als ‘extraatje’ opgenomen op de zaterdag maar gaan we verweven tussen de normale content door. Wat ons betreft is dit namelijk óók waardevolle content en moeten we dit niet als extraatje zien.

Is het allemaal heel drastisch? Niet echt, maar dat was ook niet de bedoeling. We zijn geen lifestylesite geworden en zullen echt niet ineens over interieur of mode gaan schrijven. Onze hoofdfocus blijft food & travel maar we hebben met dit ‘nieuwe OhMyFoodness’ ruimte gecreëerd voor een (nog) persoonlijkere insteek. Hopelijk bevalt het jullie!

Zoals altijd met (grote) veranderingen kan het zijn dat er hier en daar wat dingen niet kloppen. Mocht je iets tegenkomen, laat het ons dan zeker even weten zodat we het zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Voor nu, vergeet de heerlijke kwarktaart van vanochtend en de nieuwe Week van OMF van vanmiddag niet te lezen!

x Viv & Sab

Join the Conversation

 1. Britt says:

  Wauw, wat is het mooi geworden! Een hele geslaagde metamorfose vind ik! Ik ga morgen alles even opnieuw ontdekken maar het is echt prachtig vind ik!

 2. Margot says:

  Hij is mooi geworden! En jullie nieuwe plannen klinken leuk en logisch!

 3. Ik zat even gek te kijken vanochtend, maar het is erg mooi geworden! En idd de plannen klinken logisch :)

 4. Esmee says:

  Heel leuk! Persoonlijke content vind ik juist heel fijn. Leer je ook een beetje de mensen achter de blog kennen… zeker niet schuldig over voelen hoor, dat is juist superleuk! Ik ben erg benieuwd hoe dit invulling gaat krijgen :-)

 5. Wendy says:

  ziet er goed uit..
  maar ligt t aan mij of is er geen overzicht meer van alle recepten? die voorheen gesorteerd stonden onder bv salades, vlees en vis??

  1. Sabine Author says:

   Die is er nog steeds hoor! Zie menuknop Food+ –> Receptenindex.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close