Aankondiging: Zomerregeling

Aankondiging Zomerregeling, ik lijk de Nationale Spoorwegen wel… Maar toch moet ik jullie wel een mededeling doen en is de term zomerregeling de komende twee maanden op OMF zeker van toepassing want in de maanden juli en augustus zal OMF teruggaan naar één artikel per dag! En nee, maak jullie geen zorgen over dat ik het niet leuk meer vind of van plan ben te gaan stoppen want vanaf 1 september begin ik direct weer met het publiceren van twee artikelen per dag. Ik vertel je graag even wat meer over mijn beweegredenen en de planning voor de komende twee maanden!

Druk
Als jullie mij een beetje op Twitter volgen hebben jullie vast wel gemerkt dat ik het de laatste tijd heel erg druk heb. Nu vind ik dat helemaal niet erg, ik ben een bezige bij en heb een hekel aan niets doen, maar af en toe stilstaan om te bedenken waar je mee bezig bent is een goede zaak.

Op het moment dat jullie dit lezen zit ik nog in Zweden voor een vijfdaagse persreis, hier ben ik afgelopen donderdag aangekomen en morgenavond ben ik weer in Nederland. Twee dagen later vertrek ik weer op persreis maar dan voor vier dagen naar Oostenrijk. Waanzinnig natuurlijk en ik snap iedere keer nog niet waar ik dit aan te danken heb maar het is wel druk. Zeker omdat ik om deze reizen en tussen de reisjes in nog moet werken in het hotel. Sinds halverwege mei werk ik parttime in een hotel in Deventer omdat ik graag wel wat met mijn studie wilde blijven doen. Ik vind het contact met gasten waanzinnig en daarom wilde ik proberen het te combineren met OMF. Tot nu toe gaat het heel goed. Het is druk, maar het is te bewerkstelligen al wordt het met twee persreizen tussendoor nog even extra aanpoten ;-)

Gelukkig schrijf ik altijd van te voren (zo’n anderhalve week) en dus had ik artikelen voor jullie klaarstaan, maar direct na terugkomst uit Oostenrijk begin ik gewoon weer met werken in het hotel en het werken voor OMF.

Om je een indruk te geven van mijn schema, mijn normale dagen zien er zo uit:

05.30 uur: Opstaan en me klaarmaken om ochtenddienst te draaien in het hotel
16.00 uur: Thuis van werken
16.00 – 16.30 uur: Mails lezen, comments beantwoorden
16.30 – 17.00 uur: Koken want Tim moet i.v.m. training direct eten
17.00 – 17.30 uur: Eten en tussentijds maak ik foto’s van het gerecht voor bij het recept en voor Wat stond er op tafel
17.30 – 22.00 uur: Artikelen schrijven, foto’s bewerken, social media bijwerken
22.00 uur: Douchen en naar bed

Op de dagen dat ik niet in het hotel werk sta ik om 07.15 uur samen met Tim op en begin ik om 08.00 uur met werken voor OMF. Reviews schrijven, fotograferen, video’s opnemen en editten en nog veel meer. Dit gaat door tot 22.00 uur met uitzondering van het avondeten. 

Heerlijk vind ik zulke dagen, maar je zult misschien begrijpen dat een strikte planning noodzakelijk is. Nu ben ik gelukkig zeer gemotiveerd en lukt het me altijd om voldoende vooruit te schrijven, maar met twee persreizen tussendoor wordt het een stuk lastiger. Daarnaast is juli verder ook nog een hele drukke maand en ga ik de eerste twee weken van augustus op vakantie en daarom ga ik het simpelweg niet redden om in juli en augustus twee artikelen per dag klaar te hebben staan. Kwaliteit > Kwantiteit, dus vandaar even een stapje terug.

Bezoekersaantallen
De belangrijkste doorslag om in de zomervakantie terug te gaan naar één artikel zijn de bezoekersaantallen. Velen van jullie zullen op vakantie gaan, genieten van het mooie weer en dit is bij mij en bij vrijwel iedere andere blogger te merken aan de bezoekersaantallen. Het zou betekenen dat ik twee keer zo hard zou moeten werken terwijl minder bezoekers de artikelen lezen. Zonde van de leuke artikelen en ook zonde van de tijd die ik wellicht beter kan besteden aan de inhoud van de artikelen.

De planning
Maar hoe gaan juli en augustus er nu uit zien op OMF? Heel simpel, sowieso komt er iedere dag om 07.00 uur een artikel online. Met de variatie die je nu ook ziet: recepten, informatieve artikelen, inspiratie artikelen en meer. Daarnaast zijn er een aantal vaste onderwerpen in de week:

 • Iedere zondag komen er sowieso twee artikelen online. ’s Ochtends om 07.00 uur één en ’s middags om 14.00 uur zoals jullie gewend zijn: Wat stond er op tafel?
 • Woensdagochtend om 07.00 uur wordt er een video gepubliceerd. Vanaf aankomende woensdag publiceer ik wekelijks een nieuwe video!
 • Vrijdagochtend blijft uiteraard in het teken staan van Fastfood Friday.

Bovenstaande punten zijn mijn uitgangspunten. Hier en daar zullen er dagen zijn met twee artikelen, puur omdat ik graag iets met jullie wil delen en niet wil wachten tot na de vakantie, omdat er een leuk nieuwtje is gekomen of gewoon omdat ik er zin in heb/tijd voor heb.

Vanaf 1 september gaat alles weer zoals normaal en worden er weer twee artikelen per dag gepubliceerd!

Alvast bedankt voor jullie begrip!

Bron featured image: 99hdwallpaper.com

Join the Conversation

 1. ladyNadine says:

  Groot gelijk heb je hoor! Geniet van de zomer :)

 2. Hester says:

  Is goed hoor, ik heb echt respect voor je hoe je alles zo volhoudt! Lijkt me flink aanpoten inderdaad. Je tikt trouwens alweer bijna de 2000 volgers aan, wow!

  1. Sabine Author says:

   Ja, bizar he! Ik vind het zoveel!

 3. Sandra says:

  Heel begrijpelijk, fijne zomer!

 4. Roxanne says:

  Begrijpelijk! Je moet ook nog wat vrije tijd overhouden, en niet helemaal bedelven in je schema

 5. MySimplySpecial says:

  Heel logisch!

 6. Marije says:

  Goed dat je tijdens de vakantieperiode even aan jezelf denkt! Man, wat heb jij een heftig schema zeg! Respect!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close