Aankondiging: De Vakantiebeurs + korting!

We zijn bijna bij het einde van 2014 aangekomen en dat betekent dat er ruim plek is voor een aankondiging voor het nieuwe jaar! Van 14 t/m 18 januari vindt namelijk mijn favoriete reisevenement van het jaar plaats: de Vakantiebeurs! Vijf dagen lang staat de Jaarbeurs in Utrecht volledig in het teken van van de tofste bestemmingen en de leukste vakanties. Ieder jaar rondom deze tijd worden de grijze hallen van de Jaarbeurs omgetoverd tot een waanzinnig leuke beurs waar ik het liefst iedere dag wel heen zou willen gaan.

Van jongs af aan bezoek ik al jaarlijks de Vakantiebeurs. Op de middelbare school begon dit geloof ik al en toen ik ging studeren moest ik er in verband met mijn studie (Hoger Toeristisch & Recreatief Onderwijs) natuurlijk sowieso heen. Maar zelf vond ik dat nooit een straf. Sterker nog, de Vakantiebeurs is voor mijn vader en mij vaste prik. Een vader/dochterdag want hij is net zo gek op de Vakantiebeurs als ik.

Op de Vakantiebeurs worden tal van activiteiten georganiseerd en daar wil je alvast wat meer over vertellen.

Vakantiebeurs

Wat is de Vakantiebeurs?

De naam doet het eigenlijk al vermoeden maar de Vakantiebeurs is volledig gefocust op vakanties. Verdeeld over verschillende hallen zijn honderden landen en bestemmingen aanwezig om hun product te promoten. Je zou de Vakantiebeurs dus kunnen bezoeken om inspiratie op te doen voor je volgende reis, maar mocht jij je vakantie al geboekt hebben dan zou je er ook heen kunnen gaan om excursies te boeken, locals te ontmoeten, tips te krijgen over wat je tijdens jouw vakantie allemaal kunt doen etcetera. Je krijgt de kans om jouw contactpersonen in real life te spreken. Dit betekent dan ook dat afgevaardigden van diverse bestemmingen over de hele wereld van 14 t/m 18 januari in de Jaarbeurs in Utrecht zijn.

Naast het informatieve is de Vakantiebeurs verder ook gewoon heel erg leuk. Je kunt je er prima een hele dag vermaken. Rondstruinen tussen alle verschillende stands, optredens bekijken, meedoen aan acties, heerlijk eten in diverse restaurants. Het is echt een aanrader!

Wat te doen?

De Vakantiebeurs is steevast verdeeld over een aantal hallen waarbij iedere hal weer een bepaald thema draagt. Zo vind je een hal met wereldbestemmingen, maar ook een hal voor kamperen, een hal voor Europese bestemmingen, enzovoort. Naast het bezoeken van stands en het plannen van je volgende vakantie zijn er dit jaar tal van activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo staan er dit jaar een klimmuur en een duikbassin, is het Trein- & Vakantiepaviljoen uitgebreid met een bioscoop en is er een Kooktheater waar diverse koks de hele dag door bezoekers voorzien van (internationale) gerechten.

Ook heel erg leuk is het Fotografiepaviljoen. In samenwerking met Zoom.nl worden in dit paviljoen diverse tips gegeven over het mooier maken van vakantiekiekjes. Zo wordt uitgelegd hoe het zonlicht invloed kan hebben op je foto en hoe je met je smartphone de mooiste foto’s kunt maken. Je kunt je eigen camera trouwens meenemen naar de stand.

En vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de markt! Hier kun je terecht voor talloze snuisterijen uit binnen- en buitenland maar ook voor mooie reisboeken en lekker eten.

Eerlijk, het liefst zou ik iedere activiteit willen toelichten, maar dat wordt een beetje teveel van het goede. Voor een overzicht van alle activiteiten kun je op de website van de Vakantiebeurs kijken.

Ook voor Foodies!

De laatste jaren zag ik het foodaspect binnen de Vakantiebeurs al steeds meer naar voren komen, maar dit jaar zijn er tal van activiteiten georganiseerd waardoor het ook voor Foodies onwijs leuk is om de beurs te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een culinaire route en dus het Kooktheater. Ik vertel jullie volgende week meer over alle culinaire activiteiten die georganiseerd worden.

Praktische informatie

Waar is het, hoeveel kost het en wanneer kan ik erheen? Even de praktische informatie voor je op een rij.

Zoals ik al zei wordt de Vakantiebeurs van 14 t/m 18 januari georganiseerd in de Jaarbeurs te Utrecht. Vanaf Utrecht Centraal loop je via het Beatrixgebouw zo naar de hoofdingang van de beurs. Wanneer je met de auto komt kun je je auto tegen betaling parkeren op een van de vele parkeerterreinen van de Jaarbeurs.

De openingstijden van de beurs zijn als volgt:

Woensdag en donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag: 10.00 – 20.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.00 – 18.00 uur

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van de beurs, maar lees even het stukje hieronder. Dat bespaart je namelijk weer een paar euro’s!

Korting op je toegangskaart

In samenwerking met de Vakantiebeurs mag ik jullie een fijne korting op de toegangskaarten voor de Vakantiebeurs geven! Wanneer je jouw tickets besteld via deze link of de code NTWO002363YFE invult bij het bestellen van je tickets, betaal je slechts € 11,00 per toegangskaart! Ook kun je eventueel middagtickets bestellen via dezelfde link en met dezelfde code. Je hebt dan vanaf 14.00 uur entree. Een middagticket kost via OMF € 9,00.

Zie ik je daar?

Dit is een gesponsord artikel

Join the Conversation

 1. Sandra says:

  Leuk Sabine! Ik ben er ook tijdens de bloggerworkshops, jij ook?

  1. Sabine Author says:

   Ja, ik ben er zowel op 13 als op 14 januari!

 2. Simone says:

  Hey leuk ik ga daar op donderdag werken waarschijnlijk :D

  1. Sabine Author says:

   Wat leuk! Ik ben er donderdag ook :)

   1. Simine says:

    Oh ik kreeg geen melding van je reactie! Maar als je een kaasmeisje ziet staan, dan ben ik het! :p

   2. Sabine Author says:

    Haha, ik ga opletten! ;)

 3. Jaimie says:

  Korting voor de middag werkt niet, je moet dan 11,- per kaartje betalen

 4. Lisa Smit says:

  Was dit jaar weer heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close