Foodbucketlist 2014 – Eindstand

Zoals ieder jaar maakte ik ook het afgelopen jaar weer een Foodbucketlist: een lijst van foodgerelateerde dingen die ik wilde behalen in 2014. Inmiddels zijn we op de laatste dag van het jaar aangekomen en wat is nou een beter moment dan op deze dag terug te kijken op de Foodbucketlist van 2014. Vandaag laat ik je zien welke doelen ik heb behaald, welke ik eventueel meeneem naar 2015 en welke ik helemaal schrap. Een moment van relativeren, terugkijken en opnieuw plannen dus! Ik ga de doelen punt voor punt langs.

1. Mijn kruidenkastje organiseren met leuke potjes;

Ok, weliswaar heb ik geen leuke potjes voor mijn kruidenkast gekocht maar ik heb hem wel georganiseerd. Al een aantal maanden staan dezelfde type potjes bij elkaar en nog beter: ik houd het zelfs vol! Wel heb ik mijn bakkast helemaal georganiseerd met leuke weckpotten en stiekem tel ik dat gewoon bij dit doel op. Ik kan het iedereen aanraden trouwens: het is zo fijn om alles georganiseerd te hebben! Werkt een stuk makkelijk.

2. Leren hoe een vis te fileren en dit ook daadwerkelijk doen;

Ik weet hoe het moet, eerlijk waar. Ik heb zo langzamerhand zoveel how-to’s gezien dat ik de technieken bijna zou kunnen dromen. Ik heb echter nog steeds niet zelf een vis gefileerd. Zucht. Het bereiden van een hele vis is naar mijn idee iets waar je echt de tijd voor moet nemen en waarmee je een spectaculair gerecht moet kunnen maken. Tot op heden heb ik nog geen spectaculair gerecht verzonnen en de tijd er niet voor vrij gemaakt.

3. Het Kerstdiner bij ons thuis (kunnen) geven;

Jaaa, eindelijk! Al jaren wilde ik het kerstdiner graag een keer bij ons doen, maar in het oude huis (een bovenwoning met schuine daken van 39 vierkante meter) kon dit natuurlijk niet. Nu we begin 2014 zijn verhuisd naar een eensgezinswoning kon het dan eindelijk. Op Eerste Kerstdag zat de hele familie bij ons aan de eettafel. En wat was het leuk!

4. Een kreeft bereiden;

Nee, nog steeds niet gedaan. Ik schuif deze ook maar niet door naar 2015. Ik blijf het klaarmaken van kreeft maar voor me uitschuiven en steeds weer heb ik het idee dat het de tijd er nog niet voor is of kan ik er geen gegronde reden voor verzinnen. Laat maar dus, dit komt vast nog wel een keer.

5. In de zomer mijn eigen sangria maken en drinken bij een uitgebreide barbecue.

Die uitgebreide barbecue is er zeker wel geweest, meerdere keren zelfs. Maar Sangria, die heb ik gewoon nog steeds niet gemaakt. Telt zelfgemaakte limonade ook? Nee he? Zucht… dit doel moet ik nog maar even verschuiven dus.

paella maken met happy paella

6. Van begin tot eind homemade paëlla maken;

Oja, dit doel heb ik al heel vroeg in het jaar kunnen realiseren. Alles over mijn ervaringen kun je hier lezen.

7. Experimenteren met (spannendere) gerechten op de barbecue;

Ik vind dat ik hiervoor ook ben geslaagd. Tijdens onze Paleo-challenge afgelopen zomer werd er ook gebarbecued en ik heb mijn best gedaan om hier een zo healthy mogelijke barbecue van te maken. Ik pofte onder andere aardappels op de barbecue, maakte vispakketjes met kruidenkaas en maakte een heerlijke laagjessalade voor erbij.

8. Een uitdagende foodchallenge van minimaal een week aangaan;

Halverwege het jaar was ik er al over uit dat ik in het laatste halfjaar van 2014 nog een Paleo-challenge wilde gaan doen en uiteindelijk hebben Tim en ik dat ook gedaan. In augustus aten we beiden twee weken lang uitsluitend volgens het Paleo-principe. In dit artikel lees je daar alles over. Doel behaald dus, hurray!

9. Een kookvideo opnemen met een collegablogger;

Driedubbel behaald zelfs! Deze maand nam ik maar liefst drie kerstvideo’s op met Brenda en Pauline. En dat was zo leuk! Doel voor 2015 is zeker om meer video’s met anderen te maken.

10. Echte Surinaamse Roti maken;

Didn’t do en sterker nog: ik heb ook nog steeds geen echte Surinaamse roti gegeten. Misschien moet ik dat eerst maar eens doen voordat ik er zelf mee aan de slag ga.

krentenbollen

11. Experimenteren met het bakken van brood, bolletjes, krentenbollen etc;

Ook dit doel heb ik dubbel en dwars gehaald. Ik ben flink aan de slag geweest met het bakken van brood afgelopen jaar en ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook echt heel erg leuk vind om te doen. Voor 2015 heb ik dan ook nog genoeg recepten om te maken. De buit van 2014? Onder andere dit heerlijke pompoenbrood, krentenbollen en kaas-uibollen.

12. Een ingrediënt, product of gerecht proeven waarvan ik geen idee heb wat het is;

Oja, zeker wel. Met een tripje naar Thailand in september was dat ook wel heel erg makkelijk. Begin dit jaar at ik overigens Foie Gras bij FG Foodlabs in Rotterdam en dat was voor mij al heel apart. In Thailand at ik dit jaar echter een salade van kwal. Heel bijzonder maar onwijs lekker. Het deed mij denken aan glasnoedels. Dus laat je niet foppen als men je in Thailand een salade van ‘glasnoedels’ voorschotelt ;)

13. Een waanzinnig hotspot in het buitenland vinden en hierover schrijven;

Ik heb zoveel tripjes mogen maken in het laatste halfjaar van 2014 dat ik tal van leuke hotspots ben tegengekomen. De mooiste was voor mij Herdade dos Grous in Alentejo Portugal. Zo’n fijne uitvalsbasis voor een heerlijke relaxte vakantie. Mooie vergezichten, prachtige omgeving en vooral veel culinaire activeiten. Zo fijn!

14. Meer aandacht besteden aan Food DIY’s;

Meh, ik ben er dit jaar achtergekomen dat ik niet zo’n fan ben van DIY’s. Althans: niet van het zelf te maken. Ik kan het frutselen en knutselen veel beter aan anderen overlaten die er vele malen beter in zijn dan ik.

Homemade chocopasta

15. Laten zien hoe je producten die je normaliter altijd in de supermarkt koopt, zelf kunt maken.

Het allerlaatste doel dat ik mezelf gaf was deze en die heb ik meer dan gehaald. Ik maakte zelf pindakaas, liet je zien hoe je chocoladepasta kunt maken en maakte ook zelf mayonaise en tomatentapenade. Ik vond dit trouwens ook de allerleukste dingen om te maken afgelopen jaar, dus daar gaan er in 2015 ook nog wel een aantal van volgen!

Dat was ‘em, dit was mijn foodbucketlist van 2014. Als ik heel eerlijk mag zijn: ik vind dat ik het retegoed heb gedaan. Vijf van de vijftien dingen heb ik niet gehaald maar dit betekent dat ik 2/3 van mijn doelen wél heb gehaald. Een erg goed resultaat toch?

Welk doel dat jij jezelf stelde voor 2014 heb je behaald? 

Join the Conversation

 1. Nathalie says:

  Wat leuk om te lezen! Je hebt zeker een hoop doelen gehaald. Wat een lekkere dingen allemaal!

 2. Wat een onwijs leuk idee om een ‘Foodbucketlist’ te maken. Er zijn zo ontzettend veel dingen die leuk zijn om te maken en om mee aan de slag te gaan. Je hebt al echt super veel dingen gedaan dus je lijst is zeker geslaagd!

 3. Simone says:

  Je hebt er veel behaald zeg! Lijkt me heerlijk om jezelf zo te zien vorderen in food vaardigheden!

 4. Susanne says:

  Heel goed resultaat hoor! Is het pas achteraf eigenlijk dat je denkt: oh, dit heb ik niet gehaald of denk je door het heen ook eraan dat je iets wil/moet doen wat op je foodbucketlist staat? Nr 15 is trouwens mijn favoriet, zo leuk vind ik dat om zelf te maken maar ook heel internet af te struinen naar dat soort recepten haha.

 5. Sabrina says:

  Je hebt een groot deel gedaan, wat goed!! Leuk om te lezen en ik benieuwd naar je lijst voor volgend jaar! (:

 6. nicole says:

  Wat goed dat je zoveel lekkere dingen kunt afstrepen!

 7. Margot says:

  Je hebt veel af kunnen strepen! Ik ben gek op de roti van mijn schoonmoeder, dus dat wil ik ooit ook eens zelf leren maken.

 8. José says:

  Super leuk een foodbucketlist! Fijne jaarwisseling alvast. :) Liefs

 9. Wauw! Je hebt er echt een hoop af kunnen strepen dit jaar zeg! En die DIY kun je ook zelfs wegstrepen, je hebt toch geleerd dat het niks voor je is.

 10. Roxanne says:

  Netjes resultaat! Ik ben benieuwd naar je doelen voor 2015 :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close
© 2011-2023 OhMyFoodness. Zowel beeld als tekst mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Close